Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Digia lupaa Qt:n Anroidille, Windows 8:lle ja iOS:lle

27
Teemu Laitila

Digia lupaa Qt:n Anroidille, Windows 8:lle ja iOS:lle
Nokia ja ohjelmisto- ja palvelutalo Digia ovat ilmoittaneet koko Qt-ympäristön omistuksen siirtymisestä Digialle. Digia hallinnoi jo aiemmin Qt:n kaupallista lisensointia ja kaupallisen version kehitystä. Digian suunnitelmissa on laajentaa Qt:n alustatukea voimakkaasti.

Digian mukaan vuonna 2011 hankittu kaupallinen Qt-toiminta on ollut yhtiölle kannattavaa ja sen odotetaan jatkavan kasvua myös tulevaisuudessa, mikä näkynee positiivisesti myös yhtiön liikevaihdossa. Loppujenkin Qt-omistusten siirtyminen Nokialta Digialle tarkoittaa myös enintään 125 työntekijän siirtymistä yhtiön palvelukseen.

Digia aikoo hakea kasvua Qt:lle laajentamalla sen alustatukea isoimmille mobiilialustoille eli Androidille ja iOS:lle sekä Microsoftin syksyllä julkaistavalle Windows 8 -järjestelmälle. Tiedotteessa ei mainita erikseen Windows Phone -järjestelmää, mikä ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu vaihtoehto Microsoftin mobiili- ja työpöytäalustojen tekniikoiden lähentyessä toisiaan. Nokia on aiemmin kieltäytynyt kehittämästä Qt-ympäristöä Windows Phone -alustalle.Mobiilialustojen lisäksi Digia aikoo panostaa tutkimus- ja tuotekehitysresursseja Qt:n työpöytä- ja sulautettujen järjestelmien ominaisuuksien kehittämiseen.

Qt-tekniikkaan perustuvia merkittäviä sovelluksia ovat esimerkiksi mediasoitin VLC, Adoben Photoshop Elements, Microsoftin Skype, Autodeskin 3D-mallinnusohjelmisto Maya sekä lukuisat muut projektit.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

Anonyymi käyttäjä
JJ (vahvistamaton)

1

Eiköhän Steve Ballmer ja Elop keksi keinot millä Qt-suunnitelmat saadaan tapettua Windows-puolelta ja mielellään muualtakin. Microsoft ei tykkäää yhtään tuollaisista ympäristöistä joilla saa helposti tehtyä softaa myös muille järjestelmille kuin Windowsille. Visual Studion kilpailijat pyritään tappamaan pois kaikin keinoin.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

2

Elop on osittain tämän kaupan takana. Digian suunnitelmat tuoda Qt W8:lle on varmaan jo pitkällä, aikaa sitten oli videoita joistakin demoista.Se on ihan turhaa tämän jälkeen kun Qt on myyty. Microsoft:lle olisi ollut parempi ollut se että Qt olisi pysynyt Nokialla ja Nokia olisi tappanut Qt:n hiljaisesti mutta nyt tätä ei tapahtunut. Päinvastoin nyt näyttää siltä että Qt: tulee myös Androidille mikä paljon pahempi juttu kuin että Qt tulee W8:lle.

Näyttää siltä että Qt:sta tulee killeri.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Sitä minäkin ihmettelen, ett miksi päästi Qt:n Digialle eikä haudannut elävältä...

Vastaa
JullePuh
JullePuh

4

Qt:tä on paha kokonaan tappaa lisensointinsa takia, joten kai se sitten oli parempi myydä, jos ei kerran sen kehittäminen enään kiinnosta.

Itse kirjoittelen tätä kommenttia ehkä suurimman ja monimutkaisimman Qt:hen perustuvan ohjelmakokonaisuuden päällä. Eli KDE-työpöytä ympäristössä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
k.j.k (vahvistamaton)

5

Jolla kehittää omaa Qt-pohjaista käyttistä, Digia tuo Qt:n Androidille, iOSlle ja ehkä WP8:llekin, RIM kehittää omaa Qt-pohjasta BB10 käyttistä, Samsung aikoo lisensoida RIM:ltä BB10:n ja lisäksi Symbianille ja MeeGolle menee sovelluksia kaupaksi aina vain kiihtyvää tahtia. Vaikuttaa siltä, että miksuh ja muut Qt:hen vahvasti uskovat sovelluskehittäjät ovat olleet kokoajan oikeassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
k.j.k (vahvistamaton)

7

@6

No jokatapauksessa muilta osin sanomani pätee, ja Qt päätyy Samsunginkin laitteisiin kun Digia tuo Qt:n Androidille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@5
> Jolla kehittää omaa Qt-pohjaista käyttistä, Digia tuo Qt:n Androidille, iOSlle ja ehkä WP8:llekin, RIM kehittää omaa Qt-pohjasta BB10 käyttistä, Samsung aikoo lisensoida RIM:ltä BB10

Kova on Qt-kerhon usko vaporwareen. Noista mikään ei ole olemassaoleva tuote.

Tuleeko yksikään tänä vuonna, ja missä kunnossa, jää nähtäväksi. En uskaltaisi tehdä alustaratkaisua pelkän höyryn varassa, jos siis Android, iOS tai WP8-softaa pitäisi tehdä.

Jolla ja BB10 ovat vieläkin isompia riskejä, joiden aikataulut, laatu ja myyntimäärät ovat täysin arvailujen varassa. Ja ei BB10 ole yksiselitteisesti Qt-pohjainen. Qt on yksi viidestä(!) tarjotusta API:sta. Tyhmempi voisi luulla että tuossa on ainakin puolet liikaa, mutta eipä ole minun rahoistani pois sen alustan kehitys.

Cross platform API:n käyttö on tietenkin joissakin tapauksissa järkevää, mutta aina kompromissi, josta on sekä hyviä, että huonoja puolia. Kuinka hyvin Qt istuu Androidin, iOS:n ja WP:n päälle ja millä aikataululla käytettäviä versioita saadaan, jää nähtäväksi.


> Vaikuttaa siltä, että miksuh ja muut Qt:hen vahvasti uskovat sovelluskehittäjät ovat olleet kokoajan oikeassa

Oikeassa tarkalleen ottaen mistä? Miksuhilta ei ole lukuisten pyyntöjenkään jälkeen saatu minkäänlaisia referenssejä hyvistä QML-softista, joten on aika vaikea arvioida mihin sillä oikeasti tänä päivänä pystytään, edes alustoilla joissa se on "natiivi".

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

Kelpaako VLC ?

Ehkä myös Lightworks (ainakin jossakin oli juttua jossa oli mainittu siitä olisi nimenomaan qt porttaus ennen lähdekoodien julkaisua.).

Kiitos, mutta eipä oikein. Kontekstina on nimenomaan mobiilisoftat ja sen verran uudet, että käytössä on QML. Vaikuttaisi, että VLC on tehty vähän vanhemmilla tekniikoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

11

@8 Jonahan

> Kova on Qt-kerhon usko vaporwareen. Noista mikään ei ole olemassaoleva
> tuote.

Millähän perusteella sinä vaporwaresta puhut? Jollan ja RIM:n käyttikset on ollut jo pitkään kyseisten kehittäjien käsissä, se ettei niitä ole vielä julkastu ei tee niistä vaporwarea.

> Oikeassa tarkalleen ottaen mistä? Miksuhilta ei ole lukuisten
> pyyntöjenkään jälkeen saatu minkäänlaisia referenssejä hyvistä
> QML-softista, joten on aika vaikea arvioida mihin sillä oikeasti tänä
> päivänä pystytään, edes alustoilla joissa se on "natiivi".

Miksuhia taitaa kiinnostaa tällä hetkellä aivan muu kuin sinulle asioiden todisteleminen, etenkin kun otetaan huomioon sinun asenteesi. Olen nyt tavannut miksuhin muutaman kerran, samassa kaupungissa kun asutaan. Viimeeksi näin hänet eilen Espoon Haukilahden pienvenesatamassa. Olivat isolla joukolla ja kovalla tohinalla lastaamassa purjeveneeseen telttoja, kaljaa, muonaa ja retkivarusteita. Tavaraa näytti olevan sen verta paljon. että miksuh tuskin on lähipäivinä sinulle vastaamassa.

miksuh muuten sanoi sinulle jo aiemmin, että hän on kokoamassa suuren määrän ruutukaappauksia Symbianille tehdyistä QML sovelluksista, Kuulemma videot seuraa aikanaan perässä, niiden tekemisessä vain on iso työ. Eli kyllä sinä niitä vielä näet. miksuhan jopa uhkasi laittaa linkin kuviin ja videoihin kaikkien viestiensä perään, jotta kaikki varmasti näkisi kuinka sinä ja delic olette totuutta vääristelleet.

Vastaa
delic
delic

12

@11

"jotta kaikki varmasti näkisi kuinka sinä ja delic olette totuutta vääristelleet."

Sinä ainakin näytät vääristelevän totuutta, koskaan en ole mielestäni sanallakaan puhunut Qt:sta. En tiedä siitä mitään eikä se minua kiinnostakkaan eikä minulla siitä ole siitä mitään sanottavaa. Eli taidat nyt sekoittaa henkilöitä.

Enkä kyllä muutenkaan ole mitään totuutta vääristellyt, mistä tässä edes puhutaan?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11
> Millähän perusteella sinä vaporwaresta puhut? Jollan ja RIM:n käyttikset on ollut jo pitkään kyseisten kehittäjien käsissä, se ettei niitä ole vielä julkastu ei tee niistä vaporwarea.

Ne ovat höyryä juurikin niin pitkään, kunnes ne ovat tavallisten ihmisten saatavilla, mieluusti volyymilla ja laajassa jakelussa.

Esimerkiksi BB10 on pahasti myöhässä, firma on muutenkin vaikeuksissa ja kehittäjät, siis RIM:n työntekijät, ovat jättäneet laivaa sankoin joukoin. En ylläyttyisi, vaikka aikataulu vieläkin viivästyksi ja/tai markkinoille tuleva tuote ei olisi valmis ja kilpailukykyinen. Jos viivästyksiä tai muita takapakkeja vielä tulee, voi RIM:n taival itsenäisenä pörssiyhtiönä olla ohi. Mitä sen jälkeen tapahtuu on täysin ennustamattomissa oleva asia. 

Ulkopuolinen kehittäjä pystyy laskemaan Jollan ja BB10:n varaan vasta myöhemmin, kun on nähnyt miten paljon, missä maissa ja markkinasegmenteissä alusta oikeasti myy, erittäin kilpailulla markkinalla. Niin valitettavaa kuin se onkin, pelkkä hyvältä vaikuttava tuote ei takaa myyntiä. Mm. Nokia ja Microsoft ovat tämän ja käyttöjärjestelmätransition vaikeuden huomanneet. RIM:lla se on vasta edessä. Jolla on vieläkin suurempi riski. Sen pitää rakentaa kaikki käytännössä tyhjästä. Kaikki on mahdollista, arvostan heidän kovaa uskoaan ja yrittämistä, mutta vaikeaa se on ja erittäin paljon työtä tarvitaan. Hommasta tulee unelmatilanteessakin pitkä ja kivinen. 

Ja pitää myös nähdä mitkä ovat kyseisten alustojen softakaupan mekanismit. Eri alustoilla joudutaan hinnoittelemaan eri tavalla ja aina ei voida käyttää samaa ansaintalogiikkaa. Joskus esim. mainokset ovat parempi valinta kuin myynti ja erilaisia kombinaatioitakin on.

> miksuh muuten sanoi sinulle jo aiemmin, että hän on kokoamassa suuren määrän ruutukaappauksia Symbianille tehdyistä QML sovelluksista, Kuulemma videot seuraa aikanaan perässä, niiden tekemisessä vain on iso työ.

Pyysin muutamaa nimeä, joiden antamiseen olisi mennyt enintään minuutteja, ei se onnistunut millään, mutta väitettiin aloitetun viikkojen tai kuukausien projekti. Sen tuloksena luvataan kaikki mahdollinen screenshottien ja videoiden kera. "Tosi hyvä juttu, ihan kohta, oikeasti". No, se projekti tuskin koskaan valmistuu, ei ainakaan ajallaan. Aivan käsittämätöntä. 

Kuulostaa itseasiassa aika tutulta ihan Qt- tai Maemo-kontekstissakin. Vielä puuttuu se, että effortti jakautuu kilpailevien ja toistensa kanssa epäyhteensopivien toimijoiden kesken :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

14

@12 delic

> Sinä ainakin näytät vääristelevän totuutta, koskaan en ole mielestäni
> sanallakaan puhunut Qt:sta.

Missäs kohtaa minä muka edes väitin sinun puhuneen Qt:sta`Mutta sinä olet Jonahanin kanssa levittänyt melkosta perätöntä sontaa Symbianista ja Symbian-sovelluksista, Symbianin moniajosta, jäyttöliittymästä ja peleistä. Joten kyllä sinä olet syyllistynyt pahemman kerran totuuden vääristelemiseen.

> Eli taidat nyt sekoittaa henkilöitä.

En todellakaan taida

> Enkä kyllä muutenkaan ole mitään totuutta vääristellyt, mistä tässä edes
> puhutaan?

Sulla taitaa olla tosi huono muisti liittyen omiin kirjoituksiisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

15

@14 Jonahan

> Ne ovat höyryä juurikin niin pitkään, kunnes ne ovat tavallisten
> ihmisten saatavilla, mieluusti volyymilla ja laajassa jakelussa.

Tolla perusteella siis maailman jokaikinen uusi tuote on siis vaporwarea, myös tuotteen uusi versio, Myös esimerkiksi iOS:n seuraava versio ja seuraava iPhone ovat siis pelkkää höyryä ja vaporwarea. Vai onko nyt muka yhtäkkiä niin, että Apple on sinusta muka jokin poikkeus säännöstä

> Esimerkiksi BB10 on pahasti myöhässä,

Se ei tee BB10:stä vaporwarea, viivästykset ovat arkipäivää ICT-alalla, ei niissä ole mitään epätavallista. Osota yksikin alan yritys, jonka projektit ei olisi koskaan pitkittynyt ja viivöstybneet,

> firma on muutenkin vaikeuksissa ja kehittäjät, siis RIM:n työntekijät,
> ovat jättäneet laivaa sankoin joukoin.

En ole tuollaisesta joukkopaosta kuullut, eikä sekään tee BB10:stä vaporwarea.

> En ylläyttyisi, vaikka aikataulu vieläkin viivästyksi ja/tai
> markkinoille tuleva tuote ei olisi valmis ja kilpailukykyinen.

Noi on pelkkiä arvailuja eikä perustu mihinkään faktaan. Lisäksi mainitsemasi asiat ei liity v'itteisiisi vaporwareta

> Jos viivästyksiä tai muita takapakkeja vielä tulee, voi RIM:n taival
> itsenäisenä pörssiyhtiönä olla ohi.

Taas pelkkiä arvailuja, jotka ei liity asiaan

> Ulkopuolinen kehittäjä pystyy laskemaan Jollan ja BB10:n varaan vasta
> myöhemmin, kun on nähnyt miten paljon, missä maissa ja
> markkinasegmenteissä alusta oikeasti myy, erittäin kilpailulla
> markkinalla Niin valitettavaa kuin se onkin, pelkkä hyvältä vaikuttava > tuote ei takaa myyntiä.

Uusissa tuotteissa on tietenkin aina riskinsä, mutta jos ei ota riskiä ei voi voittaakaan. Jos kaikki ajattelisi kuin sinä uudet alustat tulisi aina markkinoille ilman ainuttakaan sovellusta, ja kukas semmosta sitten muka ostas? Tämän vuoksi yritykset tukee kehittäjiä eri tavoin. Esimerkiksi Nokia on jakanut ilmaisia puhelimia ja rahaa. Nokian ja MicroSoftin yhteinen App Campus jakaa 20000 - 70000 euron avustuksia sekä Symbian, että Windows Phone -kehittäjille. Jopa RIM on luvannut taata BB10 kehittäjille tuloa.

> Pyysin muutamaa nimeä, joiden antamiseen olisi mennyt enintään
> minuutteja, ei se onnistunut millään,

Niin ja jos sinulle olisi vain annettu pari nimeä, olisit voinut jatkaa samalla vääristelevällä linjallasi kuin tähänkin asti. Puhuimme tästä miksuhin kanssa jokin aika sitten ja hän sanoi ettei aio antaa sinulle siihen tilasuutta, vaan mieluummin tuo ruutukaappaukset ja videot kaikkien nähtäville. Kuten huomaat sinuun ei juuri luoteta.

> mutta väitettiin aloitetun viikkojen tai kuukausien projekti.
> Sen tuloksena luvataan kaikki mahdollinen screenshottien ja videoiden
> kera. "Tosi hyvä juttu, ihan kohta, oikeasti".

Millä perusteella vähättelet? Minun käsittääkseni miksuh ei edes ryhtynyt ruutukaappauksia ja videoita kokoamaan sinun takiasi. Sinulla on aika suuret luulot itsestäsi, jos niin luulet,.Käsittääkseni päätarkoitus on käyttää niitä blogissa. Sinun väitteidesi vääräksi osottaminen on vain toissijainen tavoite.

> No, se projekti tuskin koskaan valmistuu,

Mistä sinä sen muka tiedäät? Sinä vain pahennat omaa asemaasi tuolla asenteellasi. Sinun kannattas todellakin alkaa miettimään mitä puhut ettet nolaa itseäsi aivan täydellisesti.

> ei ainakaan ajallaan. Aivan käsittämätöntä.

Millä ajallaan? Minun käsittääkseni missään ei ole puhuttu mitään aikataulusta. Nyt on kesä ja harva viitsii käyttää koko lyhyttö kesää väittelemällä internetissä. Sinulla ei näköjään ole muuta tekemistä.

> Kuulostaa itseasiassa aika tutulta ihan Qt- tai Maemo-kontekstissakin.
> Vielä puuttuu se, että effortti jakautuu kilpailevien ja toistensa
> kanssa epäyhteensopivien toimijoiden kesken :)

Näiden kommenttiesi perusteella, ja aiempien puheidesi perusteella, ymmärrän oikein hyvin miksi miksuh inhoaa sinua, ja miksi hän pitää sinua täytenä kusipäänä. Tunnrn aivan samoin. Ja niin taitaa tuntea moni muukin näiden sivujen lukija, vaikkeivät sitä ääneen sanoisi. Sinulla ei tunnu koskaan olevan mitään järkevää sanottavaa, huökkäät vain muiden mielipiteitä vastaan.

Vastaa
delic
delic

17

@14 Ihme syytöksiä lentelee täällä, samaa naurettavaa roskaa selitti eräs toinenkin, mutta kun kysyttiin perusteluita niin ei tullut takaisin mitään mikä olisi tukenut tätä väitettä.

En ole yhtään mitään totuutta vääristellyt, jos tuollaista syytät niin sinulla on varmaan jotain mikä tukee sitä?

"Mutta sinä olet Jonahanin kanssa levittänyt melkosta perätöntä sontaa Symbianista ja Symbian-sovelluksista, Symbianin moniajosta, jäyttöliittymästä ja peleistä. Joten kyllä sinä olet syyllistynyt pahemman kerran totuuden vääristelemiseen.

> Eli taidat nyt sekoittaa henkilöitä.

En todellakaan taida"

Näytät taas sekoittavan henkilöitä, en ole puhunut symbianin moniajosta mitään sanoin sen jo miksuhillekin siihen yhteen uutiseen kun moista väitti.

Mitä sontaa tässä on nyt symbianista ja symbian sovelluksista heitetty?

tai peleistä?

Toi mitä sanoin peleistä pitää täysin paikkansa, perustelin sen vielä kuvien kera, mitä miksuh vastasi, noh ei yhtään mitään.

Lisätään tähän vielä kahdesta 808 arvostelusta pätkät mukaan.

Mobiiliblogi: "Puhelimen käyttösulavuus vaihtelee laidasta laitaan. Välillä ollaan aivan kilpailijoiden tuntumassa, mutta toisinaan pudotaan kauas taakse. Pahin esimerkki on varmastikin verkkoselain, joka on suoraan sanottuna kauhea. Sivut latautuvat hitaasti, zoomailu on töksähtelevää ja sivujen liikuttelu välillä todella vaivanloista]. On harmillista, että Nokia ei ole yrityksistä huolimatta saanut Symbianin selainta vastaamaan nykypäivän vaatimuksia.

Positiivisiakin esimerkkejä löytyy. Musiikkisoittimen tyylikkäät efektit toimivat erityisen hyvin sekä kuvien selaaminen ja zoomailu on jouhevaa. Tämä tekee käyttöliittymästä juurikin hyvin ristiriitaisen. Käyttökokemus saattaa muuttua hetkessä loistavasta lähes luokattomaksi.

Nokia Bellen ongelmiin lukeutuu heikko sovellustarjonta. Kaiken kaikkiaan ohjelmia ja pelejä on kyllä on saatavilla kohtalaisen paljon, mutta niiden laatu ei yllä usein lähellekään Androidia ja iOS:ia. Esimerkiksi Facebook- ja Twitter-sovellukset eivät ole sitä mihin kilpailevilla alustoilla on totuttu, ei ainakaan ilmaisen tarjonnan kohdalla.

Kenelle Nokia 808 PureView sopii?

Tähän on helppo vastata. Nokia 808 PureView on mitä loistavin puhelin käyttäjälle, joka arvostaa hyvää kameraa, mutta ei liiemmin välitä niin sanotuista älyominaisuuksista. Toki puhelimella ajoittain surffaa netissä ja päivittää statuksensa Facebookissa, mutta jos on kyseisten toimintojen aktiivinen käyttäjä ei Nokian kameraluuri ole oikea valinta.

Allekirjoittanut odottaisi laitteen hankintaa ehkä muutaman kuukauden, sillä puhelimen hinta saattaa tippua yllättävän nopeastikin. Näin kävi esimerkiksi Nokia N9:lle. Satanen tai pari puhelimen hinnasta pois tekee sen hankkimisesta nykyistä huomattavasti järkevämpää. Nykyinen hinta olisi perusteltu, jos käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä vastaisivat nykypäivän vaatimuksia."

Check

Sitten taskumuron 808 arviosta: "Jotkut käyttöjärjestelmän perustoiminnoista toimivat suorastaan loistavasti - näistä hyviä esimerkkejä ovat puhelinsovellus, kuvagalleria, Nokia kartat, musiikkisoitin sekä osoitekirja, josta löytyy nykypäivänä myös Facebook- ja Twitter-integrointi.Toisaalta tietyt perussovellukset, kuten Nokia kauppa, Yhteisöt-palvelu ja nettiselain tuntuvat ajoittain hyvinkin kankeilta ja vanhanaikaisilta.

Symbian-pohjaisen Bellen heikko asema näkyy erityisesti Nokia kaupasta ladattavien sovellusten tasossa. Sovellustarjonta ei ole niinkään se suurin ongelma, vaan sanomista tulee ennemminkin sovellusten laadusta. Useampi muilla mobiilialustoilla suosittu sovellus kun tuntui 808 PureViewillä hitaalta ja hankalakäyttöiseltä. Tällaisesta sovelluksest erinomainen esimerkki on vaikkapa Foursquare, jonka käyttö oli Bellellä ajoittain suoranaista tuskaa.
Vaikka Nokia 808 PureView on varustettu vertaistaan hakevalla kameratekniikalla, on sen hankintaa hankala suositella muille, kuin erittäin valokuvaus- ja multimediapainotteisille älypuhelinkäyttäjille. Symbian-pohjainen käyttöjärjestelmä ja tietyt vuosien takaista tekniikkaa edustavat rautatason ominaisuudet, kuten 360x640 pikselin näyttö, ovat melko räikeässä ristiriidassa huikean PureView-tekniikan kanssa."

Huonoa
•Koko ja paino varauksin
•Vanhahtava Symbian-käyttöjärjestelmä ja ekosysteemi
•Tiettyjen perussovellusten jäykkätoimisuus
•Näytön tarkkuus
•Hinta varauksin"

Check.. Kummasti vaan mobiiliblogissa ja taskumurossa ollaan todella samoilla linjoilla. Syyllistyykö nämäkin sivun arvostelijat nyt sitten siihen pahimman luokan totuuden vääristelyyn? :)

Sanon vaan että naurettavaa minun ja jonahanin mustamaalaamista teiltä molemmilta.

Taitaa toi teidän "totuus" olla sellanen keksitty totuus millä ei vaan myönnetä tosiasioita.

"Nokian Symbian-puhelinten maailmanlaajuinen myynti on romahtanut. Symbianin osuus myynnistä on enää muutama prosentti, kertoo IDC.

Symbian kuolemassa pois

Symbianin lasku on ollut hurjaa. Vuotta aiemmin Nokia sai kaupaksi yli 18 miljoonaa Symbian-laitetta. Alustan markkinaosuus oli melkein 17 prosenttia.

Nyt Symbian-puhelimia myytiin enää 6,8 miljoonaa kappaletta. Markkinaosuus oli jopa pienempi (4.4%) kuin vaikeuksissa olevan RIM Blackberryn."

Miksuhia vain äryttää, että olen ollut yleisesti ottaen oikeassa nämä menneet vuodet ja osasin haistaa ne nokian ja symbianin ongelmat mitä miksuh ei nähnyt, mutta markkinaosuus ja nokian nykytilanne puhuu puolestaan. Ei siihen ole paljo lisättävää eikä paljo selittelyt auta, kun kaikki näkee nokian nykytilanteen.

Ne mistä olen puhunut mistä sinäkin juuri nyt selität totuuden vääristelynä ovat ajaneet nokian siihen tilanteeseen missä ne nyt on, olisi siellä nokiallakin ehkä kannattanut avata ne silmät vähän aiemmin, että missä muut menee.

"Näiden kommenttiesi perusteella, ja aiempien puheidesi perusteella, ymmärrän oikein hyvin miksi miksuh inhoaa sinua, ja miksi hän pitää sinua täytenä kusipäänä. Tunnrn aivan samoin. Ja niin taitaa tuntea moni muukin näiden sivujen lukija, vaikkeivät sitä ääneen sanoisi. Sinulla ei tunnu koskaan olevan mitään järkevää sanottavaa, huökkäät vain muiden mielipiteitä vastaan."

Jonahanilla tuntuu useinkin olevan järkevää sanottavaa, on hieno seurata hänen kommentteja ja nimenomaan perusteltuja kommentteja ja tietoa kaverilta löytyy todella paljon asioista. Se että jonahan hyökkää mielipiteitä vastaan kuulostaa melko huvittuneelta. Mitäs se olikaan se totuuden vääristely mistä tässä itsekin juuri miksuhin kanssa olette puhuneet :) Ainiin teidän mielipide on hyväksyttävää ja muidenkin jos se vain koskee positiivisia puolia nokiasta ja symbianista.

Kyllä tällä sivustolla miksuh on se kärkkäin mielipiteitä vastaan hyökkäävä ja siinä samassa vielä hyökkää henkilöä vastaan ala-arvoisella kirjoitustyylillä.

siinä ei ole mielestäni mitään pahaa, että vastataan mielipiteisiin, miksuh sen sijaan hyökkää KÄYTTÄJÄN kimppuun siinä sivussa.

On muuten ollu sivustolla taas aika rauhallista kun ei ole miksuhia näkynyt.

Vastaa
delic
delic

18

@15

"Sen verran kun näitä sinäänsä hupaisia vääntöjä täältä Ad:sta lukee, niin Jonahanilla ja muilla (delic) Apple käyttäjillä tuntuu olevan ne parhaiten perustellut argumentit ja hillityimmät kommentit."

Ainakin jollekin uppoo.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

> Myös esimerkiksi iOS:n seuraava versio ja seuraava iPhone ovat siis pelkkää höyryä ja vaporwarea. Vai onko nyt muka yhtäkkiä niin, että Apple on sinusta muka jokin poikkeus säännöstä

Tietenkään Apple ei ole poikkeus säännöstä, miksi ihmeessä olisi?

iOS 6 on vaporwarea, kunnes tulee ulos. On mahdollista, joskin jokseenkin epätodennäköistä, että Apple törmää johonkin sellaiseen ongelmaan, että jo julkistettu iOS 6 ei shippaa.

Seuraava iPhone ei ole vielä vaporwarea, koska Apple ei ole sellaiseen viitannut tavullakaan. Mutta kuten valkoisen iPhone 4:n tapauksessa nähtiin, voi Applellekin sattua ja tapahtua julkistuksen ja markkinoilletulon välissä. Laite oli pelkkää höyryä 9kk julkistuksesta ja oli lähellä jäädä siihen tilaan.

Käytännössä eri tuotteissa ja firmoissa on eroja. Vakaassa tilassa olevan firman suhteellisen pieni päivitys (iOS 6) tulee onnistuneesti markkinoille paljon todennäköisemmin kuin epävakassa olevan firman täydelinen käyttistransitio (BB10), tai pienen firman täysin uusi käyttis+puhelin+ekosysteemi (Jolla). Ei tarvinne selittää miksi.

> viivästykset ovat arkipäivää ICT-alalla, ei niissä ole mitään epätavallista.

Ihan totta, mutta se ei auta RIM:a tässä tilanteessa pätkääkään. Se missaa tärkeän joulumarkkinan, kilpailijat eivät jää odottelemaan.

> Osota yksikin alan yritys, jonka projektit ei olisi koskaan pitkittynyt ja viivöstybneet

Miksi ihmeessä? RIM:n tilanteessa on tärkeintä se, että kriisi saataisiin loppumaan ja se palaisi kannattavuuden ja kasvun tielle. Ainoa keino näyttäisi olevan käyttöjärjestelmätransitio ja siihen liittyvät uudet tuotteet. Transitio on lähtökohtaisestikin myöhässä vrt. Nokia, lisää alla, joka jo sekin oli myöhässä, lisäviivästykset ovat myrkkyä. Rahaa palaa ihan samalla tavalla riippumatta ovatko viivästykset alalla yleisiä vai ei.

RIM on tällä hetkellä jokseenkin samassa tilanteessa kuin missä Nokia oli noin pari vuotta sitten. Vanha käyttis vetelee viimeisiään ja uuden valmistumista odotellaan. Se vain on paljon huonommassa jamassa kuin Nokia silloin, rahakirstu ei pullota, myynti sakkaa pahemmin ja kaiken lisäksi sen bisnes on lähes täydellisesti älypuhelinmyyntiä (tai siihen erittäin tiukasti sidottua palvelutoimintaa). Nokialla älypuhelinmyynti on vain noin 30% liikevaihdosta.

RIM on pakotettu tekemään isoja säästöjä ja järjestelyjä, jotta firma pysyisi elinvoimaisena siirtymäkauden alkuun ja yli. Samaan aikaan pörssiarvo on tippunut sellaiselle tasolle, että firman valtaus, jo pelkkien patenttien ja brändin takia, alkaa olla realistinen vaihtoehto. Ja älypuhelinmarkkinan kilpailunkin voisi katsoa kiristyneen.

> > En ylläyttyisi, vaikka aikataulu vieläkin viivästyksi ja/tai
> > markkinoille tuleva tuote ei olisi valmis ja kilpailukykyinen.

> Noi on pelkkiä arvailuja eikä perustu mihinkään faktaan. Lisäksi mainitsemasi asiat ei liity v'itteisiisi vaporwareta

Arvailuja, kyllä, mutta perustuvat faktoihin, jotka jokainen voi lukea pörssikurssista, neljänneskatsauksista, irtisanomisista ja nimekkäiden BB10 kehittäjien ja johtajien lähdöstä. Ja ihan julkisista tiedoista kilpailijoiden tekemisistä ja kilpailevien ekosysteemien kehityksestä.

> > Jos viivästyksiä tai muita takapakkeja vielä tulee, voi RIM:n taival
> > itsenäisenä pörssiyhtiönä olla ohi.

> Taas pelkkiä arvailuja, jotka ei liity asiaan

Firman olemassaolo liittyy varsin oleellisesti siihen tuleeko julkistettu tuote markkinoille vai ei. Jos kyseessä olisi useamman yrityksen konsortio, riskit olisivat erilaisia, mutta näin ei valitettavasti ole.


=== Ja sitten se metakeskustelu

> Niin ja jos sinulle olisi vain annettu pari nimeä, olisit voinut jatkaa samalla vääristelevällä linjallasi kuin tähänkin asti.

Eli on parempi jättää minut ja muu yleisö kuukaudeksi (tai kuukausiksi) siihen luuloon, että sellaisia softia ei ole, kuin antaa vastaesimerkkejä. Logiikan riemuvoitto. Pitäisiköhän Miksun tehdä tutkimuspyyntö itsestään Symbian-alustan mustamaalaamisesta? (viittaus aiempaan keskusteluun, ei oma ideani)

> Minun käsittääkseni miksuh ei edes ryhtynyt ruutukaappauksia ja videoita kokoamaan sinun takiasi. Sinulla on aika suuret luulot itsestäsi, jos niin luulet,.

Suuret luulot? Perustin käsitykseni täysin Miksuhin täällä kirjoittamaan kommenttiin, mutta kieltämättä ne ovat joskus aika kryptisiä eikä niihin ole aina luottamista.

> Näiden kommenttiesi perusteella, ja aiempien puheidesi perusteella, ymmärrän oikein hyvin miksi miksuh inhoaa sinua, ja miksi hän pitää sinua täytenä kusipäänä. Tunnrn aivan samoin.

Kaksi samanhenkistä, samantyyppisiä kirjoitusvirheitä tekevää, vahvistamatonta nimimerkkiä pitää minua kusipäänä. En ole kauhean huolissani, päinvastoin.

> Sinulla ei tunnu koskaan olevan mitään järkevää sanottavaa, huökkäät vain muiden mielipiteitä vastaan.

Kauneus on katsojan, tai tässä tapauksessa lukijan, silmässä. Suosittelen tarkempaa tutustumista kirjoituksiini, niissä on järkevää sanottavaa, jos ei aina niin ainakin yleensä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

20

@ Jonahan

Minä en ole psykologi, ja diagnoosin tekeminen on psykologin tehtävä eikä kenenkään muun. En siis väitä sinun kärsivän tästä mitä sanon. Olen kuitenkin lukenut hiukan psykologiaa ja nyt näitä keskusteluja pidempään seuranneena minusta käytöksessäsi on suoranaisia merkkejä narsistisesta luonteesta. Huomaa, että en väitä sinulla olevan narsistinen luonnehäiriö, mutta yhtenevyyttä sen ilmenismuotojen kanssa kyllä on. Saatat toki olla vain ilkeä kusipää. Narstinen luonnehäiriö on valitettavan yleinen länsimaissa, koska länsimainen yksilökeskeinen yhteiskunta jopa tukee narsismia.

Narsistisesta luonnehäiriöstä kärsivälle on tyypillistä mm. muiden ja muiden mielipiteiden vähättely ja mitätöiminen. Sille on tyypillistö myös ylimielinen suhtautuminen. Narsisti ei tyypillisesti ymmärrä omien puheidensa loukkaavuutta, mutta älähtää kyllä heti kun hänen käytöstään arvostellaan. Narsisti asettaakin itsensä erityisasemaan, jossa hän saa esim sanoa mitä vain, mutta häntä ei saa arvostella. Narsistille on myös tyypillistä se ettei hän kykene myöntämään olevansa väärässä tai epäonnistuneensa jossain. Narsisti ennemmin koettaa kieltää tehneensä tai sanoneensa koko asiaa. Narsisti myös koettaa keksiä syitä, jolla väärässä olija onkin se toinen ihminen. Tälläinen on erittäin ikävää esimerkiksi parisuhteen toiselle osapuolelle. Narsismin pohjalla on aina heikko itsetunto, jota narsisti peittelee käytöksellään.

En siis väitä, että kärsisit narsistisesta luonnehäiriöstä. mutta käytöksessäsi on merkkejä siitä. Eli suosittelen kyllä miettimään jatkossa mitä puhut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

21

@ Jonahan

Mainitsemani luonnepiirteet tuntuu kirjoitustesi perusteella kaikki sopivan sinuun, siksi viestini kirjoitinkin. Mutta kuten sanoin, en ole psykologi ja jätän diagnoosin tekemisen heille.

Vastaa
delic
delic

22

@20 "Narsistisesta luonnehäiriöstä kärsivälle on tyypillistä mm. muiden ja muiden mielipiteiden vähättely ja mitätöiminen"

=miksuh

"Sille on tyypillistö myös ylimielinen suhtautuminen"

=miksuh

"Narsisti ei tyypillisesti ymmärrä omien puheidensa loukkaavuutta, mutta älähtää kyllä heti kun hänen käytöstään arvostellaan"

= NIIN miksuh

"Narsisti asettaakin itsensä erityisasemaan, jossa hän saa esim sanoa mitä vain, mutta häntä ei saa arvostella."

=miksuh

"Narsistille on myös tyypillistä se ettei hän kykene myöntämään olevansa väärässä tai epäonnistuneensa jossain."

=miksuh

"Narsisti myös koettaa keksiä syitä, jolla väärässä olija onkin se toinen ihminen"

=miksuh

Kiitos tästä, avasit aika hyvin mun silmät, tuo kommenttisi selittää kyllä paljon. Noi on kyllä niin tyypillistä miksuhia kun vaan voi olla.

"Mainitsemani luonnepiirteet tuntuu kirjoitustesi perusteella kaikki sopivan sinuun"

Jonahania noista en kyllä löydä, en sitten millään, mutta miksuh tuli kyllä mieleen jokaisesta lauseesta niin voimakkaasti että selittää monta asiaa, varmaan melkosen moni muukin löytää noista miksuhin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

@20
> Eli suosittelen kyllä miettimään jatkossa mitä puhut

Taisit juuri saada olympiakultaa tahattomassa komiikassa. Onnittelut.

Mutta loput tekstistä olikin perinteistä "enhän minä tätä väitä, kunhan vain kirjoitan"-lätinää. Ollaan jo niin lähellä James Hirvisaarta että tekee pahaa. Jatketaan jos joskus pystyt pysymään aiheessa ja perustelemaan kantojasi.

BTW, psykologit eivät tee diagnooseja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
k.j.k (vahvistamaton)

24

@ Jonahan

Olen täysin samaa mieltä ohjelmistoyrittäjän kanssa. Hienoa, että joku sanoi sinulle suoraan sen mitä moni meistä tämän sivuston lukijoista ajattelee sinun käytöksestäsi. Ehkä nyt vihdoinkin ymmärrät, että väki alkaa kyllästya asenteeseesi. Itse en muista viimeisen vuoden ajalta ainuttakaan Symbian- ja Qt-aiheista ketjua, jota sinä ja delic ette olisi pilanneet. Te kaksi olette häiriköineet jokaikisessä ketjussa. Teette sen ilmeisesti täysin tahallanne silkkaa kusipäisyyttänne.

Suosittelen, että sinä ja delic pysyttelette jatkossa poissa Symbianiin ja Qt:hen liittyvien uutisten keskustekluista. Eihän koko asia teitä edes kiinnosta, joten voitte aivan hyvin pysyä poissa. Antakaa muiden asiasta kiinnostuneiden lukea ja keskustella rauhassa ilman teidän jatkuvaa pään aukomistanne. Keskittykää iPhone-uutisiin, niistähän te olette kiinnostuneet, ja jättäkää Symbianista ja Qt:sta kertovat uutiset väliin.

Jos ette vihdoinkin ala muuttaa tapojanne, niin sitten pitää minunkin alkaa laittaa teistä postia Afterdawnin ylläpidolle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@24
"Hienoa, että joku sanoi sinulle suoraan sen mitä moni meistä tämän sivuston lukijoista ajattelee sinun käytöksestäsi."

Mistä päättelet, että kanssasi samalla tavalla ajattelevia on monia? Miksi kaikki mielipiteensä esiin tuoneista ovat vahvistamattomia nimimerkkejä (joita on varsin mahdollisesti enemmän kuin oikeita henkilöitä)?

"Ehkä nyt vihdoinkin ymmärrät, että väki alkaa kyllästya asenteeseesi."

Mikähän tämä "asenne" mielestäsi on?

"Suosittelen, että sinä ja delic pysyttelette jatkossa poissa Symbianiin ja Qt:hen liittyvien uutisten keskustekluista. Eihän koko asia teitä edes kiinnosta, joten voitte aivan hyvin pysyä poissa. Antakaa muiden asiasta kiinnostuneiden lukea ja keskustella rauhassa ilman teidän jatkuvaa pään aukomistanne"

Kiitos, näitä suosituksia näyttää riittävän. En voi puhua muista keskustelijoista, mutta ainakin minua kiinnostaa mobiiliala, sen murros ja ilmiöt kokonaisuutena; täten tietenkin myös Symbian, Nokia, RIM ja Qt. Joten jo premissisi on täysin väärä.

Jos puhutaan vaikka tästä keskustelusta, voisitko täsmentää mikä osa kirjoittamastani oli "pään aukomista"? Näkemykseni on tietenkin subjektiivinen, mutta kovasti vaikuttaisi siltä, että pään aukominen, henkilökohtaisuuksiin ja muihin asiattomuuksiin meneminen on varsin kategorisesti jonkun muun kuin minun kirjoittamaa.

Kaikkein hämmentävintä tässä on se, että juuri tiettyjä vahvistamattomia nimimerkkejä kiinnostaa metakeskustelu kaikkein eniten. Miksi ihmeessä mustamaalaatte ja kirjoitatte muuta turhaa kun voitaisiin oikeasti keskustella Qt:sta tai RIM:n tulevaisuudenäkymistä?

"Jos ette vihdoinkin ala muuttaa tapojanne, niin sitten pitää minunkin alkaa laittaa teistä postia Afterdawnin ylläpidolle."

Jos tietyt keskustelijat eivät osaa pitää viestejä ja viestintuojia erossa toisistaan, ei se varmaan minun vikani ole. Tulen jatkossakin tekemään parhaani, että en vajoa nimitelyyn tai muuhun alatyyliin.

Mutta lähetä vaan! Voisit samalla pyytää vahvistamattomien nimimerkkien sulkemista, niistä on monessa keskustelussa ollut vain haittaa.

Vastaa
delic
delic

26

@24 "Suosittelen, että sinä ja delic pysyttelette jatkossa poissa Symbianiin ja Qt:hen liittyvien uutisten keskustekluista"

Vähän paha pysyä ulkona keskustelusta jos siihen on väkisin vedetty mukaan. Jos nyt vaikka ensiksi luet tämän uutisen kommentit niin huomaat, että @11 viestissä ohjelmistoyrittäjä alkoi mustamaalata minua edes tietämättäni siitä.

Tottakai minä vastaan takaisin jos joku huutelee perättömiä valheita minusta.

ja kyllä mä jatkossa ainakin kommentoin symbian uutisia ihan siinä missä kaikkea muutakin, Qt uutisiin en kyllä kommentoi koska en siitä mitään tiedä ja sen sanoinkin jo tässä uutisessa, mutta pitäähän sitä jotain sanoa jos puhutaan selän takana.

"Mutta lähetä vaan! Voisit samalla pyytää vahvistamattomien nimimerkkien sulkemista, niistä on monessa keskustelussa ollut vain haittaa."

samaa mieltä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja