Microsoft on tiettävästi saanut Windows Phone 8 -järjestelmän valmiiksi ja aloittanut sen toimitukset valmistajille

6
Valtteri Ahonen

Microsoft on tiettävästi saanut Windows Phone 8 -järjestelmän valmiiksi ja aloittanut sen toimitukset valmistajille
ZDNetin lähteet kertovat Microsoftin lähettäneen ensimmäiset valmiit versiot Apollo-koodinimellä varustetusta käyttöjärjestelmästä laitevalmistajille. Myös WPCentralin lähteet ovat vahvistaneet asian.

Uutta järjestelmää on odotettu kiihkeästi, sillä vaikka tulevista ominaisuuksista onkin annettu julki (ja vuodettu) jo suurin osa, niin vain harvat ovat päässeet todella elävässä elämässä kokeilemaan järjestelmää. Edes Nokian tuoreessa julkistustilaisuudessa puhelimia ei saanut juuri kopeloida, ja osasyyksi tähän on arvioitu Windows Phone 8:n keskeneräisyys. Melko valmiina sen voisi silti sanoa olleen, mikäli se on nyt päästetty jakoon.

Windows Phone 8 tulee olemaan Microsoftin kumppaneiden laitteille suuri parannus, sillä se tuo mukanaan tuen muun muassa uusille näyttötarkkuuksille sekä moniydinprosessoreille, joita on jo ehditty kaivata jonkin aikaa. Lisäksi myös muistikortit ovat tuettuja, mikä mahdollistaa pienemmillä tallennuskapasiteeteilla julkaistavat, hieman halvemmat puhelimet.



WPCentralin mukaan RTM-julkaisu (Release to Manufacturing) oli suunniteltu, ja järjestelmä olisi näin ollen täysin aikataulussa. Odotettu julkaisupäivä on lokakuun 29. Vanhemmille malleille tulevasta Windows Phone 7.8 -päivityksestä ei ole tullut uutta tietoa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (6)

sammal
sammal

5

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin Nokialla menee joulun yli ja peli menetetään (toivottavasti ei). Mutta jos WP8 osoittautuu hyväksi niin olen valmis muuttamaan mielipiteeni Windows Phoneista.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

M$ viivyuttelee ennenkuin antaa WP8:n Nokialle, ettei Lumia mallistolla menisi liian hyvin, koska alkuperäinen tarkoitus on saada Nokian arvo niin alas, että sen voi pilkkoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.