Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple tuplasi ennätyksensä: Vuorokaudessa myytiin yli kaksi miljoonaa iPhone 5:sta

11
Manu Pitkänen

Apple tuplasi ennätyksensä: Vuorokaudessa myytiin yli kaksi miljoonaa iPhone 5:sta
Apple on onnistunut rikkomaan aiemmat ennätyksensä iPhone 5:n julkistuksella. Kyse on yhdestä suurimmasta puhelinjulkistuksesta koskaan.

Teknologiajätin julkaisemien ennakkotietojen mukaan puhelinta ostettiin ensimmäisen ennakkotilauspäivänä yli kaksi miljoonaa kappaletta. Se on yli tuplasti edelliseen ennätykseen verrattuna (iPhone 4S:n julkistus). Applen mukaan suurin osa ennakkotilauksista saadaan toimitettua 21. syyskuuta, mutta osa toimituksista viivästyy väistämättä. Suomessa puhelimen myynti alkaa 28. syyskuuta.
Uuden iPhonen hyvästä vastaanotosta annettiin vihiä jo viikonloppuna.

Kommentit (11)

Jonahan
Jonahan

1

"Pettymys" :)

OK, mukana oli tällä kertaa pari maata (Hong Kong ja Singapore) enemmän kuin viimeksi, mutta aika hyvältähän tuo näyttää. Ja toisin kuin tietyillä muilla kilpailijoilla, jotka eivät nykyään enää ilmoita myyntimääriään, tarkoittaa luku *loppukäyttäjälle* myytyä puhelinta. Mukana ei ole puhelimia, joita on kuskattu johonkin hyllyyn tai varastoon odottamaan.

Vastaa
h0bo (vahvistamaton)

3

No puhelin on edelleenkin pettymys vaikka sitä myytäisiin päivässä kaksi miljardia. Myytiinhän talidomidiakin menestyksekkäästi.

iPhone-nimi merkitsee jo niin paljon, että massoille on liian helppo syttää pajunköyttä ja saada ostamaan iPhone 4 nyt kolmatta kertaa. Itseltä jää sekä 4S että tämä välistä aivan varmasti. Olen kyllä tietoinen kaikista uudistuksista, käyttänyt 4S:ää ja lukenut kaiken vitosesta. Ei vakuuta.

On tainnut applella tulla kekseliäisyys tiensä päähän ja kun aika jättää tuosta omasta nelosesta, niin on varmaan aika katsella muiden valmistajien perään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3
> saada ostamaan iPhone 4 nyt kolmatta kertaa

En voi mitenkään ymmärtää monessa paikassa toistettua juttua siitä, että 5 on kuin 4. Ennakkotiedot lupailevat prosessoriltaan noin 4x nopeampaa laitetta arviolta 10x nopeammalla graffalla, lisäksi muistia on tuplasti, näyttö on hieman isompi ja parempi. Laite on ohuempi, metallisempi ja kevyempi ja jopa ilman LTE:ta mobiilidata on selvästi nopeampi. Lisäksi kameraa, mikrofoneja ja kaiutintakin väitetään parannetun.

Sama laite?


> Olen kyllä tietoinen kaikista uudistuksista, käyttänyt 4S:ää ja lukenut kaiken vitosesta. Ei vakuuta.

OK. Mikä olisi vakuuttanut tai mitkä ominaisuudet ovat muilla valmistajilla sellaisia jotka haluat?

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

5

@1

Olihan ihan puhdas rautapäivitys samalla designilla nyt selkeä pettymys. Applelta on totuttu saamaan jotain uutta ja "innovatiivista" maksettavan premiumin katteeksi.

Toistaiseksi en ole kuullut kenenkään epäilevan myyntiä. Tai sanovan, että laite on huono. Kilpailu vain kovenee jatkuvasti. Samalla kilpailijat ovat tulleet vähintään rinnalle edullisempien laitteidensa kanssa.

Massat kääntyvät hitaasti, mutta siemen on kylvetty.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
Miten se design on sama jos puhelimessa on isompi näyttö, se on huomattavasti ohuempi ja kevyempi? Olisi pitänyt olla vieläkin isompi näyttö, ehkä markkinoiden suurin vai mitä?

"Premiumin" katteeksi on ainakin ennen saanut parhaan ekosysteemin, sulavimman toiminnan, softapäivitykset useaksi vuodeksi, hyvän jälleenmyyntiarvon ja vastaavaa.

Mutta ehkä olen jo liian vanha odottamaan "uutta ja innovatiivista" koko ajan. Ja arvostan hyvin toimivaa enemmän.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

7

@6 Samalla tavallahan se on samaa designia kuin Nokian N9 ja Lumia 800/900/920. Pieniä muutoksia mutta isot linjat seuravat toisiaan.

Ja teknisessä mielessä iPhone 5 oli pettymys, kuten oli 4S:kin ainkin allekirjoittaneelle. Pelkkä face lift, ei mitää oikeasti uutta. Mutta toisaalta kun paketti on niinkin hyvässä kuosissa kuin Applella, ei sitä edes tarvita.

Eli vaikka se olisi tekninen pettymys, ei se ole business-mielessä tai edes tavallisa käyttäjää ajatellen pettymys kuten luvut kertovat.

Ps. "Ennakkotiedot lupailevat prosessoriltaan noin 4x nopeampaa laitetta arviolta 10x nopeammalla graffalla" -> "Plaintiff’s claims, and those of the purported class, are barred by the fact that the alleged deceptive statements were such that no reasonable person in Plaintiff’s position could have reasonably relied on or misunderstood Apple’s statements as claims of fact"

http://pocketnow.com/2012/09/11/false-a...apple-vs-nokia/
http://www.wired.com/gadgetlab/2008/12/apple-says-cust/

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@7
Vuosi sitten Apple lupasi, että iPhone 4S on "jopa 7x" verrattuna iPhone 4:aan. Anandtech mittasi[1] 6.5x (toki varsin rajoittuneella benchmarkilla). Siihen jos lisää konservatiivisesti 50% päästään lopputulokseen 9.8x, jonka pyöristin kymmeneen.

Oli oikea luku sitten kahdeksan tai kaksitoista, on parannus joka tapauksessa huomattava, ja tulee näkymään sekä pelien sulavuudessa että ulkonäössä, jotka ovat olleet iPhonen valtti jo tähänkin asti.

Jos vuotanut Geekbench-tulos (joukko synteettisiä nopeustestejä) pitää paikkansa, on CPU suorituskyky noin 4x verrattuna iPhone 4:aan, ja vaikka ei olisikaan, nousee suorituskyky huomattavasti, sen näki jo paljaalla silmällä muutamasta hands on videosta.

Applen ilmoittamat reaalimaailman nopeutukset (parannukset 70%-110%) ovat vieläkin lupaavampia, ja kielivät varsin tasapainoisesti parannellusta laitteesta. Reaalimaailmassa vaikuttavat myös iOS:n optimoinnit, muistin ja flashin nopeus ja moni muu asia. Ja koska kyseessä olivat Applen omat softat, on mahdollista niille oli jo tehty A6-optimoitu käännös. Saman voi jokainen kehittäjä tehdä uusimmalla Xcodella, vaikka samalla kun säätää UI:t isommalle näytölle.

Mutta kohtahan se nähdään. Tuskin Applekaan on niin tyhmä, että ihan kauheasti valehtelisi suorituskykyluvuista, jotka jokainen teknologiasaitti testaa tämän viikon lopulla. Kävisi ihan varmasti Nokiat. Toki niitä on jonkun verran pyöristetty ylöspäin, ei epäilystäkään.


[1] http://www.anandtech.com/show/4971/appl...w-att-verizon/6

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja