Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 920:n kuvanvakain venäläisten testissä -- Galaxy S III häviää videokuvan laadussa

38
Teemu Laitila

Lumia 920:n kuvanvakain venäläisten testissä -- Galaxy S III häviää videokuvan laadussa
Nokian Lumia 920 -puhelimen parin viikon takainen virallinen julkaisu jäi heti PureView-kameran mainonnasta nousseen kalabaliikin varjoon, kun kuvista paljastui Nokian käyttäneen ammattilaistason kameroita OIS-tekniikkaa esittelevissä kuvissa ja videoissa. Myöhemmin Nokia yritti korjata tilannetta antamalla The Verge -sivustolle mahdollisuuden kokeilla pimeäkuvausta käytännössä. Tulokset olivat lupaavia, mutta Nokia ei päästänyt lehdistöä testaamaan OIS-järjestelmän vaikutuksia videokuvaan.

Nyt WPCentral raportoi, että venäläinen sivusto on päässyt testaamaan Lumia 920:n videokuvaustoimintoa ja vieläpä vertaamaan sitä Samsungin lippulaivaan Galaxy S III:n. Venäläiset testasivat kuvanvakaimen toimintaa näppärällä keinolla kiinnittämällä molemmat puhelimet radio-ohjattavaan autoon ja ajamalla ympäriinsä epätasaisella matolla.

Vaikka testin tekijöillä on selvästi ongelmia käyttöjärjestelmän käytön kanssa (videon käynnistäminen näyttäisi olevan testaajalle hankalaa), lopullisten testivideoiden kuvanlaatu vahvistaa Nokian väitteet OIS:n merkittävistä hyödyistä älypuhelinten videokuvauksessa. Lumia 920:n tuottama kuva on huomattavasti vakaampaa ja vähemmän nykivää kuin vieressä pyörivän Samsungin Galaxy S III -mallin.
Lupaavien ensitulosten perusteella jäämme odottamaan mielenkiinnolla ensimmäisiä vertailuja, joissa nähdään Applen uuden iPhone 5:n ja Nokian Lumia 920:n väliset todelliset erot puolueettomassa testiympäristössä. Ikävä kyllä testejä jouduttaneen odotella vielä runsaat kuukauden päivät, jos arviot myynnin alkamisesta marraskuun alussa pitävät paikkansa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (38)

PJL78
PJL78

3

Paino liikaa, eihän luuri saa liian kevytkään olla, vai etkö ole elänyt ysäriä? Joka luuri painoi ~200grammaa, Panasonicin luurit kun tuli myyntiin ekana alle 150grammaa, niin ei tuntunut enää missään. Liian ohutkaan puhelin ei saa olla, liika hifistely pilaa käyttömukavuuden. Lumia 920 olis just mulle hyvä =) Kaikki ominaisuudet on hyviä (Olispa MeeGolla).

Vastaa
Fiili
Fiili

4

Kauhea tarve saada Lumian kameralla kilpailijoita parempaa kuvaa jossain ihme olosuhteissa. Itse otan valo- ja videokuvat Canonin järkärillä, jos SGS2:n tai SGS3:n kuvanlaatu ei jostain syystä riitä. Yleensä se riittää erinomaisesti. Muutenhan Sampat toimivat lähes joka asiassa kilpailijoita paremmin ja ominaisuudet ovat monipuolisemmat + muotoilu erityisen upeaa.

Vastaa
tmm2k
tmm2k

6

4@

Monipuolisempia.. nojoo, riippuu ihan siitä mihin käytetään. Ja ei tuo muotoilukaan nyt ihan niin erikoista noissa Samsungeissa ole ( kyllä, olen käyttänyt kumpaakin ), kaikki puhelimet tänäpäivänä melkein samannäköisiä. Poikkeuksena Sonyn ja Motorolan luurit joissa jotakin särmää ja persoonallisuutta vielä on.

Vastaa
djtob
djtob

7

@1. Ihan kuin kello olisi aivan liikaa ranteelle? Eikö kunto kestä mennä punttisalille? Vasta kun 0 grammaa on tarpeeksi? Rölli on taas pilaamassa kaiken.

Vastaa
MarkoKivinen (vahvistamaton)

8

Hyvä kamera integroituna puhelimeen on nykypäivää.

Enää ei tarvitse kantaa erillistä pokkarikameraa mukana. Siksi ostan Lumia 920:n.

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

10

4@ Ei niillä ominaisuuksilla mitään tee. Kuitenkin muokkaat kuvaa jos sen jonnekin pistät, on ärsyttävää kun kuvaa jollain seepialla ja myöhemmin haluaisi takaisin. Siksi Iphonin kamera on paras, aina ottaa kuvat parhaimmillaan ja myöhemmin sitten muokkaa, siten saat parhaimmat kuvat.

Vastaa
raidi@ (vahvistamaton)

11

Nokialla (ja Steven Elopilla) on nyt vaan kauhea pätemisen tarvetta hehkuttaa ylimielisesti omia menneen talven Windows Phone malleja ja nyt on otettu kohteeksi Pureview-teknologia!!.

Vastaa
masentunut (vahvistamaton)

12

Lumia saa voittaa kenet tahansa missä tahansa, mutta silti niitä ei osta kukaan ja syy: WP.
Jos nuo ominaisuudet olisi yhdistetty Androidiin, niin Nokia myisi nyt enemmän älyluureja kuin Samsung omia muovia rimpuloitaan.
Mutta ei. Piti ottaa Elop ja WP. Suomen ylpeys on tuhottu.

Vastaa
roponen
roponen

14

Mutta jos nyt asiasta puhutaan niin aika hyvin pelittää lumilapion kuvavakaus. Se jopa terävöittää nuo kääntymisen aiheuttamat sivuttaissiirtymät mikä ei välttämättä ole aina hyvä. Mitenkähän tuon kuvanvakauksen kanssa toimii sivuttaissiirtymät normaalin panoroinnin yhteydessä?

Vastaa
djtob
djtob

15

@12. Ei kukaan osta ja syynä on WP? Mitähän ihmiset mahtoivat ostaa 4 miljoonaa Lumiaa? Ihanko sen takia, ettei kukaan osta? Suomen ylpeys piti siivota oma pesänsä. Siksi siinä jouduttiin tekemään siivouksia vai luuletko, että Suomen kansalaisista yli 5 miljoonaa ihmistä tekevät työtä siellä Nokiassa? Vahvistamattomat kommentit ovat yleensä pelkkiä röllejä ja miksi sinä minua luulet epäilevän?

Vastaa
JussiFX
JussiFX

16

@12 onneksi ei ottanut Androidia. Parin vuoden kokemuksella voin sanoa että onhan se nyt aika paska OS. Eniten avoin kaikista, kyllä, mutta kömpelö (monella tavalla).

Vastaa
simsim4
simsim4

17

Itseäni Noten omistajana ei toi paino haittaa. Ja onneksi Nokia teki "iso" näyttöisen puhelimen, mutta saattaa silti olla hiukan pieni... Muuten kyllä kiinnostais, mutta se selain on kuulemma aika huono. Ja siin ei ole sitä flashiä(joka on mulle tärkeä). Ja marketti on aika surkea androidista(/iOS) tuleville... @9 Kyllä toi Lumia aika monella osaalueella Noten voittaa...

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

18

@17
Selain on kuitenkin nykypäivän tasoa ja erot niissä mitataan lähinnä millisekunneissa, jota kukaan ei pysty havaitsemaan.
Flash on myös oikeasti turha, koska sillä ei nykypäivänä tee muuta kuin katso raskaita flash-bannerimainoksia ja työpöytäkäytössä pelaa typeriä selainpelejä. Mitään oikeaa käyttöä kännykällä sillä tuskin on, tekee vaan sivut raskaammiksi.

Vastaa
jarppi2 (vahvistamaton)

20

19@
Flash kannattaa tallentaa muistikortille nyt ja asentaa sitten kun JB on asennettu!.
Pitäisi toimia.

Vastaa
simsim4
simsim4

21

@18 Oon kokeillu kaverin Lumia 900 vastaan ja tasaisia on mutta kun kattelen paljon netissä videoita kännyllä nii tartten flashiä. Ja wp:ssä ei sitä ole.

@19 Kattelen minkälainen on jos ei mikään oikee muutu niin laitan varmaa custom romin.

Vastaa
perhana
perhana

24

@23
Kaikki eivät ole niin ääliöitä että luulisivat laadun kasvavan painon vähentyessä... ehkä se Lumian hieman suurempi paino kuitenkin selittyy juuri sillä että runko on tukevampi ja näytön päällä on vahvempi (paksumpi) lasi, ja todennäköisesti kamerassa käytetty laadukkaampi optiikkakin painaa hieman enemmän kuin muovilinssit.

Vastaa
EiKiinnosta@ (vahvistamaton)

25

@24 Kaikki eivät ole niin ääliöitä,että luulisivat painon pudotessa myöskin laatutason laskevan...!!!.

Vastaa
kuluttaja1 (vahvistamaton)

26

Harmi vain ettei näitä uusia Lumioita myydä missään eikä niitä voi ostaa mistään. Mutta pääasia että ainakin leikisti ne on parempia kuin muut.

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

29

Mun nykyinen puhelin (iphone 4s) painaa 140g ja se on painava! Ja se on ärsyttävää kun juoksee niin tuntuu taskussa ja heiluu, ja kun pitää pitkään kädessä(varsinkin jos maattessa yrittää pitää puhelinta kasvojen ylä puolella) niin kädet tulee nopeesti kipeeksi.

En kyllä ymmärrä miksi 808 pureview kamera jätettiin pois koon takia, koska tuohan on muovihalko!

Vastaa
FS88
FS88

30

@29 Eli siis, tervemenoa pullamössölandian asukaaksi jos jo 140g tekee tuskaa.

Varsin hyvältä vaikuttaa Lumia 920 kamera. Voi olla, että omaan taskuun saattaa päätyä.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

31

Tossa videossa näkyy hienosti toi tärinä. samppa kuvassa kamerajalka on tosi vakaa kun kaikki muu vipattaa kun taan noksun osiossa toi jalka vispaa in hirmusti kun muuten onkin jo tosi vakaata.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

32

@29
On kyllä heikkoo porukkaa nykyään, mutta ei siinä mitään, ei kaikki voi olla supermiehiä :)

Tekee aikas mukavaa jälkeä tuo kamera.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@29
Ootko tosissas vai vähän hölmö? :)
Kätes väsyy pään päällä pidettynä vaikka sulla olis yks A4:nen kädessä. ;) Vai meinaatko, että ihmisen voimat/kestävyys noin keskimäärin on kiinni kuormasta tarkkuudella +/- 50g?

Mulla on Nokia N900, painoa JOPA enemmän kuin L920:llä. Olen pitänyt mukana myös lenkillä esim. takin taskussa. Myös maatessa olen käyttänyt. No problem.

Ja tiedäthän, että kaikkien eläimien kroppa kehittyy ja vahvistuu käytössä...

Lopuksi vielä, että kukin saa valita omilla kriteereillään toki. Toisille se on megahertsit, jollekin prossuytimet jne...

Vastaa
Jeisus (vahvistamaton)

34

@10 "Siksi Iphonin kamera on paras, aina ottaa kuvat parhaimmillaan ja myöhemmin sitten muokkaa, siten saat parhaimmat kuvat" Niin kun siis Nokialaisellahan ei voi ottaa kuvaa parhaimmillaan ja sitten muokata jälkeen vai häh? O.o

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

35

34@ tarkoitan että kaikki ihmiset eivät pistä asetuksis parhaille vaan pistää yms. "vga" laadun, ja joissain ne ei ole edes rehdasasetuksissa.
Ja kun iphonia haukutaan kun ei pysty vaihtamaan resoluutiota, väriä, laatua ja pistää jotain erikoistehosteita (seebia, väärät värit).

Vastaa
Mauriland
Mauriland

36

@35 Siis nyt en oikein tajunnut sun ajatuksia. Kirjoita rauhassa vähemmillä kirjoitusvirheillä, kiitos. Siis joutuuko iPhonessa kuvaamaan aina maksimiresoluutiolla vaikka ei tarvitsisi?

Itellä ei iPhonesta ole ollut niin paljoa kokemuksia mutta joskus kauhistellut asetuksien sekavuutta ja eripaikkoihin ripottelua vaikka liittyy samaan asiaan.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

37

Vihdoinkin kännykamera, jolla saa edes auttavia kuvia
JA
sitä voi käyttää myös hanskat kädessä
eli ensimmäinen TODELLINEN kosketusnäyttö nipistys-zoomilla
Hyvä Nokia!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja