Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WST MarketWatch: Samsung nosti Applen komponenttien hintoja 20 prosenttia

9
Valtteri Ahonen

WST MarketWatch: Samsung nosti Applen komponenttien hintoja 20 prosenttia
The Wall Street Journalin MarketWatch-sivuston mukaan elektroniikkavalmistaja Samsung on nostanut Applelle toimittamiensa mobiilikomponenttien hintoja jopa 20 prosenttia.

Sivuston mukaan korealaisen Chosun Ilbon lähteet kertovat Samsungin vaatineen suurempia hintoja käytännössä vain Applelta. Apple oli tietenkin ensin kieltäytynyt maksamasta korkeampaa hintaa, mutta yhtiön oli lopulta suostuttava korotuksiin, sillä se ei löytänyt korvaavaa tuottajaa Samsungin toimittamille komponenteille.

MarketWatchin mukaan uudet hinnat koskevat tiettyjä mobiililaitteissa käytettyjä piirejä (mobile application processor) ne on otettu jo käyttöön. Applen on arvioitu ostavan Samsungilta kyseisiä komponentteja puhelimiinsa ja tabletteihinsa tänä vuonna yli 200 miljoonaa kappaletta, joten varmasti ihan pienistä summista ei ole kyse.

Applen ja Samsungin välinen toimitussopimus loppuu vuonna 2014, minkä jälkeen Applen odotetaan tuottavan suurimman osan tarvitsemistaan piireistä itse.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
dwrl (vahvistamaton)

2

Miksi joka toinen afterdawnin uutinen käsittelee Applea? Eikö se Applen mollaaminen ala jo olla loppuun kulutettu uutisoinnin aihe? Ja sitten ylistetään Samsungia. Molemmilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa tietyillä osa-alueilla, miksi nostaa aina nämä kaksi esille, varsinkin ku Samsung asetetaan sille korkeammalle jalustalle?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

3

@1 Tosi hyvä joo. Oikeusjuttua odotellessa, haiskahtaa aika voimakkaasti määräävän markkina-aseman väärinkäytöltä. Mutta jos kilpailun rajoittaminen on oikein ja hyvä niin sittenhän Samsungilla menee vahvasti.

@2 Missä kohtaa tätä uutista haukutaan Applea ja kehutaan Samsungia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tero ?&%¤# (vahvistamaton)

4

Jos Apple on hyväksynyt hinnankorotukset, niin voi voi... Syö ompun tulosta seuraavilla kvarttaaleilla merkittävästi :) Se on oikein! kuten Janne Porkka joskus tokaisi...

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

@2 eli olis varmaan pitänyt jättää uutinen tekemättä kun Applelle kävi rähmäsesti? Mielestäni artikkeli on kirjoitettu aika objektiivisesti.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

Luulisi että sopimuksessa puhutaan myös hinnan korotuksista.
Toisaalta Applella on niin hyvät katteet laitteissaan, ettei 20% hinnankorotus ole mikään ongelma.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

8

@7: Sitä kutsutaan inflaatioksi:)

Samanlaista käytöstä voi tietysti olla syytä pelätä muitakin kilpailijoita kohtaan. Saattaa siis aiheuttaa ongelmia myös vaikka Nokialle, mikäli käyttävät jotain Samsungin osaa tai joutuvat sen varovaisuussyistä korvaamaan kilpailijan ehkä huonommin saatavalla tai kalliimmalla osalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja