Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Forbes: Nokia myy matkapuhelintoimintansa Huaweille tai Microsoftille vuoden 2013 aikana

13
Valtteri Ahonen

Forbes: Nokia myy matkapuhelintoimintansa Huaweille tai Microsoftille vuoden 2013 aikana
Forbes on tehnyt kasan ennustuksia vuodelle 2013. Ehkä suurin ja hieman yllättäväkin ennustus on, että Nokia myisi koko matkapuhelintoimintansa kuluvan vuoden aikana.

- Nokia tulee myymään koko matkapuhelinliiketoimintansa ja -infrastruktuurinsa joko Huaweille tai Microsoftille. Yhtiön panostus Windows 8:aan ei ole tuottanut odotettua tulosta, minkä johdosta älypuhelinosasto siirtyy todennäköisesti Microsoftille ja muut osa-alueet Huaweille. Tämän jälkeen Nokia keskittyisi palveluihin ja ohjelmistokehitykseen.

Nokia on tuottanut tappiota jo pidemmän aikaa, mutta Forbesin ennustus kuulostaa silti hieman tuulesta temmatulta, sillä yhtiön viimeisin kalliimman pään älypuhelin on otettu markkinoilla vastaan innokkaasti ja jo edellisen neljänneksen tulos on lupaillut hidasta mutta tasaista nousua tappion kierteestä. Yhtiön suuret tappiot ovat myös olleet osaltaan odotettuja käyttöjärjestelmä- ja strategiavaihdoksen yhteydessä. Toisaalta myös nopeampaa nousua on odotettu.Muuta ei kuitenkaan voida kuin odottaa ja katsoa kuinka käy. Kannattaisiko lukijoiden mielestä Nokian vielä jatkaa yrittämistä vai luovuttaa ennen suurempia tappioita?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

TUHKANE
TUHKANE

1

No jos nyt ei kuiteskaan! :DD tappiota on tehty ja tullaan varmaan vielä tekemään(paljon vähemmän) mutta tuohon koko matkapuhelin toiminnan myymiseen en kyllä todellakaan usko.. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MsftNok (vahvistamaton)

3

Microsoft ei osta Nokiaa, ellei Nokia ala tehdä tulosta. Lumia WP8-myynti ratkaisevaa. Kokemukseni Lumia 920:sta erittäin myönteiset. Arvelisin, että nykyisellä hintatasolla mallia myydään kymmeniä miljoonia usemman vuoden aikana.

Microsoftilla ei ole varaa hävitä taistelua käyttöjärjestelmäherruudesta laitteissa, joissa suurin myynti tulevaisuudessa odotettavissa (kännykät, tabletit ja ihan-uudet-jutut). Ei Microsoft olisi satsannut Windows Phoneen muuten tosissaan ja alkanut rakentaa Windows-ekosysteemiä Applen mallin mukaan.

Microsoft-Nokia Corporation kuulostaa ihan hyvältä, kaksi kovaa brändiä yhdessä.

Vastaa
Latwis
Latwis

4

Forbes on sitten aloittanut todellisen ristiretken Nokiaa vastaan. Se mm haukkui Lumia 920 arvostelussa pihelimen kameran hämäräkuvaus ominaisuudet. Siitä voidaan päätellä että ihan puolueettomasta lafkasta ei ole kyse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
NsnNokia @ (vahvistamaton)

5

Muuta ei kuitenkaan voida kuin odottaa ja katsoa kuinka käy. Kannattaisiko lukijoiden mielestä Nokian vielä jatkaa yrittämistä vai luovuttaa ennen suurempia tappioita?.
Jos Windows Phonella Nokia edelleen pelkästään aikoo jatkaa,niin ...kannattaa luovuttaa,ennen kuin tappiot kasvavat merkittävästi nykyisestä ja kassavarat ammottavat tyhjyyttä!!.Huaweilla on parempi tulevaisuus,kuin Microsoftilla joten...!!!.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

En minäkään tähän Windows systeemiin usko ja siksi myynti olisi minusta järkevääkin. Softa osaamiseen keskittyminen taas kuulostaa aika hölmöltä, kun lähes kaikki softa osaajat on juuri potkittu pihalle:)

No meni miten meni, ei suurtakaan merkitystä enää, kun ei suomea tuo lafka nykyään hyödytä. Onhan se aina viihdyttävää kun mammutti maatuu:)

No Lumiathan pärjäsi hienosti Joulumyynnissä.. Suomessa.. joten se siitä. On kyllä mielenkiintoista nähdä osavuosikatsausta ja kuunnella selityksiä, että oli toimitusongelmia.. eivät muutakaan enää keksi.

Vastaa
djtob
djtob

9

Forbes oli ennen joulua huumorimielessä spekuloinut ennustuksia vuodelle 2013 useista yritysostoksista, missä osa on täysin mahdottomuuksia. Kyllä tämä on samaa lajia.

@5. Pitääkö rölliä tulla opettamaan hakemalla viime joulusaunassa viruvasta puukasasta halolla päähän, ettei täällä saa höpistä perusteettomia tyhmyyksiä? Luen mieluummin osarin ja katson niitä paikkoja, jotka osaavat paremmin ottaa muutkin Nokian toiminnot huomioon analyyseissään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokia is best (vahvistamaton)

10

tuskimpa huawei ei tanssi micron mukaan kohta tanssii kun huawei liittyy wp-teknikkaan ja antaa samalla nokian kasvaa nokia tekee tablet laitteen ja kun nokia teki uuden parannuksen meegoon meego lähti kun nokia tekee tabletin micro ei pura sopimusta tai osta itseään irti koska nokia on kuitenkin kova kilpailija ja micro uskoo nokian kavavan wp-tekniikallaan ei pelkästään sillä myös näyttö teknologia kamera processori laadun kestävyyden ja toimivuuden miettikääs tätä nokian 30 vuoden kova nousu ja lasku vai luovuttaminen no ei todellakaan luovuttaminen joss nokia haluaa että micro ostaa nokian ja tekee tarjouksen micro hylkääsen näin tekivät sopiuksen stpehen elop ja muu johtokunta ja paikan omistajat ja micron ballmer että näissä teidän kommenteissa ei ole perää eikä tässä uutisessa huawei häviää ennemmin kartalta kuin n0kia

Vastaa
3rd_party
3rd_party

11

@10

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/4.4.html

En tiedä oliko kommentissasi jotain sisältöäkin, mutta itse en ainakaan kyennyt sitä lukemaan. Masokisti olen, mutten sentään niin suuri masokisti, että tuota kommenttia lukisin.

Mitä taas tulee Forbesin kirjoituksiin, niin ne jatkavat totuttua linjaa. Forbesin Lumia 920 -arvostelu näytti hyvää esimakua heidän agendastaan Nokian suhteen (ei se täydellinen puhelin ole, muttei kyllä todellakaan myöskään niin huono kuin forbes antaa ymmärtää). Tämä on vain luonnollinen jatkumo.

En kiistä etteikö Nokia voisi mennä myyntiin, mutta en kyllä jaksa uskoa että se tapahtuu vielä 2013 aikana. Kvartaalitalous on lyhytnäköisyyden huipentuma, mutta pitkään voitollisena tomineen yrityksen täydellinen pilkkominen näin lyhyen tappiollisen ajanjakson jälkeen olisi jo sulaa hulluutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

12

"Nokia is best" voisi kyllä panostaa yhteen jos toiseenkin asiaan kirjoittamisessaan. Silmäni ovat yhä kauhuissaan näkemästään...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja