Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lähes puolet Android-käyttäjistä on yhä jumissa vanhassa versiossa - päivitystahti kuitenkin kiihtynyt

18
Valtteri Ahonen

Lähes puolet Android-käyttäjistä on yhä jumissa vanhassa versiossa - päivitystahti kuitenkin kiihtynyt
Tuoreet Googlen luvut paljastavat, että Androidin "Gingerbread" 2.3 -versiota käyttää yhä lähes puolet Android-puhelinten omistajista, tarkalleen 45,6 prosenttia. Uutisen takana on readwrite.com.

Android 2.3 ilmestyi vuonna 2010, mikä tekee siitä älypuhelinkäyttöjärjestelmien iässä ikälopun. Sinänsä ihan hyvä ja aikanaan hienokin järjestelmä on pudonnut kehityksen terävimmästä kärjestä. Ongelma on kuitenkin Android-valmistajien hajanaisuudessa. Nexus-laitteita lukuunottamatta päivityksiä voi joutua odottamaan kauan, tai valmistaja saattaa keksiä, ettei sitä jaeta ollenkaan. Käyttäjä voi siis helposti jäädä jumiin vanhaan järjestelmäversioon pitkäksikin aikaa, ellei halua ryhtyä käyttämään epävirallisia ROMeja.

Iloinen uutinen on kuitenkin se, että 4.x-versiot ovat ottaneet viimein todella tuulta alleen ja valtaavat kakusta yhteensä likimain yhtä suuren siivun kuin 2.3. ICS:ää pöyrittää 29 prosenttia käyttäjistä, kun taas Jelly Beania vajaat 14 prosenttia.Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
good job @ (vahvistamaton)

1

Vihdoinkin tuli uusi 4.2.1 JB versio ladattua omaan S2 Samsung Galaxy malliini ja...pakko jo myöntää,että toimii sulavammin,kun vertaa aiempaan 4.0.4 versioon!!!. ;) Siitä pisteet Googlelle kehityksestä. ;)!.

Vastaa
PerttiMela
PerttiMela

2

Minkäs voit kun laite ei raudan puolesta tue uusinta uutta. (Samsung Galaxy Gio) Tai sitten jostain syystä päivitystä ei vaan saada julkaistua. (Samsung Galaxy Tab 2 7.0)

Vastaa
Mauriland
Mauriland

4

Kuten jo Muroon komentoin:"Googlella ei oo tarpeeksi munaa pakottaa Android laitevalmistajia päivittämään vanhempia laitteita. Iso osa niistä pyörittäis uudempiakin android versioita ilman mitään lisäkilkkeitä. "

Vastaa
veikkoko
veikkoko

5

itse en saa päivitystä asennettua vaikka sellainen on luvattu. Puhelin on sonyn xperia sola. sonyn sivuilla viä lukee että 4.0 ainaki pitääs saada asennettuu..

Vastaa
tmm68
tmm68

6

Täytyy todeta että versioiden välillä on todellakin väliä. Aikaisemmin oli käytössä kinkki tablette antero 2.3:lla ja nyt Nexus 7", jossa antero 4.2. Ero on huomattava. Jopa niin suuri, että tahtoo jo tilata Nexus 4:n.

Vastaa
Temposaur
Temposaur

7

"Googlella ei oo tarpeeksi munaa pakottaa Android laitevalmistajia päivittämään vanhempia laitteita. Iso osa niistä pyörittäis uudempiakin android versioita ilman mitään lisäkilkkeitä. "

Toisaalta, ei taida Googlea haitata. Google saa mainostulonsa myös vanhempien androidien käytöstä ihan yhtälailla.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

8

@7 Myös päivitysten jättäminen vanhemmilta puhelimilta pois antaa uudelle puhelimelle enemmn uutuuden arvoa. Pitää siis markkinat liikkeellä ja nostaa Android puhelinten myyntimääriä.
En tiedä onko tästä Googlelle mitään hyötyä, mutta veikkaan ettei Googlella ole varaa valittaa. Se, että google alkaisi pomottamaan puhelinvalmistajia saattaisi saada ne takajaloilleen ja muiden käyttöjärjestelmien pariin.
Googlella ei ole oikein varaa uhkailuun, mutta kuluttajahan tästä loppujen lopuksi kärsii.

Vastaa
Quirzo
Quirzo

9

Tottakai oon jumissa tohon versioon, kun uutta ei tule eikä ole tulossa. Enkä osta uutta kännykkää vähän väliä kuten ilmeisesti aika monet täällä.

Vastaa
juhis
juhis

10

Tässä olisi hyvä ottaa huomioon, ettei valtaosa 2.* puhelimista pysty pyörittämään 4.* androidia. Mutta 4.* -> 4.2 päivityksiin saisi kyllä laittaa vauhtia.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

11

Juuri tämän takia vaihdoin luuriin, jossa pyörii ihan muu käyttis kuin android. Ensin oli htc desire johon ei enää saanu uusia päivityksiä ollenkaan ja sitten LG optimus 2x, jolle luvattiin kuukaudesta toiseen android 4.0 päivitystä, jota en ikinä kerinnyt saada omaani virallisena. Naurettavaa touhua, kun "pakotetaan" ostamaan uusi laite, jotta pääsee nauttimaan käyttiksen uusista ominaisuuksista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

12

Otsikosta saa sellaisen käsityksen, että valmistajat olisivat ruvenneet kiihtyvään tahtiin tarjoamaan päivityksiä vanhoille asiakkaille. Tämähän ei pidä mitenkään paikkaansa. 4.x versioiden siivu kasvaa lähes pelkästään uusien laitteiden myötä. Käytännössä vain huippumallit saavat Androidin puolella päivityksiä ja niidenkin omistajat saavat odottaa yleensä todella pitkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohoi (vahvistamaton)

13

Niin ja ainakin Sonyn kapulaa varten pitäisi löytää jostain ensin Windows tietokone, jossa saisin puhelimen päivitettyä. Onhan harvinaisen törppöä, että Linuxin päällä pyörivää Vava virtuaalikonetta ei voi päivittää, kuin Windowsin kautta. Työpuhelimessa oleva 2.3.7 on aivan kauhea käyttää.

Vastaa
Hate029
Hate029

14

Samsungin galaxy tab 8.9 odottelee vieläkin päivitystään. Ehkä Asuksen padfone 2:en kanssa on parempi onni. Sitä yrittää etsiä laitetta jolla pärjäisi jokusen vuoden, mutta jotkin marketin ohjelmat eivät enää tuolla vanhalla androidilla pelaa vaikka rauta tukisi muuten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ativS @ (vahvistamaton)

16

@11
Juuri tämän takia vaihdoin luuriin, jossa pyörii ihan muu käyttis kuin android.
Öhöm,joo...ettei vaan olisi menneen talven Nokia Lumia puhelin?.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung-asiakas (vahvistamaton)

17

Samsung on android-leirin surkimus päivityksissä. Firma vedättää kaikenlaisilla selityksillä esim. Galaxy Tab - perheen tablettien ICS-päivitystä kokoajan tulevaisuuteen. Tehnyt sitä jo yli vuoden. Totuus on se, että Samsung ei välitä p-kaakaan asiakkaista, joilta se on rahat jo saanut. Odottavat tahallaan, että takuuaajat menevät umpeen ja ilmoittavat sitten että ei se nyt tulekkaan; ja jos tulee, niin onhan se suuri ihme, päivitys käyttisversioon joka on jo ikivanha ICS. Androidin suurin ongelma on Samsungin tyyppiset putiikkien evvk-asenne äaitteiden pitämisessä ajan tasalla.

Vastaa
Temposaur
Temposaur

18

@17/Samsung-asiakas: Totta Samsungista, mutta toisaalta laitteet on suunniteltu android versiolle X, ja toimivat sillä yleensä ihan hyvin. Jos käyttäjänä on henkilö, jolla ei ole teknistä osaamista, niin hän ei tajua mitä koko päivitys edes tarkoittaa.

Tosiasiahan on se, että Google puskee uusia android-versioita jatkuvalla syötöllä, koska... noh... sen kuuluu järjestelmää kehittääkin. Ymmärrän myös täysin laitevalmistajien motiivit. Hehän eivät päivityksillä tienaa, vaan laitemyynnillä. Tietenkin, jos laitteet eivät saa ollenkaan päivityksiä, niin ymmärrän myös sen, jos asiakkaat äänestävätkin jaloillaan.

Tietenkin syyttävä sormi voisi osoittaa myös asiakkaaseen, eli miksi juosta "halpojen hintojen" perässä, kun Nexus -laitteetkin on nykyään saatavilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja