>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC One nokittaa Nokiaa: valovoimainen kamera kuvanvakaimella ja Full HD -näyttö

36
Teemu Laitila

HTC One nokittaa Nokiaa: valovoimainen kamera kuvanvakaimella ja Full HD -näyttö
HTC on juuri julkaissut uuden lippulaivan, joka on nimeltään HTC One, joka pelkistää yhtiön edellisen sarjan nimeämiskäytäntöä jättämällä lisämääreet pois.

M7-koodnimeä kantaneen puhelimen tiedot ja kuva tulivat julkisuuteen jo hyvissä ajoin ennen virallista julkaisua. Laitetta katsoessa ei voi välttyä pieniltä iPhone 5-mielleyhtymiltä, vaikka HTC One on selvästi leveämpi ja isompi.

Alumiinirunkoisen laitteen fyysiset mitat ovat 137.4 x 68.2 x 9.3 mm ja se painaa 143 grammaa. Monista muista odotetuista ja jo julkaistuista lippulaivoista poiketen sen ruutu on "vain" 4,7 tuuman kokoinen. Näyttö kuitenkin toimii 1920x1080 pikselin resoluutiolla ja se perustuu Super LCD 3-paneeliin, jonka aiemmat versiot ovat saaneet kiitosta laadustaan. Pienen kokonsa ja ison resoluutionsa ansiosta se kaappaa johtopaikan pikselitiheyskilpailussa ahtamalla 468 pikseliä tuumaa kohti.


"Megapikseleiden aika on ohi"

Ehdottomasti yksi puhelimen merkittävimmistä uudistuksista koskee sen kameraa. HTC on lähtenyt haastamaan Nokian PureView-tekniikkaa omalla sensoritekniikallaan. Sensorin ylisuuret pikselit vastaanottavat valoa jopa kolme kertaa paremmin kuin perinteinen 8 megapikselin sensori. HTC:n mukaan uudet "UltraPikselit" parantavat kameran pimeäkuvauskykyä merkittävästi, mutta toisaalta kamera tallentaa vain enintään neljän megapikselin kuvia. HTC:n mukaan megapikseleiden aika on nyt ohi.- Nyt puhutaan oikeasta kuvanlaadusta eikä pelkästään megapikseleistä megapikseleiden vuoksi, HTC:ltä julistetaan.

HTC ottaa Nokialta mallia myös tuomalla puhelimeen optisen kuvanvakauksen. HTC myös pistää paremmaksi vakauttamalla laitteen pääkameran lisäksi myös etukameran. Etukamera on varustettu HTC:n 8X-mallista tutulla laajakulmaisella linssillä.

Laitteistoinnovaatioiden lisäksi HTC on varustanut kameran uudella toiminnolla, joka tallentaa viisi kuvaruutua jo ennen laukaisunäppäimen painallusta ja 15 lisää painalluksen jälkeen. Lisäksi kamera voi tallentaa automaattisesti kolmen sekunnin videoleikkeen kuvien ohella. Kirsikkana kakussa HDR-videokuvaus.

HTC One on varustettu Android 4.1.2 -käyttöjärjestelmällä ja uusitulla Sense-käyttöliittymällä. Puhelimen sisuksista löytyy Qualcommin uusi 1,7 GHz:n taajuudella toimiva neliytiminen Snapdragon 600 -piiri, joka on päivitetty versio monissa huippupuhelimissa nähdystä Snapdragon S4 -piiristä. Muistia löytyy kaksi gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua. Muu speksilista täyttää modernilta huippupuhelimilta vaaditut ominaisuudet: GPS/GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0 ja WiFi 802ac. Lisäksi puhelin toimii myös infrapunavalonsa ansiosta television kaukosäätimenä. Akun kapasiteetti on 2300 mAh.

HTC One tukee LTE-taajuuksia, mutta sen tuesta Suomessa käytössä oleville taajuuksille ei ole vielä tietoa. Laite saapuu kuitenkin myyntiin maaliskuun loppupuolella maailmanlaajuisesti. Tulevaa myyntihintaa ei ole paljastettu.

Päivitys 19.2.2013 21:41 Poistettu maininta ylinäytteistyksestä. Tarkempi katsaus HTC Onen kameratekniikkaan löytyy täältä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (36)

Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

1

Kunnei ole tullut vielä mollaus viestejä.Yleensä asiaa en tiedä mutta hanttiin panen.Tästä ei puhelin parane ennen kuin tulee uusi htc.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Mielenkiintoinen julkaisu. Kamerasta paha sanoa mitään ennenkuin näkee esimerkkikuvia.

Tuo tekniikka kuulostaa järkevältä ja uskon se nmyös toimivan, mutta mitenkähän sen myyminen onnistuu nykymaailmassa, missä megapikseleitä pidetään kuvan laadun mittarina (mitä se ei oikeasti ole)?

Laite kuulostaa laadukkaalle kapistukselle jossa on paljon tekniikkaa (2 kaiutinta, 2 mikkiä, kuvanvakautus myös etukamerassa yms..), joten edellistä suurempi paino ei yllätä. Kuitenkin 4,7 tuumaiseksi kohtuullisen painoinen.

Eniten tässä epäilyttää uusi sense, mikä vaikuttaa taas todella raskaalta, kun siihen on ympätty ties mitä sontaa. Lisäksi epäilyttää tuo kaksinappisuus. Vaikuttaa sille, että sense on taas kerran niin paljon erilaisempi kuin muut, että tälle ei tule päivityksiä koskaan, jo heti julkaisussa laahaa perässä, koska 4.2.2 on jo julkaistu.

No saa nähdä mitä muut julkaisevat mwc:ssä.. Lisäksi tuota Sampankin julkkaria on jo vihjailtu, eli kova kisa käyttäjist ätulee tänäkin vuonna.

Minusta on hienoa, että HTC uskalsi lähteä kamerakisassa eri reitille kuin muut, toivottavasti kuvat on laadukkaita..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Ja siis pitikö minun elää vuoteen 2013, että näin tämän.. Puhelimessa on kaukosäädin. Tätä olen toivonut tulevan jo joskus 15v sitten ja nytkö siihen on olemassa tekniikka?

No hyvä, että edes nyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rtdutd (vahvistamaton)

5

Tässäkö on vain isommat pikselit, eikä sitä Foveon -tyylistä kolmen kerroksen kennoa? Buu, jos näin on.

"Sensorin ylisuuret pikselit vastaanottavat valoa jopa kolme kertaa paremmin kuin perinteinen 8 megapikselin sensori."

LOL, "ylisuuria" pikseleitä ei ole olemassakaan.

Vastaa
myllis
myllis

7

3. Jarissimo
Tämä ominaisuus on ollut pitkään mahdollinen infrapunakännyköissä. Viimeksi tämä oli minulla käytössä vuonna 2009 julkaistulla Nokian N900:lla.

Ihme hypepuhelin. Olisi voinut näyttö olla isompi. Kameran hyvyyteen en usko.

Vastaa
simsim4
simsim4

8

Kamera on varmaan hyvä mutta tuskin voittaa vanhaa N8:a. Ja en usko, että tulee tosissaan haastamaan Pureviewiä... Htc:n kamera on vähän niinku WP, iso uho pienet teot(ainakin toistaiseksi) ja Nokian Pureview vähä niinku android eli tulee olemaan kärjessä ja pitkään.

Vastaa
tataka
tataka

9

ihan hyvä varmaan mutta epäilen ettei htc tuolla nouse samsungin myyntimääriin.

akkukesto on varmaan parempi mitä xperia z ja näyttökin parempi, mutta full hd on turha 4,7 tuuman rpg näytössä, pentile matrix siitä olisi hyötyäkin.

Vastaa
jkij
jkij

10

Jarissimo taitaa olla ihan teinityttö. N95:ssä oli jo infrapunakaukosäädin. Ja oli jo pari vuotta aiemmin muttei nyt muistu malli mieleen kun tuosta on jo n.9vuotta aikaa.

Vastaa
Taeco
Taeco

11

Montakos vuotta Nokia kehittelikään 808:ia? Vähän vaikea kuvitella, että HTC yhtäkkiä saisi paremman aikaan... Mutta ei sitä tiedä. Mielenkiintoista nähdä arvosteluita siitä sitten myöhemmin.

Muut ominaisuudet eivät pahemmin tuo uutta. Resoluutio vaikuttaa tarpeettoman isolta. Luulen, että tukee myös Suomen 4G:tä. Tuo uusi kotinäyttö muistuttaa ilkeästi WP:tä ainakin ensinäkemältä.

Mutta mutta, kaippa tuo ihan kelpo kapistus on. Saisivat Applen tapaan julkaista myös hintatiedot heti.

Vastaa
delic
delic

12

On kyllä upean näköinen ja laadukkaan näköinen luuri http://youtu.be/QwZCHn0huJI hyvät vaikutteet otettu kyllä iPhonesta noissa luurin yksityiskohdissa. Htc:llä on väliin kyllä ollut todella tyylikkäitä luureja mutta nyt tuli kyllä napakymppi!

Sensekin näyttää todella hyvältä.

Jos tuolla ei htc palaa pikkuhiljaa plus puolelle niin sitten sitä ei tehdä millään luurilla.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

No en ole ihan teinityttö enää:)

Tiedän toki että symbbarissa noita oli jossakin muodossaan kuten myös n900:ssa, mutta eipä ne kovinkaan käytettäviä ollut. Totuushan on että noksulla oli hyvinä aikoina lähes kaikki mahdollinen mukana jossakin mallissa, mutta tuotteistus puuttui kokonaan, eikä niitä suunniteltu käytettäväksi muualla kuin ominaisuuslistassa.

Eli jos tuossa on käytettävyys järkevällä tasolla kuten nykyisin lähes jokaisessa laitteessa/ohjelmistossa niin todella hienoa että on moinen saatu pakattua mukaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

14

No en ole ihan teinityttö enää:)

Tiedän toki että symbbarissa noita oli jossakin muodossaan kuten myös n900:ssa, mutta eipä ne kovinkaan käytettäviä ollut. Totuushan on että noksulla oli hyvinä aikoina lähes kaikki mahdollinen mukana jossakin mallissa, mutta tuotteistus puuttui kokonaan, eikä niitä suunniteltu käytettäväksi muualla kuin ominaisuuslistassa.

Eli jos tuossa on käytettävyys järkevällä tasolla kuten nykyisin lähes jokaisessa laitteessa/ohjelmistossa niin todella hienoa että on moinen saatu pakattua mukaan.

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

15

Oli millaiset ominaisuudet tahansa, niin yhtään HTC:n puhelinta en enää osta. On nimittäin jäänyt kohtalaisen huono mielikuva kyseisen yrityksen tuotteiden laadusta.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

18

Muistankin tuon sx1:sen kun sattui moinen olemaankin hetken. Sama symbbari kuin noksuissakin. Jotenkin etäisesti muistan, että siihen sai jonkun remote softan. Ei mitenkään kummoinen joten lähinnä sillä pysty pilailemaan ja ärsyttämään muita sammuttamalla telkkarin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

19

Näyttää siltä, että uusin sense ootta hyvin paljon vaikutteita Windows Phonesta. Isot tiilimäiset osittain pelkistetyt muodot jakavat päänäkymää suhkot selvästi.
Eiköhän uusin snapdragoni tuota ihan kohtuullisesti pyöritä. En kyllä tiedä kuinka hyvin android sen optimoi, mutta kyllä tuollaisella prosessorilla pitäisi mikä tahansa puhelin pyöriä.
Tosin viehän Full HD ihan mukavasti tehoja...
Kohta on paremmat resoluutiot kännykän näytössä kuin pöytämonitorissa. Äly hoi älä jätä...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

Muistivat ettei megapikselit kerro kaikkea, mutta unohtivat sitten näytön resoluution, prosessoriytimien määrän ja megahertsit... :)

Eikös tuo nyt ole sitten kauhea läskikin vielä. Melkein 150 grammaa ja melkein sentin paksukin! :P

Täytyy kai tähän käydä joskus tutustuun toki, mutta en usko tykkääväni koska siinä on Android. Joka ei kuulemma edes tule päivittyyn tyyliin koskaan...

Vastaa
jpa00
jpa00

21

@20 Jos en ihan väärin ymmärtänyt mitä (kieltämättä unisena) luin joko Android Communitystä tai Arsista, niin HTC irrotti tällä kertaa oman softansa paremmin pohjalla pyörivästä Androidista, jotta kumpiakin voidaan päivittää nopeammin ja paremmin erillään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

25

Taitaa olla juuri noin. Katsoin HTC:n sivuilla olevan esittelyvideon.

Jotenkin mulla tökkii se, että julkaistaan uusi puhelin, mutta puhutaan vain metallirungosta, uudesta some sovelluksesta ja kamerasovelluksista.

Kamera itsessään lienee jotain uutta. Se on hyvä. Uudet sovelluksetkin on hyvä juttu, mutta minä ainakin käytän puhelinta ja minua kiinnostaa miten ne perustoiminnot toimii. Niissä ei siis liene mitään uutta tai parempaa tarjolla...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

26

N8:ssa sensorin pikselin koko oli 1.75um, mutta megapikseleitä oli 12 kun tässä vain 4 ja pikselin koko 2um. N8:ssa tosin xenon salama mikä tästä uupuu. Webbikäyttöön varmaan keskimääräistä parempi peli kuvien osalta. N8:lla sai otettua ihan ok kuvan jopa valottomassa wc:ssä mihin en usko tämän kykenevän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

27

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

28

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

29

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

30

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

31

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

32

O - ou! SORRY! Tuo monipostaus. Tekniikka petti, kun ei viesti näyttänyt lähtevän, niin piti tökätä uudelleen sitä lähetä-nappia... SORRY!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mäkin oon jake (vahvistamaton)

35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake se minäkin:

Huippuhienon näköinen ja oloinen! Paljon tyylikkäämpi kuin joku winpöhö, johon saattavan tän kälin tosin kopioida HTC:n ja MS:n yhteistyön seurauksena...[quote/]

Älykästä kommenttia! HTC ei sitten ole "winpöhö"?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juiceka (vahvistamaton)

36

Mahtavan näköinen laite! Vaikuttaa hyvin korkealaatuiselta ja jämäkältä. :) Menee ehdottomasti ostoslistan kärkeen. Täytyy vielä harkita mistä ja millä diilillä kannattaa hankkia.

Erityisesti kun katsoo tätä videota (http://www.hdboksi.fi/htc-one-video/) niin täytyy sanoa että HTC on ylittänyt itsensä. Alumiinirakenne vaikuttaa melkein yhtä laadukkaalta kuin uudessa iPhone 5:ssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.