Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Joko pajatso on tyhjä Galaxy S IV:n osalta? Täysi ominaisuuslista vuosi

27
Teemu Laitila

Joko pajatso on tyhjä Galaxy S IV:n osalta? Täysi ominaisuuslista vuosi
Samsung ei tänä vuonna ole onnistunut tukkimaan uuden lippulaiva-Galaxyn ominaisuuksista kertovia vuotoja, vaan ensi yönä julkaistavan puhelimen speksit vaikuttaisivat olevan paljolti selvillä.

Ensimmäiset, todennäköisesti virallista myyntiversiota esittävät kuvat ja videot vuosivat jo viikonloppuna. Huhuja laitteen ominaisuuksista on ilmestynyt tasaiseen tahtiin ja nyt vaikuttaisi siltä, että viimeisimpien kuva- ja videovuotojen myötä pajatso alkaa olla tyhjä, eikä Samsung voi juuri tarjota yllätyksiä tänä yönä New Yorkissa.
Perinteisesti Kiinasta lähtöisin olevien tietojen mukaan Samsungin Galaxy S IV tulee olemaan mitoiltaan 140,1 x 71,8 x 7,7 mm ja painoa löytyy 138 grammaa. Ruudun koko vaikuttaisi olevan jo pitkään huhuttu 4,9 tuumaa ja resoluutio Full HD -tasoa. Kuvien perusteella puhelimen muotoilu muistuttaa vahvasti Galaxy S III -mallia, mutta tuoreimmissa kuvissa näkyy uudenlainen karheampi pinta.


Laitteen sisuksissa on todennäköisesti Samsungin oma Exynos Octa -prosessori, 2 gigatavua muistia, paikka microSD-kortille ja 2600 mAh akku. Laitteesta julkaistaneen myös toinen eri markkinoille tarkoitettu versio Qualcommin Snapdragon 600 - tai 800 -prosessorilla.


Sovellusten osalta ominaisuuksista on paljastanut uusia ohjausmenetelmiä. Edellisessä Galaxy-lippulaivassa esitelty Smart Stay on saamassa seurakseen ainakin Smart Pause -toiminnon, joka pysäyttää videotoiston katseen kääntyessä sivuun ruudusta. Lisäksi Note-sarjasta tuttu kynällä toimiva floating touch toimii uudessa S IV -mallissa myös ilman kynää mahdollistaen esimerkiksi esikatselukuvien avaamisen galleriassa. Eleohjaus on osa myös selainta, joka videoiden perusteella tottelee käsien liikkeitä ruudun yläpuolella.


Edelleenkään puhelimen designin lopullisuudesta ei voi olla täysin varma ja videoilla ja kuvissa esiintyvät laitteet saattavat olla erilaisia kuin tänä yönä julkaistava myyntiversio. Joka tapauksessa odotus päättyy alle 12 tunnin kuluttua. Puhelinvertailun päätoimittaja Matti Vähäkainu on jo paikan päällä New Yorkissa ja raportoi viralliset tiedot julkaisusta tuoreeltaan.

Alla viimeisimmät puhelimen ominaisuuksia esittelevät videot:

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

perhana
perhana

1

luvassa on siis silmiin tuijottelua ja karkeampaa pintaa, ja prosessori joka antaa entistä paremmat pisteet benchmark-testeissä, mahtavaa...

kokemusta toiminnasta ei ole, mutta jotenkin veikkaan että tuo silmiintuijotteluominaisuus vie loppujenlopuksi kuitenkin senverran virtaa, että se pitää laittaa manuaalisesti päälle aina tarvittaessa, ja kytkeä pois päältä, tai muuten akku on kuiva ennen puoltapäivää.

Mutta joo, täytyy myöntää että kyllä Samsung tuon pakkomyynnin ja mainostamisen hallitsee, harva puhelin saa AD:n toimittajaa lentämään New Yorkiin asti kuolaamaan ))

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Tänä vuonna ei ole oikein tuo samsung hype ole puraissut. Jotenkin tuntuu että tämä on nähty jo, eli speksikiima alkaa täällä riittämään. Jotenkin tuntuu että sitä on ilmassa muillakkin, eli voi hyvinkin olla, että htc tai sony vie tänä vuonna. Toisaalta jos jaksaisi odotella niin seuraavaa nexustakin voisi vuotella (tai jotain muuta). Jos samsungin kaikki paukut on jo vuotanut niin eipä ole syytä vaihtaa kolmosta, mieluummin vaihtaisin oneen. No hetken päästä nähdään jäikö ässiä hihaan:)

Vastaa
harham
harham

4

Mitenkäs tuo langaton lataus tässä versiossa. Ominaisuus kuulemma on ollut mukana Samsungeissa mutta itse ostamassani lippulaiva versiossa sitä ei ollut vaan olisi pitänyt hankkia lisätarvikkeena jostain kioskista.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

6

Voisi ehkä näitä nykyluureja harkita mutta tuo näyttöjen koko on liian suuri minulle. Miksi ihmeessä kukaan ei voi valmistaa kunnollista puhelin alle 4" näytöllä?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

@7: Puhuttiin kunnolisesta puhelimesta. iPhone toimii joo, mutta se ei tee siitä kunnollista. Se toimii sen takia, koska se on niin suljettu ja rajattu systeemi.

Vastaa
DonZQ
DonZQ

10

Itse en ymmärrä miksi ihmiset muka inhoaa muovia, mielestäni muovin käyttö puhelimessa on ihan järkevää. Helppo saatavuus ja muokattavuus, kevyt, kestävä ja mahdollistaa helposti vaihdettavan akun. Kunhan itse puhelin toimii niin se riittää minulle vallan mainiosti.

Itse ulkonäöstä, mielestäni kyllä hienomman näköinen kuin SIII ja on kyllä yksi vaihtoehto seuraavaksi puhelimekseni. Z, One ja mahdollinen uusi Nexus ja Moton X kiinnostavat. Mukava nähdä kunnon kilpailua pitkästä aikaa. :)

Vastaa
3rd_party
3rd_party

12

@8 Niin, puhuttiin kunnollisesta puhelimesta, ei siitä miksi se on kunnollinen puhelin. Jos iPhone toimii sen takia että se on suljettu systeemi, niin sitten niin. Yhtäkaikki, se toimii.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

14

@8: iPhonessa on se ongelma, että siinä ei ole ominaisuuksia. Siitä on rajattu kaikki mahdollisuudet ja ominaisuudet pois. Se on periaatteessa "smart" phone for dummies. Eli se on tehty idiootinkestäväksi sillä tavalla, että ominaisuudet on jätetty siitä pois, niin tyhmäkin voi käyttää sitä, kun siinä on mahdollisimman vähän.

Vastaa
perhana
perhana

15

@14
Minulla kun ei ole koskaan iPhonea itselläni ollut, niin kiinnostaisi tietää mitkä kaikki "ominaisuudet" siitä puuttuu?
Onko siitä siis rajattu kaikki mahdollisuudet pois jotta esim Rovio ei voi julkaista sille sopivia ängrybiirdsejä... eli siis eikö kukaan ulkopuolinen sovelluskehittäjä pysty julkaisemaan sille sovelluksia...?
Vai tarkoitatko "rajatuilla mahdollisuuksilla" sitä että sovellukset ilkeämielisesti tarkastetaan ENNEN sovelluskauppaan päästämistä eikä vasta miljoonien käyttäjien valitusten jälkeen niinkuin googlella on tapana.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

16

mua potuttaako ku ei oo widgettejä - eikä live-tileseja
Jotain pirteää tarviis tehdä Omppu-firman,
muutoin käy kalpaten...Simson...vai mikä se on...jyrää!

Vastaa
3rd_party
3rd_party

17

@14 Mitä ominaisuuksia iPhonesta puuttuu? En itse ainakaan sen pohjalta, mitä olen siihen tutustunut, ole juurikaan puuttuvia ominaisuuksia löytänyt (ainakaan sellaisia, joita olisi jäänyt kaipaamaan). Lähinnä iPhonen kohdalla useimmat ominaisuudet ovat lukittu s.e. käyttäjä ei pääse niitä muokkaamaan.

Eikä tuo "smart phone for dummies" luonnehdintakaan oikein mielestäni toimi. Omasta tuttavapiiristäni löytyy niin iPhonea käyttävää DI:tä, tekniikan tohtoria kuin MBA:takin. En pysty pahimmassa mielenhäiriössänikään luonnehtimaan heitä tyhmiksi. Lähinnä heidän kohdallaan kyse on siitä, ettei heillä riitä intressejä ja aikaa säätää jokaista puhelimen ominaisuutta, vaan he haluavat että se toimii hyvin ilman tarvetta säätämiselle.

Mutta löytyy omasta tuttavapiiristäni toki Androidin, WP:n ja vielä Symbianinkin käyttäjiä. Ei iPhone ole kaikkien mieleen, mutta vaikka henkilökohtaiset mieltymykset eivät sitä puoltaisikaan, on se silti pääasiallisesti toimiva laitos.

JA ITSE AIHEESTA: Samsung räjäyytikin loppujen lopuksi pankin: ruudun koko ei ollut huhuttu 4,9", vaan vallankumoukselliset 5". Kaikki kiteytyi Vergen otsikkoon (vaikkakaan en sitä henkilökohtaisesti täysin allekirjoita): "The Galaxy S IIIS: how Samsung copies Apple by copying itself".

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

Paljonhan tuolla tuli uutta niin tekniikkaan kuin softaankin.Lisäksi pienemmässä paketissa kuin sgs3..

No suomenkielen puute useimmissa uusissa ominaisuuksissa tekee siiyä vähän turhan päivityksen meilläpäin. Toki paljon tuli uutta josta täälläkin päästään nauttimaan.

Viivan alla:

Ei siis ollu takki tyhjänä vielä eilen, mutta jotenkin jätti kylmäksi.

Vastaa
mä vaan (vahvistamaton)

20

Odotellaan nyt niitä muitakin kuorien värejä eikä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä!. ;) Ps on muuten hieno tuo musta väri tässä mallissa!.Voin jo ennustaa, että tulee menemään kaupaksi paremmin, kuin nykyinen S3.

Vastaa
jhgrc
jhgrc

22

@10 - taustamuovin syy on että puhelimessa on NFC ominaisuudet. Niissä puhelimissa missä ei ole NFC:tä voi käyttää metallia.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

24

@15&17: iOS:stä puuttuu esimerkiksi sellainen kriittininen tekijä, kuin sovellusten hallinta. Jos sovellus menee jumiin, niin sille ei voi tehdä mitään muuta ku poistaa. Et voi tyhjentää sovelluksen tietoja tai välimuistia. Myös Titaniumin ja Carbonin tapaiset varmuuskopiointisovellukset loistavat poissaolollaan. Myös file manager loistaa poissaolollaan, eikä oletusohjelmia voi vaihtaa, eikä yhtäkään sovellusta voi disabloida. Myöskin kolmansien osapuolten sovellusten syvempi integrointi järjestelmään on estetty täysin. Lisää loistavaa lukemista löytyy täältä: http://rottmann.net/2013/01/an-iphone-l...s-4-completely/

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

25

Pakkaspuhelin tais tulla!
Vihdoinkin kilpailija (minulle) tärkeässä ominaisuudessa 920:lle!
Muut palelluttakoon sormensa vaikka amputaatiokuntoon,
mutta mulle tollanen!
-----------------------------
@24 aika hyvä anal-yysi - Ompusta on puraistu pala?
--------------------------------
Vielä kun olisi mahdollisuus ladata lomakohteen kartat etukäteen
ja HTC One tyyliin optinen kuvanvakain
ja...no...eihän kaikkea voi saada
Kotimaahan vieläkin kohtuullisen runsaasti rahaa tuovan yrityksen mallista puuttuu:
isompi näyttö (Note III kokoa, harva tarvii)
vesisuojaus, kutem esim. Sony Z mallissa (monelle olis "kiva")
Instagram (ite en tartte)
ja tieten Samsonin kaikki uudet jekut (ja Siri Plus)
Sum Summarum:
jään vielä odottelemaan Pavlov tyyliin Note III:sta
JA
jokaiselle tyylinsä mukaan - on se wanha iOmppu puhelin sekin

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

26

@23 jep, alumiiniin ei tietääkseni indusoidu mitään pyöriviä sähkövirtauksia ja ei kai se estä NFC kommunikaatiokaan toimimasta
Ehkä muovi on hyvä, eipähän läpi massan värjättynä lastua tai hilseile kuten iAlumiini joskus

Vastaa
3rd_party
3rd_party

27

@ 24 Jos laite toimii kuten pitääkin out-of-the-box, ei noita ominaisuuksia tarvita välttämättä. Toki, ne ovat joillekin ihmisille tärkeitä (kuten linkkaamasi tarina kertoo), mutta kuten sanottua, kaikki eivät niitä kaipaa. Löytyy myös suuri joukko ihmisiä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa säätää laitettaan saadakseen sen (paremmin)toimivaksi, ei vaikka he helposti kykenisivät siihen. Heille iPhone - tai WP - on todennäköisesti Androidia parempi valinta.

Äläkä käsitä minua väärin, itselläni ei edes ole kyseistä luuria. En myöskään ole Applen vankkumaton puolestapuhuja (itseasiassa ainoa matkapuhelinvalmistaja, jonka puolesta minun kannattaisia puhua on Nokia, koska osakesalkustani löytyy Nokian osakkeita). Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että on mahdotonta luoda yhtä tuotetta, joka miellyttäisi kaikkia. Jos yrittää, ei lopulta onnistu miellyttämään ketään.

iOS:n avoimuuden puute ei ole millään muotoa mittari sen toimivuudesta. Se on mittari sen toimivuuden teknisestä toteutuksesta, ja sen arvokkuus riippuu käyttäjän maailmankatsomuksesta. Jos ei sitä vaadi, on iPhone hyvä vaihtoehto alle 4" kokoluokassa (ja muutenkin).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja