Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft lupaa Windows Phone 8:lle tuen ensi vuoden kesään saakka (päivitetty)

21
Teemu Laitila

Microsoft lupaa Windows Phone 8:lle tuen ensi vuoden kesään saakka (päivitetty)
Microsoft on vahvistanut aiemman aikataulun, jonka mukaan yhtiö tarjoaa Windows Phone -käyttöjärjestelmälle virallisen tuen 18 kuukautta niiden julkaisun jälkeen.

Käytännössä se tarkoittaa, että nykyisistä laitteista löytyvät Windows Phone 8 ja Windows Phone 7.8 ovat tuen piirissä ensi vuoden kesään saakka. Tuki loppuu WP8:n osalta heinäkuun 7. päivä ja WP7.8:n osalta syyskuun 9. päivä.
Tuen tarjoaminen tarkoittaa Microsoftin oman määritelmän mukaan päivitysten tuomista tarjolle sekä tietoturvapäivitysten julkaisua. Lupaus tuesta ei tarkoita että nykyisten Windows Phone 8 -laitteiden sukupolvi saisi välttämättä seuraavaa suurta, tämän vuoden lopulle suunniteltua päivitystä, mutta ottaen huomioon Windows Phone 8:n merkittävät muutokset, päivitysten saaminen vaikuttaa todennäköiseltä.

Microsoftin tarjoama 18 kuukauden päivitysaika ei ole loppujen lopuksi erityisen pitkä, kun otetaan huomioon, että moni ostaa puhelimen kahden vuoden kytkysopimuksella.

Edit 19.3.2013 21:21: Uutisen epäselvä muotoilu saattaa antaa kuvan, ettei Windows Phone 8 välttämättä saisi seuraavia merkittäviä päivityksiä, varsinkin viimeinen kappale on ristiriidassa muun tekstin kanssa. Viimeisen kappaleen loppupäätelmä kuitenkin viittaa lähinnä Windows Phone 7.8 -versioon, jonka päivityspotentiaali alkaa olla käytetty.

Microsoft on itse kommentoinut puolivirallisesti, että Windows Phone 8 säilyy päivitettävänä kauemmin, jolloin uuden version julkaisun jälkeen luvattu 18 kuukauden tukijakso alkaa uudestaan, kuten kommenteissa aiheellisesti mainitaankin.
Pahoittelut uutisen epäselvästä sanamuodosta!


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

msly
msly

2

Tämähän on tämä Microsoftin standardi tukiaika. WP7.8 julkaistiin myöhemmin, niin sen päivitytukikin loppuu ilmoitetusti myöhemmin kuin WP8:n.

Ennen tuota aikarajaa WP8:lle tulee kuitenkin päivitys ja sille taas luvataan vähintään 18 kuukauden päivitysaika, joten loppujen lopuksi tässä ei ole paljoa ihmeellistä.

Vastaa
Kake41
Kake41

3

On tuo melko lyhyt aika tuo 18kk. Tuntuu, että WP-käyttäjiä kustaan linssiin.

Ja Symbianin tukea jatketaan vuoteen 2016 asti, käytännössä tuki loppui jo 1st gen-puhelimille tämän vuoden alussa. Melko järjetöntä.

Vastaa
msly
msly

4

Kuka oikeasti kuvittelee, että Windows Phone 8 ei saisi yhtään päivitystä ja 18 kuukauden ilmoitettu sykli ei alkaisi alusta?

Windows Phone 7 sai myös 7.5 ja 7.8 päivitykset ja pienempiäkin välissä. Ei nykyisten WP8-puhelinten taru sentään lopu ennen WP7.8:ta.

Vastaa
perhana
perhana

5

@1 +@3
"perävalotakuu" esimerkiksi Lumia 800:n tapauksessa tarkoittaa käytännössä sitä, että kun puhelin on julkaistu 2011 vuoden marraskuussa, ja se sai juuri 7.8 päivityksen jonka tukitakuu on voimassa vähintään 9.9.2014 saakka, eli laitteen käyttöjärjestelmällä on siis järjestelmän toimittajan antama päivitystakuu lähes 3 vuotta... onko tämä kovin lyhyt aika nykyisten älypuhelinten elinkaari huomioiden?

Vastaa
Kake41
Kake41

6

Uusia Lumioita putkahtelee, kuin sieniä sateella ja väkisinkin halvemmat jäävät vähemmälle huomiolle päivitysten suhteen. Sitten keksitään niitä "rauta tajoittaa" -juttuja, kun ei päivityksiä ala kuulua.

Vastaa
Kake41
Kake41

7

Uusia Lumioita putkahtelee, kuin sieniä sateella ja väkisinkin halvemmat jäävät vähemmälle huomiolle päivitysten suhteen. Sitten keksitään niitä "rauta rajoittaa" -juttuja, kun ei päivityksiä ala kuulua.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

4@
>Kuka oikeasti kuvittelee, että Windows Phone 8 ei saisi yhtään
>päivitystä ja 18 kuukauden ilmoitettu sykli ei alkaisi alusta?

Ei varmaan ennen tätä uutista, uutisessa lopussa vielä vahvistetaan mielikuvaa että nyky myyntimallien tuki loppuu ennen kytkyn päättymistä.

Tiedä sitten ketä oli haastateltu, vai oliko vain luettu linkattu sivu.

Vastaa
Elucca
Elucca

10

Kaksi vuotta vanhaan Samsung Galaxy S2:seen tuli juuri erittäin merkittävä Jelly Bean-päivitys. Sitä ennen tuli Icecream Sandwitch. Tulevaisuudessa häämöttää vielä 4.2.2 päivitys, jossa tulee vielä lisää uusia ominaisuuksia. Samsung pitää ainakin Galaxy S2 tapauksessa hyvää huolta asiakkaistaan.

Vastaa
joksak
joksak

11

Toisin kuin Galaxy S:n kanssa- tai no miten senkin ottaa, ainakin itse olin etunenässä Suomessa saamassa 24kk kytkyluuria ja Samsung veti päivitystöpselin irti ennenkuin kytky oli loppuun lusittu. Siihen mennessä käyttis oli päivittynyt 2.1->2.2->2.3 eli olisiko viimeiselle 2.3 eli Gingerbreadille jäänyt päivitystakuuta aivan ehkä 6kk..

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

12

Haisee siltä että Microsoft aikoo päivittää nykyisiä puhelimia hyvin, eikä käyttäjiä jätetä ikivanhojen versioiden armoille kuten Google ja kumppanit tekevät.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

14

Yllätyin siitä että omaan symbbari puhelimeeni C7:n tuli pari päivitystä eilen. Viestit ja Skydrive päivittyivät.

Vastaa
pentti1985 (vahvistamaton)

15

Missä viipyy Android 4.1 päivitys Samsung XCoveriin? Puhelin on niin buginen ja lagaava että luulisi Samsungin tekevän asialle jotain.

Kyseistä puhelinta myydään vieläkin Suomessa, Androidin versiolla 2.3.

Vastaa
pentti1985 (vahvistamaton)

16

@12

Microsoft sentään päivittää puhelimiaan, Androideihin tarvittaisiin samanlainen päivitystakuu.

Tällä hetkellä Android puhelimet ovat kertakäyttötavaraa ja kun uusia viruksia Androideille tulee koko ajan, tarvittaisiin myös päivityksiä vanhoille puhelimille.

Vastaa
sorge2 (vahvistamaton)

17

Teitä Lumian omistajia vaan harmittaa, kun puhelimet eivät mene tarpeeksi hyvin kaupaksi ja Microsoftilla muuten vaan Windows Phone käyttöjärjestelmän kehitys lagaa pahasti!!. =) Myöskin suurimmat (mm.Samsung, LG) älyluurien valmistajat ovat tämän huomanneet!.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

18

@17

Puhelimien ostajia ei kyllä juurikaan kiinnosta se, miten hyvin muita vastaavia menee kaupaksi. Itse käyttöjärjestelmä on kuitenkin kehuttu ja suuresti palkittu, samoin kuin esimerkiksi Lumia 920.
Kehitys ei lagaa; päivityksiä sataa jatkuvasti, kuten myös uusia sovelluksia ja pelejä. WP8.5:kään ei liene enää kaukana kuten myöskään mahdollinen, huhuttu WP7.9.
Ja esim. Samsung ja LG ovat huomanneet ainoastaan sen, ettei Nokiaa voita WP:llä toistaiseksi mikään valmistaja. Nokian omat sovelluksetkin(Kartat, Navigointi, Julkiset, TV, jne..) ovat ylivoimaisia muiden valmistajien räpellyksiin verrattuna. Samsungillakin on omia Hub-sovelluksiaan WP:lle jotka on arvosteltu viimeeksi katsoessani muistaakseni noin 2 tähteen viidestä.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

19

Eiköhän se jossain vaiheessa vielä tänä vuonna tule WP8 Blue ja 18kk jakso alkaa alusta. WP7.8 luureihin tuskin tulee enää mitään muuta kuin tietoturvapäivityksiä tuen loppuun saakka.

Vastaa
djtob
djtob

21

@20. Skitsofreenikkorölli se vaan nimimerkkejä vaihtelee. Jätä kommentoimatta, jos noin kauheasti itket Nokian perään. Sinä kun et osaa mitään perustella, kun koskaan olet mitään Nokioita käpistellyt vaan sitä ainoaa S:llä alkavaa. Trolleiksi leimataan ne, jotka eivät perustele ja linkkaavat turhia Nokiaan liittymättömiä juttuja.

Sitten tähän asiaan

Hyvä vaan, että artikkeliin tuli päivitys. Sen verran on sotkettu medioissa eikä viitsitty ottaa selvää. Äsken minulle on tullut päivitys tällä viikolla luuriini, vaikka siinä oli jo 7.8 valmiina.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja