Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuoreimmat X Phone -huhut: 4,8 tuumaa, Snapdragon 800 ja iso akku

4
Teemu Laitila

Tuoreimmat X Phone -huhut: 4,8 tuumaa, Snapdragon 800 ja iso akku
Internetin huhumylly on tuottanut taas yhden tarinan, joka tällä kertaa koskee Motorolan ja Googlen X Phone -hanketta. Jos PhoneArenan saama tiedot pitävät paikkansa, X Phone (tai ainakin yksi sarjan puhelimista) tulee olemaan todellinen tehopakkaus.

Vaikka PhoneArena pitää tietolähdettään yleisesti luotettavana, myös näihin huhuihin kannattaa suhtautua isommalla tai pienemmällä varauksella tai kuten anglismi kuuluu, suolan kera. Tietojen mukaan X Phone -sarjan mahdollinen lippulaiva tulee olemaan 4,8 tuuman kokoinen ja ruudussa käytettäisiin safiirilasia, jonka pitäisi olla jopa kolme kertaa kestävämpää kuin Corningin yleisesti käytetty Gorilla Glass. Tähän mennessä sitä on käytetty muun muassa iPhone 5:n kamerassa suojaamassa linssiä naarmuilta.Takakannen sanotaan olevan valmistettu hiilikuidusta ja konepellin alta pitäisi löytyä Qualcommin Snapdragon 800 -suoritin, joka toimii 2 GHz:n taajuudella. Nopean prosessorin tehontarvetta tyydyttämään olisi huhujen mukaan tuotu hurjan kokoinen 4000 mAh akku. Kuoren pitäisi olla lisäksi vedenkestävä.

Osa julkisuuteen tulleista spekseistä saattaa kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta, kuten 4000 mAh akku. Samsungin tuoreessa Galaxy S4 -mallissa akun kapasiteetti on 2600 mAh eli jos huhu pitäisi paikkansa, Motorola olisi onnistunut ahtamaan runsaat 50 prosenttia enemmän kapasiteettia todennäköisesti suurin piirtein saman kokoiseen (tai jopa pienempään) fyysiseen pakettiin. Tietysti puhelin voi olla paksumpi kuin vain 7,9 mm paksuinen SGS4, mutta Motorola tuskin on valmis uhraamaan fyysisiä mittoja siinä määrin, että jättimäinen akku mahtuisi mukaan.

Muiden ominaisuuksien toteutumiselle ei pitäisi olla suurempia esteitä, esimerkiksi Snapdragon 800 -piirejä odotellaan ilmestyväksi laitteisiin syksyn aikana, jolloin myös huhuissa mainittu X Phone pitäisi tulla myyntiin.

Jäämme odottamaan lisätietoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

capuzino
capuzino

1

Mutta toisaalta, Motorolalta voi olettaa/toivoa muita enemmän suuria akkuja, 'toivathan' markkinoillekin aikanaan isot akut. Muistaakseni Razr Maxx, ja 3300mAh akulla. 0.5 tuumaa isompi näyttö, niin miksei 700mAh suurempi akku.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Jos aikoo Snapdragon 800 laittaa puhelimeen melkein 5 tuuman näytöllä, niin kyllä tuollaiselle akulle on tarvetta. Vielä kun puhutaan amerikkalaisesta puhelinvalmistajasta, niin LTE yhteydet ovat aikalailla pakolliset, jos huippupuhelinta valmistaa.

Ja kuten Capuzino sanoi, niin tuskin tulee olemaan mikään ongelma. Razr Maxx on 9mm paksuinen, joka suhteellisen ohut puhelin. Samaa mittasuhdetta tulee varmaan olemaan X phone.

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Itselle kelpaisi vaikka 15mm paksuinen luuri, jos sillä saisi nykypuhelimia paremman akunkeston. En muutenkaan hirveästi välitä puhelimen paksuudesta tai painosta, kunhan mahtuu kouraan. Jos puhelimessa on 4,3-4,5" näyttö ja kapeat hukkareunat, ei pitäisi 15mm paksuuden olevan ongelma...

Ei pidä noudattaa Apple-logiikkaa "Saadaan puhelimesta näin paljon pienempi, ohuempi ja kevyempi, kun karsitaan vähän ominaisuuksissa!"

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

4

@3

Kuinka niin Apple-logiikkaa?

Mitä merkittäviä tilaa+painoa lisääviä ominaisuuksia iPhone 5 uupuu verrattaessa esim. about samankokoiseen S3 Miniin? iPhone on itseasiassa kaikilla mittareilla paitsi pituudessa pienempi ja pakkaa sisuksiinsa selvästi kovemman raudan. Ainoana näin pikaisesti tulee mieleen NFC mikä löytyy S3m muttei iP5. Toki ihan eri hinta- ja laatuluokan puhelimia mutta ei Android-leiristä meinaa kohta löytyä alle 4,3" näyttöjä enää.

Ja disclaimerina; itseä ei myöskään haittaa paino eikä paksuus merkittävästi, en käytä juostessa luuria mukana ja muissa tilanteissa en oikein keksi haittaa muutamasta (kymmenestä) grammasta tai muutamista (ekstra) milleistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.