Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia paljasti alumiinirunkoisen Lumia 925:n - kuin Lumia 920 laihdutuskuurin jälkeen

13
Teemu Laitila

Nokia paljasti alumiinirunkoisen Lumia 925:n - kuin Lumia 920 laihdutuskuurin jälkeen
Nokia on juuri julkaissut Lontoossa odotetusti uuden Lumia-mallin. Lumia 925 on vuotokuvien mukaisesti osittain alumiinia, mutta varsinainen takakuori on edelleen valmistettu polykarbonaatista.

Uuden rakenteen ansiosta laitetta on saatu ohennettua ja kevennettyä merkittävästi. Lumia 925 on 8,5 mm paksu verrattuna Lumia 920:n 10,7 millimetriin. Painokin on pudonnut 185 grammasta 139 grammaan eli yhtiö on ottanut tosissaan aiemmat Lumia 920:n massaa moittineet arvostelut. Ison kameramoduulin vuoksi takakanteen on jätetty kohouma linssin ympärille.

Sisuskalujensa puolesta Lumia 925 on lähes identtinen edeltäjäänsä verrattuna. Laitteissa on sama 1,5 GHz:n tuplaydinprosessori, sama yhden gigatavun RAM-muisti, mutta Lumia 925 tarjoaa vain 16 gigatavua tallennustilaa verrattuna 920:n 32 gigaan. Merkittävimmät rautamuutokset liittyvät laitteen näyttöön. Nokia on korvannut Lumia 920:n LCD IPS -paneelin vastaavan kokoisella 4,5 tuuman OLED-näytöllä, jossa myös resoluutio on pysynyt samana eli 1280x768 kuvapisteessä.


Vaikka moni odotti Nokialta merkittäviä uusia kamerajulkistuksia, tilaisuudessa keskityttiin lähinnä esittelemään Lumia 925:n kameran uusia ohjelmisto-ominaisuuksia. Kameran tekniikka on edelleen pääosin sama kuin Lumia 920:ssa, mutta kameramoduuliin on lisätty kuudes muovilinssi. Mukana on edelleen sama optinen kuvanvakain ja sama 8,7 megpikselin kenno takana sekä 1,2 megapikselin kenno edessä.


Ohjelmistojen osalta Nokian Smart Camera -sovellus tuo laitteeseen uusia kuvausominaisuuksia. Smart Camera -tilassa puhelin ottaa kymmenen kuvaa viiden megapikselin tarkkuudella. Kuvista voidaan yhdistellä ja valikoida erilaisia kokonaisuuksia, joissa esimerkiksi tausta voidaan jättää epätarkaksi ja pysäyttää kohteen liike tai rakentaa useamman kuvan kokonaisuus yhdestä pidemmästä liikkeestä. Smart Camera -tila saapuu Nokian muihinkin Windows Phone 8 -laitteisiin myöhemmin päivityksenä.


Smart Camera -sovelluksen kuvanjälkeä

Toinen Nokian kamerauutinen koski Hipstamaticin Oggl-sovellusta, joka Lumia 925:n myötä saapuu Windows Phone 8:lle. Hipstamaticilla kuviin voidaan lisäillä perinteisiä suotimia ja kuvia voidaan jakaa netissä myös suositun Instagram-palvelun kautta.

Lumia 925 tulee markkinoille valkoisena, harmaana ja mustana. Lisää väriä laitteeseen saa suojakuorella, joka sisältää myös tuen langattomalle lataukselle.

Nokian mukaan laite tulee myyntiin kesäkuun aikana, mutta Suomi ei vaikuttaisi kuuluvan ensimmäiseen aaltoon. Lumia 925:n suositushinta ennen veroja on 469 euroa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
keke1. (vahvistamaton)

1

Tämä vissiin nyt sitten oli se catwalk? eos taitaa vielä odottaa tuloaan?

Huomaa kyllä paljonko microsoft rajoittaa.. Kuinkas vanha se 920 on? Vuoden? ja silti tässä on samat kamat sisällä..

Hyvää työtä nokialta kuitenkin etenkin painon pudotuksen osalta!

Vastaa
Applari
Applari

2

Erityisesti kiinnostaisi tietää, onko tässä uutukaisessa nyt sitten stereoäänitysominaisuutta videokuvauksessa. Nimittäin jos ei, niin jään odottelemaan, josko "EOS" toisi sen tullessaan. Mitä hyötyä on Rich Recording -ominaisuudesta, jos se tallentaa vain yhtä kanavaa?

Jos tämän merkitys on jollekin epäolennainen, niin koittakaapa verrata Nokia 808:n ja Lumia 920:n livemusiikkitaltiointia vaikkapa kuulokkeilla, tai jollain vähän tasokkaammalla äänentoistosysteemillä, kuin esim. läppärin pikkupiipittimillä.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

3

Tossa on saatu korjattua ne ehkä tärkeimmät 920:n ensivaikutelmaa varjostanet pari asiaa eli paksuus ja paino. Muutenhan raudassa ei pahemmin korjattavaa ollutkaan, joten aika lailla odotusten mukainen laite. Mutta miksiköhän uusi musiikkisoitin vie vanhaa enemmän sähköä, ilmoitettu kuunteluaika tippunut 20 tunnilla? 3G puheluiden taas annetaan ymmärtää kuluttavan entistä vähemmän sähköä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

2@
>Jos tämän merkitys on jollekin epäolennainen, niin koittakaapa
>verrata Nokia 808:n ja Lumia 920:n livemusiikkitaltiointia...

Ja mitä pitäisi havaita ? ei iso juttu.

Jotain merkitystä jos kuvaa esim. radan vieressä ohi meneviä äänekkäitä kohteita.

Vielä enemmänmerkitystä jos käyttää erillisi mikkejä ihan tallentaakseen erilliset raidat jälkikäsittelyä varten.

Vastaa
Applari
Applari

6

...on tietenkin myös päivänselvää, että aina löytyy sellaisiakin peruskäyttäjiä, joita ei äänen laadukkuus voisi vähempää kiinnostaa, MOT.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6@
Lumia 920ssa, ja myös 925ssa on useampi puhelimeksi laadukas mikki.

Äänenlaatu ja stereo tallennus on eriasia. jos äänenlaatu ongelmia 920ssa niin ei taida johtua stereon tallennuksen puutteesta.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

10

Miks kummassa moinen edes julkaistiin? Lumioiden omistajien mukaan 920:n paino eikä koko ole ongelma. Laihdutuskuuriin kuului painon ja paksuuden lisäksi pienempi muisti ja langattoman latauksen saa lisävarusteena. Ihme, ettei muita ominaisuuksia karsittu.

Mikäs nyt sitten on Nokia lippulaiva? Täyttääkö 925 lippulaiva -kriteerit?

Vastaa
Sefriol
Sefriol

11

Mielenkiintoista julkistuksessa oli se, että T-mobile myy puhelinta Amerikassa. Myös Saksalaiselle operaattorille oli tulossa 32gb versio. En sitten tiedä miksei koko maailmalle.

Periaatteessa uusi puhelin avaa enemmänkin softapuolen mahdollisuuksia lisää. AMOLED antaa mahdollisuuden kellon näyttämiseen jne.
Ehkä enemmänkin jokaiselle jotakin. Puhelin on nyt ohuempi ja kevyempi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Jännää että tuosta alumiinikehyksen antennista ei ole kommentin kommenttia, siitä ratkaisustahan oli jokunen vuosi sitten mielipidettä yhdellä jos toisella, kun se erääseen silloiseen huippumalliin lanseerattiin. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>Jännää että tuosta alumiinikehyksen antennista ei ole kommentin
>kommenttia, siitä ratkaisustahan oli jokunen vuosi sitten
>mielipidettä yhdellä jos toisella, kun se erääseen silloiseen
>huippumalliin lanseerattiin. :)

Ei ole vielä monnellakaan käyttökokemuksia, Nokialla "huippu" koneissa antennit toimineet suht hyvin, eroja toki ollut.

Se oli yksi iPhone malli missä oli niidenkanssa merkittäviä ongelmia tietyillä taajuuksilla, sitä korjattiin käyttämällä suojakuorta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja