Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Purity Pro -kuulokkeet testissä: Onko 300 euron luureissa 300 euron ääni?

7
Valtteri Ahonen

Nokian Purity Pro -kuulokkeet testissä: Onko 300 euron luureissa 300 euron ääni?
Nokia lähetti meille ystävällisesti testiin Monsterin kanssa yhteistyössä rakennetut Purity Pro –kuulokkeet, joita on maailmalla kehuttu vuolaasti niin muotoilunsa kuin äänenlaatunsa takia. Nyt saimme omakätisesti (ja –korvaisesti) tilaisuuden selvittää, onko puheissa mitään perää.

Ensiksi on sanottava, että jo pakkaus on vaikuttava: tyylikäs ja käytännönläheinen paketointi antaa heti kuvan hiotusta tuotteesta. Niin saa toki antaakin, sillä tuotteen hintalapussa lukee (toki ostopaikasta riippuen) liki 300 euroa. Kyseiset luurit ovat Purity-sarjan järeintä over-ear-mallia, lisäksi saatavilla on hiukan pienempi on-ear, sekä puhelimen kanssa perinteisemmin käytetty in-ear-nappikuulokemalli.

Pakkauksen sisällä on ohjekirjan lisäksi USB-johto latausta varten, sekä seinämuuntaja. Kuulokkeiden mukana toimitetaan myös väriin sopiva audiokaapeli, jonka pituus on 1,2 metriä. Pakkauksessa on myös pussukka, jossa kuulokkeita voi halutessaan kuljettaa, mutta testin aikana ne kulkivat mukana hyvin ilmankin. Tosin oheislaitteet saivat maata kotona.

Ulkokuori

Kuulokkeet ovat värikkäät ja pinnalta muoviset. Nopealla vilkaisulta lelulta näyttävät kuulokkeet osoittautuvat jämäköiksi ja melko painaviksi (284 g), minkä kyllä ymmärtää, ottaen huomioon sisään ahdetun tekniikan määrän. Nämä seikat karistavat leluisuutta melko hyvin.

Kuulokkeiden sanka on taittuvaa mallia, minkä ansiosta luurit menevät melko pieneen tilaan. Niiden avaaminen saa sähkön virtaamaan, eikä erillistä virtapainiketta ole. Sen sijaan kuulokkeiden sivuilta löytyvät niin edellinen- ja seuraava-painikkeet kuin äänenvoimakkuuden säädöt. Lisäksi edellämainittujen keskellä on yksi monitoiminäppäin, ja sangan toisessa päässä Bluetooth-painike. Toisessa päässä on latausliitin ja toisessa kuulokkeessa paikka audiojohdolle.
Langatonta mukavuutta pieninä annoksina

Perusolemukseltaan kuulokkeet ovat siis langattomat, ja sellaisena niitä suosittelen myös käytettävän, sillä ainakin meidän testikuulokkeissamme esiintyi melkoisia häiriöääniä kaapelin kanssa. Esimerkiksi aina kun johdon laittoi kuulokkeisiin kiinni, riippumatta siitä, oliko toisessa päässä laitetta vai ei, alkoi kuulua suhinaa. Tämä yksinään ei esimerkiksi musiikkia kuunnellessa ole kovin vakavaa, sillä suhina kyllä peittyy, mutta sen voi huomata aina kappaleiden välissä. Häiriöitä ei ollut välttämättä paljoa, mutta mielestäni 300 euron kuulokkeisiin kuitenkin liikaa.
Langattomina Purity Prot näyttivätkin sitten kaikki kyntensä erittäin terävinä. Äänenlaatu on korvia hivelevää ja tasapainoista. Kaiuttimen impedanssi on 32 ohmia ja taajuusvaste 20-20 000 Hz. Bassotaajuudet kuuluvat vaikuttavasti ylikorostumatta. Lähipiiristä ei ainakaan löytynyt musiikin kuuntelusta paremmin suoriutuvia kuulokkeita, vaikka verrokkienkin hintahaitari nousi aina 150 euroon asti. Myös muunlaiseen kuunteluun luurit sopivat hyvin. Pitkäkestoiseen käyttöön ryhtyessä mukavuus on kuitenkin riippuvainen myös niin sanotusti kuulijan korvasta: monissa arvosteluissa Nokian ja Monsterin tuotosta kehutaan todella mukavaksi päässä, ja sitä ensin alkuun onkin. Kuitenkin, ainakin itsellä, noin tunnin luurittelun jälkeen alkaa korvalehtiä särkeä väistämättä ja kuuntelusta on pidettävä hetken taukoa. Omat, hieman isommiksi muotoillut halvahkot Sonyn kuulokkeeni ovat pidemmän päälle istuvammat.

Pois meistä ulkomaailman äänet

Nokia Purity Pro:ssa on myös ANC, eli Active Noise Cancellation, joka siis suodattaa ympäristön ääniä. Sen käyttö voi olla vaikkapa pöyräillessä hiukan vaarallista, koska normaalisti äänet varoittavat esimerkiksi lähestyvistä autoista, mutta onneksi sen saa myös pois päältä niin halutessaan. Rohkeimmille liikkujille ANC tuo ulkona kuunteluun uusia ulottuvuuksia, sillä liikenteen melu imee tasaisen tappavasti tärkeitä taajuuksia musiikista ilman sitä.

Kuulokkeista löytyy NFC-tuki, jonka avulla ne voidaan parittaa sitä tukevien puhelinten kanssa. Ainakin Lumia 920:n paritus onnistui ilman ongelmia ja todella nopeasti. Laitteet myös muistivat toisensa ja Bluetoothin ollessa päällä puhelimessa, kuulokkeet yhdistyivät automaattisesti aina kun ne pani päälle. Kuulokkeet myös ilmoittavat akun varauksen sanallisesti aina kun ne avaa, mikä on miellyttävä ominaisuus. Ääni-informaation lisäksi sangassa on pieni valo, jonka väri kertoo varauksen tasosta.


Purity Prot toimivat handsfreenä kohtalaisesti. Mikrofoni on varsin kaukana suusta (sangan reunassa), mutta sisällä hiljaisessa tilassa siitä ei muodostu ongelmaa. Ulkona autojen seassa sen sijaan puheen välittyminen kärsii jonkin verran, ja mieluummin tulee otettua kuulokkeet päästä ja nostettua luuri korvalle.


Bluetoothin kantomatka on kiitettävä (luvataan 10 metriä). Yksikerroksisessa asunnossa se tuskin tulee vastaan, mutta kerrosten välillä liikuttaessa saattaa yhteys pätkäistä. Laiteparin palautuminen kestää reilut kymmenen sekuntia, jos kuulokkeita ei ole välillä ottanut pois päältä.

Koska kyseessä on langaton laite, sisältävät kuulokkeet tietysti akun. Valmiusajaksi kuulokkeille luvataan viikko, ja kuunteluajaksi ANC:n kanssa noin vuorokausi. Reilun kahden viikon testijakson aikana latasin kuulokkeet kerran melko alkuvaiheessa, minkä jälkeen ne eivät ole kertaakaan vielä ilmoittaneet akun matalasta varauksesta. Kuuntelua on tullut noin tunti päivässä.

Lopputulema

Nokian kuulokkeet ovat ainakin jollain mittarilla muodikkaat ja värivalikoimansa ansiosta moneen makuun sopivat. Myöskään äänenlaadun ei pitäisi jättää ketään kylmäksi, ainakin itseäni harmittaa koejakson jälkeen luopua luureista. Lumiaa käyttävälle Purity Prot ovat ehdottoman hyvä lisälaite, mikäli ei kavahda niiden hintaa: kuulokkeista pyydetään tällä haavaa noin 260-300 euroa. Hinta-laatu-suhdetta arvioidessa on pakko sanoa, että kauniista äänestään ja kaikista ominaisuuksistaan huolimatta kuulokkeet tuntuvat tyyriiltä.

Jos etsii musiikin kuunteluun hyvin sopivia, ääneltään tasapainoisia ja laadukkaita langattomia kuulokkeita Bluetooth-yhteydellä ja NFC:llä varustettuna, niin Purity Prot ovat sellaiset. Muussa tapauksessa myös jotkin halvemmat luurit saattaisivat tyydyttää kuunteluhimot.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Samaa mieltä olen, että hinta/laatu suhde voisi olla parempi.
Tuo extra tuossa hinnassa nyt ilman muuta tulee tuosta langattomuudesta koska YKSIN äänen laadulisesti eivät ole 300euron lootat jo alle hiukan 200 euron johdolliset menee ohi/on yhtä hyvät siis puhuttaessa äänenlaadusta ja sitä verraten hintaan.

Kuulostaa hurjalta, "Esimerkiksi aina kun johdon laittoi kuulokkeisiin kiinni, riippumatta siitä, oliko toisessa päässä laitetta vai ei, alkoi kuulua suhinaa." En sallisi itse sellaista 300€ kuulokkeissa, kukin taplaa tyylillään...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

2

Taitaa olla joku vika joko kuulokkeissa tai johdossa, jos tuollaista suhinaa kuuluu.

Vastaa
Akasori
Akasori

3

@2

Suhinaa kuuluu omasta Lumiastani (920) ihan vaikka kuulokkeilla taikka kaiuttimilla 3,5mm ääniportin kautta. Bluetoothin kautta en ole niin ehtinyt kuuntelemaan, hämäristä muistikuvista en sano mitään.
Mutta onko kyseessä todellakin kuulokkeissa/johdoissa vai itse puhelimessa, sitä en osaa sanoa.

Vastaa
perhana
perhana

5

Outoa että muissa arvosteluissa ei ole mitään mainintaa tuosta johdon kanssa suhinasta...
Toisaalta jos kuulokkeita markkinoidaan nimenomaan langattomina, niin tuskin sillä johdolla paljon painoarvoa on.
Painoakin toinen arvostelu kehui olevan luokkansa keveimmästä päästä.

@4
Hyvät Sennheiserit ehkä saa tuohon hintaan, mutta ei hyviä langattomia Sennheisereita vastaavilla ominaisuuksilla kuten Noise Cancellation, vastaava voisi olla esim. Sennheiser MM 450-X jonka hinta Amazonilla pyörii siinä 340 dollarin paikkeilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
karinkamera (vahvistamaton)

6

Juuri tuollaiset ostin ja heti on saatana akku tms. rikki ja huoltoon. PASKAA TAVARAA

Vastaa
sanzebs
sanzebs

7

Siis tuo suhinahan tulee aina kun minkä tahansa kuulokkeen liittää 3, 5 millisellä kiinni. Ei mitään erikoista... :/

Mutta hei! Toimiiko nämä sitten myös Anroid -puhelimissa, kuten S3, vai vaan lumiassa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.