Huhu: myös Sonylta tulossa puhdas Android-versio Xperia Z -mallista

Teemu Laitila

Huhu: myös Sonylta tulossa puhdas Android-versio Xperia Z -mallista
Googlen Nexus-strategia on viime viikkoina laajentunut yllättäviin suuntiin, kun Google I/O:n yhteydessä paljastui muokkaamattomalla Androidilla varustettu versio Samsungin Galaxy S4 -mallista. Myös HTC:n One-mallista on tulossa vastaava versio.

Uusin huhu povaa sarjalle jatkoa Sonyn Xperia Z -mallin Google Editionin muodossa. Vaikka julkaisu ei ole vielä virallinen, se olisi erittäin loogista jatkoa Samsungin ja HTC:n julkaisuille. Androidgeeks-sivuston mukaan Sonyn sisäpiirilähde ei kertonut tarkemmin laitteen julkaisuajankohtaa, mutta virallisen uutisen pitäisi saapua heinäkuun aikana.Sony on jo tähän saakka ollut yksi parhaiten laitteidensa muokkausta tukenut valmistaja. Yhtiö on muun muassa helpottanut Androidin open source -version asentamista laitteisiinsa, mutta virallisesta hyväksynnästä huolimatta tähän mennessä tarjolla ollut paketti on toiminut puutteellisesti. Vakaamman toiminnan lisäksi virallinen Google Edition -leima takaa tulevien päivitysten saapumisen Nexus-laitteiden tahtiin.

Vaikka Android-fanien kannalta Googlen aloittama käytäntö kuulostaa suorastaan unelmien täyttymykseltä, Google Edition -luurit ovat tällä hetkellä vain amerikkalaisten saatavilla. Jos ja kun uusi käytäntö vaikuttaisi laajentuvan useampiin puhelimiin, Google Edition -laitteiden saapuminen laajempaan jakoon voisi olla mahdollista.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.