Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoftin Windows Phone -pomo tuli Suomeen juhannukseksi – poikkesi Nokian pääkonttorilla

6
Manu Pitkänen

Microsoftin Windows Phone -pomo tuli Suomeen juhannukseksi – poikkesi Nokian pääkonttorilla
Microsoftin Windows Phone -pomo Joe Belfiore tuli juhannukseksi Suomeen. Mies kertoi tulostaan Twitterissä.

Vaikka isojen ohjelmistoyhtiöiden pomojen matkustamisessa ympäri maailmaa ei olekaan mitään ihmeellistä, niin Belfioren matka Suomeen osui mielenkiintoiseen aikaan. Yle nimittäin kertoi eilen, että Nokian hallitus kokoontui keskiviikkona ja oli käsittelyvalmiudessa eilen. Samalla Wall Street Journal kertoi Microsoftin yrittäneen hieroa kauppaa Nokian matkapuhelintoiminnoista. Neuvottelut kuitenkin kariutuivat kesäkuussa korkeaan hintaan ja Nokian laskeviin markkinaosuuksiin.
Belfiore jakoi Twitterissä myös Keilaniemessä Nokian pääkonttorilla otetun kuvan, jossa näkyy Nokialla työskentelevä Kevin Shields (LinkedIn).




Päivitys (22.6.2013 klo 14.14). Belfiore kommentoi Twitterissä, että hän käy Suomessa säännöllisesti Microsoftin ja Nokian yhteistyön takia.

Kommentit (6)

Ejurr (vahvistamaton)

1

Toivottavasti myytäisiin kiinalaisille. Ällöttää tämä maailmanpoliisi USA:n luoma teennäinen yksinapaisuus.

Vastaa
duuuuuu (vahvistamaton)

2

Myyntiin vain. Mun osakkeet saa lunastaa 12€/kpl niin jää reilu 10€ voittoa/osake.
Kaikki on kaupan kun hinta on sopiva.

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

4

Paljonko Microsoftin mobiiliyksikön kaverilla on valtuuksia käyttää rahaa Nokian ostamiseen?

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

Jos neuvottelut kariutuivat, niin ei luultavasti tarpeeksi. Veikkaan, ettei Microsoft aio ostaa Nokiaa - ainakaan lähiaikoina. Luultavasti siirtyy ensi vuodeksi.
Mielenkiintoisesti ostoaie oli suunniteltu tehtäväksi ennen Nokian osavuosikatsausta. Liekö siellä jonkilaista positiivista yllätystä luvassa Lumia myynnin osalta?

Vastaa
Jussi52 (vahvistamaton)

6

Sefriol: "Liekö siellä jonkilaista positiivista yllätystä luvassa Lumia myynnin osalta?"

Lumioita on saatu myytyä aina muutama sata tuhatta kappaletta operaattoreille, joiden kanssa Nokia on tehnyt sopimuksen Windows-puhelinmyynnistä. Koko myyntikanava on tällä hetkellä pullollaan Windows-puhelimia, joita asiakkaat eivät halua ostaa. Niitä saadaan myytyä vain uusille "hölmöille" operaattoreille, jotka joutuvat ottamaan niitä vastaan osana sopimusta.

Nokia polttaa sillat kaikkiin asiakkaisiinsa tällä tavoin, mutta se ei kiinnosta Microsoftia, koska he olivat hävinneet pelin jo vuosia sitten. Ballmerin on vain pakko yrittää ja Nokialla on varaa markkinoida Ladaa toyotahalukkaille ostajille sillä varjolla, että joku heistä lankeaisi ja ostaisi sen mitä he eivät halua.

Nokian hallitus oli riittävän tyhmä, että se teki "karismaattisen" pääjohtajan ehdotuksesta viisivuotisen yksinoikeussopimuksen pelkkien Windows-puhelimien valmituksesta Microsoftin valvonnassa (muut eivät tällaisiin soppareihin nimiään laittaneet), joka estää Nokialta muilla käyttöjärjestelmillä olevien puhelinten valmistuksen, jos se ei kelpaa Microsoftille. Mikähän tällaisen paperin arvo on tänä päivänä, olisiko -20 miljardia euroa vai mahdollisesti vieläkin suurempi luku miinusmerkin takana? Ainakin Nokia on hävinnyt kymmeniä miljardeja euroja ja kymmeniä prosentteja markkinaosuudestaan tämän loistodiilin ansiosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja