Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumiat ovat saaneet kaksi kansainvälistä muotoilupalkintoa

6
Valtteri Ahonen

Lumiat ovat saaneet kaksi kansainvälistä muotoilupalkintoa
Nokia kertoo blogissaan Lumioiden saaneet kaksi uutta palkintoa muotoilustaan. Palkinto on myönnetty luonnollisesti uudelle Lumia-sukupolvelle, eli se koskee malleja 920, 820 ja 620.

Lumiat palkittiin kultaisella IDEA-palkinnolla (Industrial Design Excellence Award) kommunikaatiovälineiden kategoriassa. Samassa kategoriassa palkittiin pronssi-palkinnolla myös Nokia 206 -puhelin. Samassa sarjassa palkittiin myös molemmat HTC:n Windows Phone -malleista, toinen kultaisella ja toinen hopeisella palkinnolla.
Perusteluissa Nokian puhelimia kehutaan todella loppuun asti mietityiksi ja laadukkaasti rakennetuiksi tuotteiksi, ja samoja suunnitteluperiaatteita on toteutettu läpi koko tuoteperheen, kalliimmista tuotteista edullisempiin.

Puhelinmallien saamien palkintojen lisäksi Nokia sai myös yleisluontoisemman kulta-palkinnon design-suunnitelmastaan, jonka keskiössä ovat värit ja materiaalit. Nokian kehutaan tuoneen värit takaisin puhelimiin, ja varsinkin älypuhelinten laitekategoriaan, joka ehti pitkään olla tunnistettavan harmaankirjava.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

valotolppa (vahvistamaton)

1

Milloin eri väreillä maalatusta lankunpätkästä on tullut muotoilupalkinnon arvoinen?

Vastaa
Fiili
Fiili

2

No Eeloppikin on valittu vuotuisen European Communication Awardin voittajaksi vuoden 2013 osalta.

Eurooppalaisten viestintäjohtajien järjestön European Association of Communication Directorsin (EACD) palkinto “kunnioittaa erinomaisia viestinnän saavutuksia Euroopan tasolla, ja annetaan henkilölle tai organisaatiolle, jonka viestintätoimet ovat viimeisen vuoden aikana erottuneet Euroopan tasolla”.
http://mobiili.fi/2013/07/02/suuri-ylla...aalan-palkinto/

Mitkähän näissä ovat todelliset perusteet :))

Vastaa
dude @ (vahvistamaton)

3

Lumiat palkittiin kultaisella IDEA-palkinnolla (Industrial Design Excellence Award) kommunikaatiovälineiden kategoriassa. Samassa kategoriassa palkittiin pronssi-palkinnolla myös Nokia 206 -puhelin.
Nokian maksama ja sponsoroima juttu,jonka takana on Steven Elop!!.

Vastaa
DyydFromSalo (vahvistamaton)

4

Miksi Samsung ei saa tällaista palkintoa ,ämpärimuovi puhelimet on niin hienoja!!!. ;( Miksi Samsungin pitää olla niin ylimielinen??!!. ;)

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

5

Englannin "design" ja suomen "muotoilu" tarkoittavat usein eri asiaa, minkä vuoksi niitä ei pitäisi ilman muuta käytää synonyymeinä, kuten tässä artikkelissa tehdään ("designin" fiksu kääntäminen on kylläkin usein hankalaa). Suomenkielen tapa erottaa muotoilu ja fyysinen toimivuus toisistaan on mielestäni hyvä, sillä nämä kaksi ovat selkeästi eri käsitteitä (vaikka ne saattavat käytännössä vaikuttaa paljonkin toisiinsa). Englanninkielisillä tuntuu olevan toisinaan vaikeuksia tehdä eroa näiden käsitteiden välillä sen vuoksi, että sanaa "design" käytetään tarkoittamaan kumpaakin. Toivottavasti suomalaiset eivät lipsu englanninkielen käytäntöön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja