Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vertaa: Lumia 1020 vastaan "kilpailija S" ja "kilpailija A" konserttikuvauksessa

30
Teemu Laitila

Nokia vertaa: Lumia 1020 vastaan kilpailija S ja kilpailija A konserttikuvauksessa
Nokia on keskittynyt käytännössä pelkästään kameran suomiin mahdollisuuksiin tuoreen Lumia 1020 -puhelimensa mainonnassa. Sen lisäksi, että laitteen tallentaman kuvan laatu on hyvä, se sisältää jo PureView 808:n myötä esitellyn Rich Recording -tekniikan laajemman ääniskaalan tallentamiseen.

Yhtiön omalla mainosvideolla nähdään ilmeisesti DJ Orkidea soittamassa musiikkia klubiympäristössä. Videolla Lumia 1020:n tuottamaa äänen ja kuvanlaatua verrataan mystisiin kilpailijoihin, joita kutsutaan nimellä "kilpailija S" ja "kilpailija A" eli kyseessä lienevät Samsungin Galaxy S4 ja Applen iPhone 5.
Valmistajan itse tuottamiin mainosvideoihin kannattaa suhtautua aina pienoisella epäilyksellä (kaikki muistanevat Lumia 920:n mainosvideoiden OIS-kömmähdyksen), mutta ainakin tämän videon perusteella Lumia 1020:n Rich Recording -tekniikka pesee kilpailijansa edelleen selvästi.

Kommentit (30)

joojootaas (vahvistamaton)

1

Eikö Nokia voisi muillakin ominaisuuksillaan,sovelluspalveluillaan kilpailla muita suurimpia valmistajia vastaan. =)
Sovelluksissa Apple ja Samsung "vievät Nokiaa,kuin pässiä narussa"!!!. ;)

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

@1 Ei voi koska ongelmana on käyttöjärjestelmä. MS rajoittaa aika paljon toimintaa kun katsotaan sovelluksia ja palveluja. Tähän varmaan tulee muutosta jossainvaiheessa kun lumioita on myyty tarpeeksi mutta valitettavasti nykytilanne on vain tämä.

Vastaa
perhana
perhana

3

@1
meinaatko että samsungin ja applen navigointi, musiikki, office, kartat, selain yms. sovellukset ovat kovinkin paljon lumian vastaavia parempia?

Vastaa
kekkerek-21 (vahvistamaton)

4

no toisaaltaan Nokia on vahvimmillaan tällähetkellä kameroissa ja mikeissä niin silloin sitä puolta pitää pystyä tuomaan paremmin esille. Käytännössä nokia voisi tuoda 250e 500e 700e hinta kategorioihin nimenomaan vastaavan hintasia kilpailijoita paremmat kamera+mikki puhelimet ja jos markkinointi onnistuu niin saattaisi olla aika kova juttu. Nyt on miljoona eri lumiaa jotka sekoittaa taas kuluttajat ihan täysin.

Parempi olisi tuoda vaikka 3 Asha puhelinta ja 3 Lumia puhelinta /vuosi ja tuoda kyseisten hintakategorioiden parhaat puolet kustakin mallista markkinoinnissa.

Vastaa
joojootaas (vahvistamaton)

5

Valmistajan itse tuottamiin mainosvideoihin kannattaa suhtautua aina pienoisella epäilyksellä (...kaikki muistanevat varmasti Lumia 920:n mainosvideoiden OIS-kömmähdyksen)!. =)

Vastaa
tovuori
tovuori

6

jos puhelimen ainoa ominaisuus on hyvä kamera niin eipä laitteella kyllä tee mitään. Huom käyttänyt joulusta asti lumioita 920 ja 820 työpuhelimina ja totean että täyttä kuraa verrattuna kilpailijoihin A ja S.

Vastaa
tovuori
tovuori

8

Mitä tekee puhelimella jolla on sUrkea ekosystemi, helppokäyttöisestä kaukana. Citrix tuen puute. Lisyaa voisi katkaa loputtomiin. Tuolla hinnalla saa jo loistavan kameran. Puhelimena sillä ei ole minulla mitään käyttöä. Lisätään vielä surkea akun kesto ja paino.

Vastaa
Zaggy
Zaggy

13

Android hörhöt taas riehumassa(sekä tuo ikuinen !. trolli). Ensinnäkin Nokian Rich Recording on ollut uusimissa Lumioissa jo jonkin aikaa(kuten myös 808) ja se toimii aivan mallikkaasti. Kilpailijoiden laatu on taas jälleen kerran aivan kuraa, mikä ei ole sinänsä yllätys kun on kyse kamerasta ja äänenlaadusta.

Mikä OIS kommähdys? 920 toimii aivan kuten videossa se silloin aikanaan demonstroitiin.

Hohhoh.. ja siten ne kuuluisat surkuhupaista 'äppsit'... Mitä teet 800k sovelluksella, joista suurin osa on taskulamppuja ja pieruohjelmia, tai sitten vain ohjelmia jotka ovat halpoja kopoioita toisistaan? Lumiaan saa kaikki VÄLTTÄMÄTTÖMIMMÄT sovellukset, jotka ovat Apple storessa tai Androidin marketissa. Tietämättömät taas täällä haukkuvat puuta heinää. Aikanaan vaihdoin Galaxy S3:sta Lumia 920:een ja en ole hetkeäkään katunut. Android oli yksi sekamelska, joka on täynnä skeidaa. Widgettejä siellä, kelloja tuolla, kelloja täällä, staattisia ikoneja monta sivua... Kerrassaan erittäin epäkäytänöllinen käyttöliittymä. Jatkuvaa säätämistä koko ajan, sillä koskaan et tule kuitenkaan olemaan tyytyväinen ulkoasuun. Ne, ketkä haukkuvat WP8, eivät sellaista ole koskaan omistaneetkaan saati kokeilleetkaan, ehkä juuri ja juuri jossain elisa shopitissa, jossa et saa edes käsitystä kuinka puhelin edes toimii.

Toinen asia joka naurattaa on tämä jatkuva Microsoftin haukkuminen ja Androidin ylistäminen.. Ensinnäkin, vaikka kuinka haukutte Mircrosoftia ja jumaloitte Androdia ja sen mahtavaa 'avoimuutta', käytätte kuitenkin Windowsia siellä ruudun päässä. Androidista ei tule olemaan koskaan haastava käyttöjärjestelmä desktop-muodossa, sillä se ei siihen kykene.

Vastaa
tovuori
tovuori

14

Ios on se paras käyttis älypuhelimille. Wp8 puhelimelle en löydä kaikkia tarpeellisia softia mitä iphonella käytän. Ja olen käyttänyt lumiaan työpuhelimena reilu puoli vuotta. Jos pikeasti sanoo Lumiaa hyväksi älypuhelimeksi niin kanttaa kokeilla Applen puhelinta. Wp8 puhelimilla on vielä pitkä matka tähän. Windowsista kommentti, kun vaihdoin osx käyttikseen loppui ongelmat läppärin kanssa. Ios on yksinkertainen ja turvallinen käyttis mobiililaitteille. Wp8 vielä ihan raakile ja epäilen että tulee saamaan kovin suurta suosoiota.

Vastaa
Insomniu
Insomniu

16

Olisi voinut Nokian markkinointitiimi rakentaa vähän uskottavammaksi tätä ja antaa myös ääninäyte ALKUPERÄISESTÄ trackista.

On taas tätä, että verrataan tuotteita X ja Y, joita ei ole ko. asiaan suunniteltu, tuotteeseen Z, joka on kuin luotu ko. asiaa varten.

Vastaa
derpa (vahvistamaton)

17

nyt kun sovelluksista alutiin puhumaan, onko WP8:lle olemassa kunnollista Youtube ohjelmaa?
Ainoa asia joka tähän mennessä on lumian käytössä on vituttanut on se ettei youtube-videota voi kelata muuten kuin naputtamalla nuolta miljoona kertaa.

Vastaa
derpa (vahvistamaton)

18

nyt kun sovelluksista alutiin puhumaan, onko WP8:lle olemassa kunnollista Youtube ohjelmaa?
Ainoa asia joka tähän mennessä on lumian käytössä on vituttanut on se ettei youtube-videota voi kelata muuten kuin naputtamalla nuolta miljoona kertaa.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

19

Nokiaan on mennyt uskottavuus kokonaan näden lavastettujen mainospätkien takia. Nokian mainonta on niin harhaanjohtavaa. Kuvat otetaan järjestelmäkameroilla joita esitellään Lumian kuviksi sekä kuvanvakain kuvataan liikkuvasta autosta ammattilais videokameroilla.

Omasta mielestä rehellisyys pitäisi olla yhtiössä erittäin tärkeä asia mutta Nokialla näin ei ole. Tämän takia suosittelen sukulaisille mielummin androidia kuin Nokian puhelimia.

Vastaa
capuzino
capuzino

21

@19

Rehellisyys yrityksissä on tärkeää? Tiesitkö, että kaikki suuremmat yritykset huijaavat mainoksissaan, harvemmin antavat markkinointi porukalle kouraan julkaisemattomia laitteita, ottaen huomioon, että tänä päivänä ulkopuoliset tahot hoitavat lähes kaiken markkinoinnin ja mainosten teon.

Sitäpaitsi kuten Zaggy jo asian mainitsi, toimii OIS Lumia 920ssä niin hyvin kun sitä mainostettiin. Kerta Lumia 920sen kuvanvakain toimii kuten on mainostettu ammattikalustolla, eikö se riitä?

Mielestäni tärkeintä pitäisi olla se, että markkinoitu ja mainostettu pitää paikkansa, eikä se, että miten ne mainokset on tehty. Jos Lumia 1020sen äänen- ja kuvan tallennus toimii niin kuin videossa on esitetty, on aivan turhaa valittaa siitä, jos mainos on kuvattu ammattivermein.

Vastaa
capuzino
capuzino

22

@13 Asiallista. Turhaan mielestäni Windows Phone järjestelmää haukutaan. Aikanaan omistin Nokia Lumia 610, kunnes vaihdon takaisin Androidiin kun vanha Galaxy S vaihtui takuurahojen kautta Galaxy S Advanceen. Galaxy S Advance on kalliimpi ja tehokkaampi kuin Galaxy S ja Lumia 610, mutta silti Androidissa jäin kaipaamaan Windows Phonen (vaikkakin 7.5) sulavuutta ja toimintavarmuutta. Ja akkukestoa.
Mutta käännyin takaisin Androidiin Spotifyn ja Facebookin takia (facebook integraatio tosin oli mahtava, mutta toivoin vain keskustelun toimivan muutenkin kuin ainaisessa online -tilassa). Oletan että kyseiset sovellukset ovat Windows Phone 8sa paremmin, joten ehkä käännyn takasin taas jossain vaiheessa. Evernote oli jo 7,5lla käyttökelpoinen, joten ei Androidissa ole lopulta mitään kaivattavaa. Hivenen suljettu näkymä häiritsi (tiilit "työpöytien" sijaan), mutta kun se vain toimii, niin ei se lopulta edes haitannut.

Ei se teho, vaan se sulavuus/toimivuus.
Ja vielä se, että Windows Phone ei paljoa vaadi, siinä missä Android tuntuu vaativan kaiken toimiakseen.

Vastaa
wp-vihaaja (vahvistamaton)

23

Surullista, että Mokian viime vuosien ainoa keppihevonen on ollut tämä kamera josta on jaksettu jatustaa vaikka todellinen ongelma on kuppainen WP joka ei kiinnosta kuluttajia.

Luuriin voi laittaa vaikka tziljoonan megapikselin kameran mutta se ei mene kaupaksi koska WP.

Vastaa
joksak
joksak

25

@24: SkyMapia oon käyttäny WP:llä. En tosta SkySafarista osaa sanoa, mutta ton skymapin avulla oon saanut ainakin hieman suuntaa kentällä ollessa. Stellariumia kun ei hakkaa mikään ja sitä ei mobiilialustoille saa..

Hyvät saundit oli videossa, ei voi muuta sanoa. Youtuben surkee pakkaus vaan pilas kuvan. Hauska katsoa kun täällä sakki nousee takajaloilleen kun yksikin ominaisuus on heidän puhelimissaan huonosti- jos ne on niin loistavia ne teidän S:t ja A:t niin miksi niitä pitää alkaa heti puolustelemaan täällä, kun uutisoidaan että: "Hei katsokaapa kun Nokia osaa jotain"?

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

26

@25 Kyllä se on nimenomaan SkySafari joka mobiilipuolella pesee muilla lattiaa. Se Proversio etenkin. Työpöytävehkeissä lienee The Sky X olevan se kunkku. Stellarium on toki ilmaisista paras.

Vastaa
hohhoijaa... (vahvistamaton)

27

Oi kuinka sööttiä. "Aikuiset" nörtit täällä kinastelee keskenään käyttöjärjestelmiensä paremmuudesta kuin viisivuotiaat kakarat hiekkalaatikolla. Kuulostatte kyllä niin keskenkasvuisilta kuin mitä olettekin! Mitä jos sovittaisiin niin, että kukin tykätköön mistä tykkää ja lopetetaan tämä paskanjauhanta tähän.

Vastaa
joksak
joksak

28

@26: Näppärän oloinen kyllä tuo SkySafari, tabletille voisi harkita tuon ostoa.. muutenkin tabletti on se leikkimisvekotin lukuunottamatta DSLR- hallintasoftaa (siinä taas hyvä esimerkki ohjelmasta jota ei wp-luureille saa.

Mutta kirottua olis että alkaisin alle 7" ruudulla sellaista hommaa edes tekemään, saati tuollaista tähtikarttasoftaa tihraamaan) ja puhelimeni on sitten vain ja ainoastaan viestimiseen. Kuvat ja video saisivat olla kyllä parempia (Lumia 900) kun järkkäriä tai videokameraa ei jaksa aina joka paikkaan ottaa mukaan, omalla tavalla houkutteleva on siis tämä Lumia 1020, mutta Jollakin kiinnostaa lähitulevaisuudessa..

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

29

"Mikä OIS kommähdys? 920 toimii aivan kuten videossa se silloin aikanaan demonstroitiin."

Niinpä. Jo silloin oli spekulaatiota, että oliko se tarkoituksellinen "kömmähdys". Sillähän Lumia oli joka otsikossa ja pitkään. Sitten vielä kun Lumia 920 pystyikin samoihin suorituksiin, niin missä se "kömmähdys" todella oli? Vastaavat "lavastetut" demot on varmasti arkipäivää kaikilla aloilla ja yrityksillä, muodossa tai toisessa...

Vastaa
omistaja omistaa (vahvistamaton)

30

Itse omistan WP8 sekä androidin omaavan laitteen, joista wp8 huomattavasti toimivampi. Ainut asia jonka olen ko. alustasta huomannut puuttuvan on tuki vapaamuotoisille codeceille (esim mkv). Itse laitteissa on kummassakin hyviä ja heikkoja puolia, mutta näin käyttiksen osalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja