Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelinten top 5:ssä kaksi korealaista, kaksi kiinalaista ja Apple

1
Manu Pitkänen

Älypuhelinten top 5:ssä kaksi korealaista, kaksi kiinalaista ja Apple
Markkinatutkimusyhtiöt Strategy Analytics (SA) ja IDC ovat julkaisseet tietoja huhti-kesäkuun älypuhelinmarkkinoista. Gartnerin, joka mittaa muista poiketen loppukäyttäjälle asti myytyjen puhelinten määrää, joudutaan odottamaan todennäköisesti elokuulle saakka.

IDC:n ja Strategy Analyticsin tiedoissa on eroavaisuuksia, mutta molemmat ovat yhtä mieltä kolmen kärjestä. Samsung on laajan kirjonsa ansiosta älypuhelintoimituksilla mitattuna suurin (SA: 76 milj., IDC: 74,2 milj. kpl) ja Apple toisiksi suurin (31,2 milj. kpl). Kolmannen sijan miehittää toinen korealainen Android-valmistaja LG (12,1 milj. kpl). Top 5:n seuraavat sijat menevät kiinalaisille yhtiöille, mutta siihen yksimielisyys sitten loppuukin.


Strategy Analyticsin mukaan sijat neljä ja viisi kuuluvat ZTE:lle (11,5 milj. kpl) ja Huaweille (11,1 milj. kpl). IDC taas sijoittaa näille sijoille Lenovon (11,3 milj. kpl) ja ZTE:n (10,1 milj. kpl). Nokia toimitti huhti-kesäkuussa 7,4 miljoonaa Lumiaa.

Koko maailman älypuhelintoimitusten suuruus ylsi SA:n mukaan 229,6 mijoonaan kappaleeseen ja IDC:n mukaan 237,9 miljoonaan kappaleeseen. IDC:n mukaan ala kasvoi huhti-kesäkuussa noin 10 prosentilla. Vuoden alussa älypuhelintoimtukset ylittivät peruspuhelinten toimitukset.

Peruspuhelimet mukaan luettuina Samsung oli IDC:n mukaan markkinaykkönen (113,4 milj.), Nokia toinen selvästi pienemmällä toimitusmäärällä (61,1 milj.). Jos lukemista ottaa älypuhelimet pois, on Nokia silloin kärjessä. Markkinakolmonen on Apple.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja