Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nettiin ilmestyi lista Windows Phone 8:n GDR3-päivityksen ominaisuuksista

19
Valtteri Ahonen

Nettiin ilmestyi lista Windows Phone 8:n GDR3-päivityksen ominaisuuksista
Väitetty lista Windows Phone 8:n tulevan päivityksen ominaisuuksista julkaistiin Redditin kautta. Listan tueksi ei esitetä minkäänlaisia todisteita, mutta sen julkaissut käyttäjä on aiemmin vuotanut oikeaan osunutta tietoa, joten viestin sisältöä ei voi suoralta kädeltä tyrmätäkään.

Listan mukaan GDR3-päivitys toisi mukanaan vihdoin 1080p-resoluution tuen, minkä myötä keskikokoisia Live Tile -kuvakkeita voisi asettaa ruudulle kolme rinnakkain nykyisen kahden sijasta. Lisäksi päivityksen jälkeen ruudun kääntymisen puhelinta kääntäessä saisi estettyä tarvittaessa (orientation lock). Näiden lisäksi mainitaan Driver Mode, jonka avulla viesteihin ja puheluihin voisi asettaa automaattivastauksia ajaessa.

Edellämainittuja ominaisuuksia pidetään listalla varmoina. Lisäksi 80 prosentin todennäköisyydellä päivityksessä nähdään uusi keino sulkea avoimia sovelluksia suoraan moniajonäkymästä.

60 prosentin varmuudella epäillään tulevaksi Silence NFC:tä, mikä tarkoittaa käytännössä vähemmän kyselyä käyttäjältä esimerkiksi laitteiden parituksesta NFC:llä.


Päivityksen kuulostavat melko maltillisilta, mutta Windows Phonen kärkimies Joe Belfiore on myöntänytkin, että tällä hetkellä tiimi keskittyy pitkälti saamaan alustan rautatukea ajanmukaiseksi, mikä tarkoittaa käytännössä vähemmän uusia ominaisuuksia vanhoille asiakkaille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

niksutin
niksutin

1

Tuo orientation lock on todella hyvä juttu. Esim. sängyllä tai sohvalla surffaillessa joutuu aina tuskailemaan kääntyvän näytön kanssa.

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

2

korjausta uutiseen:
80% tod.näk. "Ability to actually close the apps via multi tasking"
WP:een siis tulee mahdollisuus sulkea sovelluksia moniajonäkymästä kun tähän mennessä se ei ole ollut mahdollista. ei siis uutta tapaa sulkea. ja sanoihin voisi tällä sivustolla kiinnittää vähän enemmän huomiota ja varmuuslukea tekstit, koska alkaa jo lähes jokaisessa uutisessa olla kirjoitusvirheitä. (Keskikokoisia ei keksikokoisia)

Vastaa
Valje
Valje

4

@2 Kiitos kommentista ja korjauksesta. Uutisessa on tarkoitettu, että sovellusten sulkemistapa on kokonaan uusi, mutta sen olisi voinut myös tietysti ilmaista yksiselitteisemmin. Lukijoilta vaaditaan tässä ehkä perusteettomasti ennakkotietoa.

Tekstin oikeellisuuteen pyritään aina kiinnittämään huomiota, mutta aikaa per uutinen on rajallisesti, joten joskus virheitä sattuu.

Vastaa
tikte76
tikte76

5

tulee myös neliydin suoritin tuki. ja 1080p tuki on windows phone ohjelman tiedoissa josta uutisoitiin jokin aika sitten. hyvä hyvä.

Vastaa
jokojo
jokojo

8

Odotan vieläkin Amber-päivitystä. Siinä on tärkeimmät asiat. Tuo avoimen sovellutuksen sulkeminen on vaivannut minua koko ajan. Niitä jää ahkeralle käyttäjälle kymmeniä. Sitten pitää bootata.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Microsoftin päivitystahtia on pidetty hitaana. Ja olihan se sitä aiemmin. Tämän GDR3:n pitäisi kait tulla kuitenkin jouluksi, joten se olisi kolmas päivitys tämän vuoden aikana. WP8:n ja 7.8:n julkaisut mukaan, niin saadaan viisi päivitystä noin 14 kuukauteen. Kelpaa minulle! Ja vielä kun Nokia lisää suurimmat ja parhaimmat laitevalmistajapäivitykset kylkeen, niin ai jai. Hienoa. :D

Vastaa
perhana
perhana

10

@8
Ainakin minun käsittääkseni sovellukset sulkeutuvat WP8:ssa kun niistä poistuu nuoli-näppäimellä... jos taas poistuu koti-näppäimellä sovellus jää avoimeksi mikäli sillä on oikeus tausta-ajoon.

Itseltäni ainakin nuo avoimet sovellukset näyttävät häviävän listalta kun painelee sitä nuoli-näppäintä kunnes sitä painaessa tulee näkyviin ainoastaan työpöytä... eikä tarvitse bootata

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@10
Juuri näin.
Jotkin ohjelmat tosin vaatii useamman nuoli-näppäimen painalluksen, joten siksi odotan itsekin tuota uutta lisäystä.

Vastaa
Punde
Punde

12

@11
Jep, etenkin internet explorerin sulkeminen on tuskaa kun backkiä pitää hakata pahimmillaan kymmeniä kertoja. Tai vaihtoehtoisesti avata uusi välilehti, sulkea se välilehti millä on surffaillut, ja uudesta välilehdestä sulkea selain. Turhaa ja turhauttavaa kikkailua kummallakin tavalla.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

13

Itse en turhaan vaivaudu sulkemaan ohjelmia, koska puutteellisen moniajon vuoksi ne eivät haittaa käyttöä. Vaikka näyttäisi olevan esim. Selain, pari ohjelmaa, marketplace, sähköposti jne kymmenenkin eri juttua auki, toimii ainakin oma luuri vieläkin lagittamatta lainkaan. Eri juttu olisi varmaan jos ne olisivat "oikeasti aktiivisia"..

Vastaa
perhana
perhana

14

@12
Ei kai se laitteen vika ole jos käyttäjä tekee yksinkertaisesta hankalaa...
Kokeileppa seuraavalla kerralla yksinkertaisesti sulkea se avoinna oleva sivu (välilehti) ja sitten painaa kerran sitä nuoli-näppäintä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

@12
Kolmas tapa: windows-näppäin, selain auki, nuoli-näppäin. Ei toimi ihan aina, mutta melkein.

Olisi toki parempi, jos selaimessa olisi "kolmen pisteen" takana toiminto "sulje".

Vastaa
Punde
Punde

16

@Eikös ne muistia siellä silti syö, ja omassa lumiassa vain 512mb.

@14
Juu, onhan toi tietty hieman nopeampi tapa, mut unohdin kirjoittaa et lisäks avaan oman "aloitussivun" siihen uuteen välilehteen, koska seuraavalla kerralla selainta käynnistäessä haluan pc:n tyyliin aloitussivun avautuvan samalla. Tapojen orja.

Homman pitäis mennä: nuolta pohjassa ja ruksista selain kiinni. Selaimen seuraavassa käynnistyksessä se avais aloitussivun. Eihän siinä nytkään ole edes mitään aloitussivuasetusta, eli sekin pitäis lisätä, suosikkien kautta nyt kikkailtava, joko sulkiessa (miun hitaampi tapa) tai käynnistäessä (siun nopeempi tapa).

Vastaa
perhana
perhana

18

@16
Itseäni tuo ei ole juurikaan vaivannut, mutta juuri testasin että onhan tuohonkin valmis ratkaisu jos haluat tietyn aloitussivun aukeavan suoraan...
Avaa se haluamasi sivu, ja kun se on auki, niin valikosta valitset "kiinnitä aloitusnäyttöön" jonka jälkeen aloitusnäytöllä on linkki jolla selain aukeaa suoraan sille haluamallesi aloitussivulle, ja voit poistaa aloitusnäytöltä sen IE:n vakiopainikkeen.

Vastaa
Voimaorja93
Voimaorja93

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

@16
Itseäni tuo ei ole juurikaan vaivannut, mutta juuri testasin että onhan tuohonkin valmis ratkaisu jos haluat tietyn aloitussivun aukeavan suoraan...
Avaa se haluamasi sivu, ja kun se on auki, niin valikosta valitset "kiinnitä aloitusnäyttöön" jonka jälkeen aloitusnäytöllä on linkki jolla selain aukeaa suoraan sille haluamallesi aloitussivulle, ja voit poistaa aloitusnäytöltä sen IE:n vakiopainikkeen.

Hyvä vinkki. Oma mielipiteeni tuohon sulkemisjuttuun nykyisellään on seuraavanlainen. Alkujaan kun ostin windows phonen oli mullakin tapana sulkea aina kaikki sovellukset niiden käyttämisen jälkeen. Nyt kuitenkin puolitoistavuotta käyttäneenä oon oppinut vain painamaan windows näppäintä käytön jälkeen. Niitä sovelluksiahan jää sinne taustalle (nuolinapin pitkä painallus) 8 kpl WP8:sissa ja 5kpl WP7. Minkäänlaisia suorituskykyvaikutuksia en ole huomannut.

Luultavasti koko käyttöjärjestelmä on suunniteltu nimenomaan sitä ajatellen ettei sovelluksia erikseen sammutella. Ymmärrän kuitenkin tarpeen saada "moniajovalikkoon" jokin tapa sulkea siellä lurkkivat sovellukset. Mielestäni kuitenkin pelkkää rastia sovelluksen ylälaidassa elegantimpi ratkaisu olisi mahdollisuus sulkea sovelluksia pyyhkäisemällä niiden kohdalta alas tai ylös.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja