Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

6tag paikkaa Windows Phonen Instagram-puutteen

13
Teemu Laitila

6tag paikkaa Windows Phonen Instagram-puutteen
Windows Phonea on kritisoitu sovellusten puutteesta koko alustan olemassaolon ajan ja yksi useimmiten esiin tulevia nimiä puutelistalla on Instagram. Nyt suotimilla höystettyjä kuvia jakaville on tarjolla sovellus, joka vastaa suurelta osin iOS- ja Android-versioita, mutta joka ei tule Instagramilta itseltään.

Instagram-sovelluksia on ollut tarjolla aiemminkin, mutta Ranskalaisen Rudy Huynin kehittämä 6tag on saanut erityisestä kiitosta osakseen. Se tarjoaa käyttäjälle Instagramin alkuperäiset kuvasuotimet, videoiden latauksen ja kuvien jakaminen Facebookiin, Twitteriin, Flickriin ja muutamiin muihin palveluihin.

Vaikka 6tag on ominaisuuksiltaan lähes virallisten sovellusten tasolla, Instagram ei kuitenkaan takaa sen toimivuutta, joten sovellus saattaa lakata toimimasta, jos Instagram muuttaa palvelun rajapintoja.

Myös Microsoft on pyrkinyt panostamaan Windows Phonen sovellusvalikoiman aukkojen paikkaamiseen ja yhtiö on jopa tehnyt omalla kustannuksellaan Windows Phone -versioita muilla alustoilla suosituista sovelluksista, jos alkuperäisellä tekijällä ei ole ollut kiinnostusta. The Vergen tietojen mukaan Microsoftilla on ollut myös Instagram-sovellus valmiina jo useamman kuukauden ajan, mutta ilmeisesti Instagramin omistaman Facebookin vastustuksesta johtuen sovellusta ei ole saatu julkaistua.


6tag löytyy Windows Phonen sovelluskaupasta ja se on ladattavissa ilmaiseksi.

Edit 12:02: Tarkennettu uutista muiden kolmannen osapuolten sovellusten osalta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
oliverkivi (vahvistamaton)

1

WP:lle on kyllä ollut jo pitkän ajan muitakin Instagram-sovelluksia, kuten Instance ja Instagraph.
6tag kylläkin vaikuttaa parhaalta tähän mennessä.

Vastaa
kaarlo1
kaarlo1

4

Kyllä harmittaa kun missään ei ole pystyny jakamaan hipsteröityjä ruokakuvia. Olen harkinnut jopa puhelimeni myyntiä tämän takia :(

Vastaa
Taeco
Taeco

5

@2 Itsekin suorastaan säälin kaikkia WP omistajia, jotka lataavat tämän sovelluksen, joka tekee Nokian insinööritaidonnäytteet täysin arvottomiksi, kun kuvat muunnetaan näyttämään siltä, kuin ne olisi otettu 60-luvulla.

Vastaa
Calileon
Calileon

6

@5 Ei voi muuta kun onnitella loistavasta kommentista! Kiitos! Instagram on varmaan ihan kiva mutta että valitsisin puhelimen sen perusteella, että onko virallista sovellusta saatavissa alustalle, on jokseenkin naurettavaa. Eikös löytyisi jotain sellaista kuvanjakopalvelua jossa kuvat voi katsoa laadukkaina versioina? Instagram on kuin paluu siihen aikaan kun 1,3 megapikselin kamerat tuli kännyköihin. Oli ne loistavia kuvia vga:han verrattuna mutta silti melkoista kuraa. Mutta Instagramhan on ilmainen palvelu. Palvelintila maksaa. Siksihän ne kuvat pitää renderöidä surkeelle laadulle että niitä mahtuu enemmän niille palvelimille...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Instagram ei ole ain (vahvistamaton)

7

En oikein ymmärrä miksi julkisuudessa vouhotetaan vain Instagramista, vaikka se ei todellakaan ole ainut kaltaisensa palvelu. Esimerkiksi Molome on erittäin suosittu sekin. Molomen virallinen sovellus löytyy lisäksi useammalle alustalle kuin Instagram. Molomen virallinen sovellus löytyy käsittääkseni kaikille näille: Symbianille, MeeGolle, Androidille, Blackberrylle, iOS:lle ja Windows Phonelle.

Itse käytän Qt:lla tehtyä Symbian-versiota, joka toimii erittäin hienosti Nokia 808 PureView älypuhelimella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SeppoC (vahvistamaton)

8

@7

Jep Molome on hyvä, itsekin käytän sitä. Eräs kokeilemisen arvoinen on myös suosittu PhotoFunia, josta siitäkin löytyy virallinen Qt:lla tehty versio Symbianille, sekä versiot useimmille muillekin alustoille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dr.Louie (vahvistamaton)

9

Ymmärrän kyllä jos nämä iltäpäivä roskalehdet haksahtavat tähän nyt vasta instagram uutisoinitiin, mutta että puhelnvertailukin???
Olisin odottanut hieman asiantuntevampaa uutisointia sivustolta joka on ihan aiheen ytimessä, vai pitääkö tätä(kin) lukea google lasit päässä applen laitteelta. Mielestäni aikamoinen pohjanoteeraus tältä sivulta, varsinkaan kun faktoista ei tietoakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

10

Instagram-kuville tehtävät muokkaukset eivät juurikaan ole mitään suodattimia vaan lähinnä erilaisia väritehosteita. "Suodatin" (filter) lienee kuulostanut Instagramin markkinointiosaston mielestä luonnollisemmalta ja retro-henkisemmältä kuin "tehoste" tai "kuvankäsittely", mutta mehän voimme (ja haluamme...) kutsua asioita niiden oikealla nimellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

11

Tuon lopun kirjoitin toki hiukan hymyillen:

- ...mutta mehän voimme (ja haluamme...) kutsua asioita niiden oikealla nimellä :-)

Vastaa
6tag
6tag

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oliverkivi:

WP:lle on kyllä ollut jo pitkän ajan muitakin Instagram-sovelluksia, kuten Instance ja Instagraph.
6tag kylläkin vaikuttaa parhaalta tähän mennessä.[/quote

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oliverkivi:

WP:lle on kyllä ollut jo pitkän ajan muitakin Instagram-sovelluksia, kuten Instance ja Instagraph.
6tag kylläkin vaikuttaa parhaalta tähän mennessä.


olen samaa mieltä 6 tag rulez

Vastaa
6tag
6tag

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oliverkivi:

WP:lle on kyllä ollut jo pitkän ajan muitakin Instagram-sovelluksia, kuten Instance ja Instagraph.
6tag kylläkin vaikuttaa parhaalta tähän mennessä.[/quote

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oliverkivi:

WP:lle on kyllä ollut jo pitkän ajan muitakin Instagram-sovelluksia, kuten Instance ja Instagraph.
6tag kylläkin vaikuttaa parhaalta tähän mennessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja