Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Samsungilta uusi Galaxy F -sarja huippusisustalla ja premium-kuorilla

1
Valtteri Ahonen

Huhu: Samsungilta uusi Galaxy F -sarja huippusisustalla ja premium-kuorilla
Samsung on vuosineljänneksestä toiseen pettänyt monet faninsa, mitä Galaxy S -sarjan muotokieleen tulee. Myös Puhelinvertailun artikkeleissa on monesti otettu kantaa siihen, että vaikka uudet Samsungin lippulaivat ovat olleet alan terävintä kärkeä muilta osin, niin itseään toistavat, monesti tylsinäkin pidetyt muovikuoret eivät ole sitä, mitä laitteet ympärilleen ansaitsisivat.

Liikkeellä on huhu, joka saattaa kiinnostaa uudistusta odottavia. Android and Me kertoo sivuillaan, että ensi vuoden alkupuoliskolta on lupa odottaa asian suhteen paljon.

Uutuusmalliston arvellaan olevan kokoluokaltaan Galaxy Notea pienempi, mutta laadultaan Galaxy S -sarjalaisia parempi. Nimeksi on ainakin toistaiseksi uutisissa annettu Galaxy F. Huhujen mukaan kyseessä olisi jonkinlaiseen kapealinjaiseen metallikuoreen pakattu lippulaivamallisto, jonka sisuskalut eivät kalpene kilpailijoiden edessä.Huhu sai alkunsa ETNewsin artikkelista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

1

"Huhu: Samsungilta uusi Galaxy F -sarja huippusisustalla ja premium-kuorilla"

Huippusisustalla? "Sisusta" tarkoittaa tällaisessa yhteydessä sisätilaa tai sisäpuolta, ja jää hämäräksi, millä tavoin sisusta on tulevan Galaxyn osalta huippua. Ehkä kuoren sisäpinta on kullattu, tai sisäpuolen visuaaliseen ilmeeseen ja materiaalien ylellisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. No, oikeasti kyllä arvaan, että toimittaja tarkoitti "sisuksia" ;-)

"Samsung on vuosineljänneksestä toiseen pettänyt monet faninsa, mitä Galaxy S -sarjan muotokieleen tulee."

Puhelinvertailussa käytetään monesti ilmausta "muotokieli", kun kyse on – kuten tässäkin tapauksessa – lähinnä ulkonäöstä. "Muotokieli" on pitkälle analyyttinen käsite, enkä usko keskivertofanin pohtivan Galaxyjen muotokielen eri elementtejä. Aiheesta on kylläkin nykysanastolla hiukan hankala puhua, kun muotoilu-käsitettä on venytetty ulkonäön suunnittelun lisäksi sisältämään myös esineiden fyysisen käytettävyyden toteutuksen (sinänsä ihan ymmärrettävästi, sillä nämä asiat vaikuttavat usein paljonkin toisiinsa). Tämän seurauksena, jos sanoo, että pitää esineen muotoilusta, ei kuuntelija voi varmasti tietää, pitääkö sanoja esineen ulkonäöstä vai sen fyysisestä käytettävyydestä. Käsitesekavuuden ehkäisemiseksi olisi ollut parempi, jos muotoilu-sana olisi pysynyt alkuperäisessä merkityksessään tarkoittamaan visuaalisen muodon antamista kohteelle, ja käytettävyysmuotoilulle olisi luotu aivan oma sanasa (suuri osa suomenkielen sanastosta on luotu tarkoituksellisesti).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja