Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: Apple on leikannut iPhone 5c:n ja kasvattanut 5s:n tilausmääriä

Manu Pitkänen

WSJ: Apple on leikannut iPhone 5c:n ja kasvattanut 5s:n tilausmääriä
Wall Street Journalin mukaan Apple on vähentänyt kuluvan neljänneksen iPhone 5c -älypuhelimen tilauksia Pegatronilta ja Hon Hailta. Lehden mukaan syynä on odotettua vaisummaksi jäänyt vastaanotto kuluttajilta.

Consumer Intelligence Research Partnersin (CIRP) tutkimuksen mukaan iPhone 5s:n ja 5c:n myyntimäärät jakaantuvat suurin piirtein suhteessa 2:1. Noin 64 prosenttia myydyistä iPhone-puhelimista oli 5s-mallisia ja 27 prosenttia oli 5c-mallisia. IPhone 4S:n osuus myydyistä puhelimista oli loput eli yhdeksän prosenttia. Luvut jakaantuivat sukupolvittain samalla tavalla viime vuonna (iPhone 5:n osuus oli 68 %, iPhone 4S:n osuus oli 23 % ja iPhone 4:n osuus oli 9 %).

Värikkäät kuoret eivät vaikuttaneet myyntisuhteisiin, mutta se ei vielä kerro mitään puhelimien kappalemääräisestä myynnistä.Kiinalainen C-Technology sivusto kertoi viime viikolla, että Apple olisi puolittanut iPhone 5c:n tilausmäärät. WSJ:n tietojen perusteella raportti ei pidä paikkansa, vaikka erään komponenttitoimittajan tilausmäärä onkin puolittunut.

WSJ:n mukaan Pegatron valmistaa noin kaksi kolmasosaa iPhone 5c -puhelimista ja sen tilauskantaa leikattiin alle 20 prosentilla. Loput iPhone 5c:t valmistavan Hon Hain tilauskantaan tehtiin 30 prosentin leikkaus. Näiden lukujen perusteella iPhone 5c:n tilauksia on vähennetty kokonaisuudessaan alle 25 prosentilla aiemmasta.

Samaan aikaan Applen kerrotaan korottaneen iPhone 5s:n tilausmääriä.

Applen mukaan uusien iPhone-puhelimien avausviikonlopun myynti oli yhteensä yhdeksän miljoonaa kappaletta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja