Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nyt se on virallista: iPhonet tulevat maailman suurimman operaattorin valikoimiin

Manu Pitkänen

Nyt se on virallista: iPhonet tulevat maailman suurimman operaattorin valikoimiin
Vuosien vetkuttelun ja huhuilujen jälkeen Apple ja China Mobile ovat vihdoin päässyt sopuun iPhonen tuomisesta maailman suurimman operaattorin valikoimiin. Aiemmin kuviteltiin, että asiasta olisi tiedotettu jo 18. joulukuuta, jolloin China Mobile avasi 4G-verkkonsa kaupalliseen käyttöön.

Sekä iPhone 5s että 5c tulevat operaattorin puhelinvalikoimiin 17. tammikuuta, eli sopivasti ennen kiinalaista uutta vuotta, joka on samankaltainen kulutussesonki kuin joulu länsimaissa. Ennakkovarauksia voi kuitenkin jättää verkkopalvelubn kautta (www.10086.cn).
Monivuotiseksi kuvaillun sopimuksen myötä Applen puhelimia voidaan käyttää maailman suurimmassa 4G-verkossa (valmistuessaan). Sopimus on iso asia molemmille puolille, joten myös tulosodotukset ovat molemmilla korkealla. Apple toivoo saavansa miljoonia uusia asiakkaita kasvavilta Kiinan markkinoilta ja China Mobile toivoon vuorostaan iPhonen vilkastuttavan uusien 4G-liittymien myyntiä.

Arviot siitä kuinka paljon China Mobile -sopimus lisää Applen iPhone-myyntiä vaihtelevat paljon, mutta useimmat luvut liikkuvat haarukassa 10-25 miljoonaa kappaletta (vuoden aikana).

Syksyllä Apple kertoi toisesta merkittävästä operaattorikumppanuudesta: Japanin suurin operaattori NTT docomo suostui ensimmäistä kertaa ottamaan iPhonen valikoimiinsa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja