Paljastus: NSA:lla pääsy iPhoneihin, asiantuntija: "En usko, ettei Apple auttanut heitä"

1
Juha Tuppi

Paljastus: NSA:lla pääsy iPhoneihin, asiantuntija: En usko, ettei Apple auttanut heitä
Eilen julkaistujen tuoreiden NSA-paljastusten vyöry jatkuu: turvallisuusasiantuntija Jacob Appelbaum puhui Saksassa pidetyssä Chaos Communications -kongressissa NSA:n iPhoneihin kohdistuvasta vakoilusta.

Apple Insider raportoi eilen Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston (NSA, National Security Agency) vakoiluohjelmasta, joka mahdollisti Applen iPhone -älypuhelimien vakoilun. Ohjelman avulla NSA saattoi seurata SMS-viestejä, tarkastella puhelimen tietoja, aktivoida puhelimen mikrofonin sekä selvittää puhelimen sijainnin.

Asiasta Chaos Communications -kongressissa Saksassa puhuneen Jacob Appelbaumin mukaan NSA kehuskeli onnistuneensa sataprosenttisesti vakoiluohjelman istuttamisessa iPhoneihin. Paljastuneiden tietojen perusteella vakoiluohjelman asentaminen vaati fyysisen kontaktin puhelimeen, mutta ottaen huomioon eilen raportoidut tietokonelähetysten kaappaukset NSA:n toimesta, tämä tuskin oli virastolle ongelma.



Yllättävin asia Appelbaumin puheessa oli kuitenkin hänen toteamuksensa, ettei hän usko, ettei Apple auttanut NSA:a vakoiluohjelmien suhteen. Hänen mukaansa muut vaihtoehdot olisivat seuraavanlaiset: joko NSA:lla on valtava arsenaali Applen tuotteiden heikkouksia hyödynnettävänään, tai Applen ohjelmistot ovat niin huonoja, että ne mahdollistavat tämänkaltaiset vakoiluohjelmat. Appelbaum myönsi kuitenkin, ettei hänellä ole todisteita Applen osallisuudesta asiaan.

Alla on video Appelbaumin puheesta. IPhonea koskeva keskustelu alkaa kohdasta 44:32.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Sefriol
Sefriol

1

En nyt haluaisi Applea mitenkään puolustella, mutta NSA:n hakkerointibudjetti on varmasti monenkertainen verrattuna useiden muiden yhtiöiden koko ohjelmiston kehitysrahoihin.

Ohjelmistonkehityksessä turva-aukkoja syntyy aina ja niiden paikkaaminen on todella kallista ja vie paljon aikaa. Ja samalla ohjelman tekijät tulevat useasti sokeiksi omille virheilleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.