WSJ: Apple tuo markkinoille tänä vuonna kaksi iPhonea yli neljän tuuman näytöillä

Manu Pitkänen

WSJ: Apple tuo markkinoille tänä vuonna kaksi iPhonea yli neljän tuuman näytöillä
Wall Street Journal ja Reuters uutisoivat viime vuonna, että Apple testaa yli neljän tuuman näyttöillä varustettuja iPhone-malleja. Uutiset kirvoittivat spekulaatioita, joiden mukaan Apple saattaisi tuoda markkinoille jollain aikavälillä kaksi erikokoisilla näytöillä varustettua puhelinta.

Wall Street Journalin uusien tietojen mukaan Apple on testeissään päätynyt näyttämään isonäyttöisille iPhone-puhelimille vihreää valoa. Applen suunnitelmista perillä olevien lähteiden mukaan markkinoille tulisi tänä vuonna yli 4,5 tuuman näytöllä varustettu iPhone sekä toinen yli viiden tuuman näytöllä varustettu iPuhletti. Molemmista malleista löytyy metalliset kuoret, eli iPhone 5c:lle ei välttämättä tule jatkajaa.

WSJ:n tietojen mukaan pienempi iPhone on paljon pidemmällä kehityksessä ja valmistelut sen massatuotannon aloittamiselle ovat alkamassa. Yli viiden tuuman iPhone on vielä lähtökuopissa. WSJ huomauttaa, että Apple voi vielä muuttaa suunnitelmiaan, joten tarkemmista spekseistä on vielä liian aikaista puhua.



Apple on tehnyt tiivistä yhteistyötä japanilaisen Sharpin kanssa, joka esitteli juuri 4,5-tuumaisen Full HD -resoluution IGZO-näytöllä varustetun puhelimen. Sharp kertoi viime syksynä, että se aloittaa IGZO-näyttöpaneelien valmistuksen älypuhelimeen. Uusissa iPadeissa käytetään IGZO-paneeleita, joten nyt olisi luontevaa ulottaa uusi näyttöteknologia myös iPhoneihin.

Bloomberg uutisoi marraskuussa, että Apple kehittäisi 4,7 ja 5,5 tuuman näytöillä varustettuja puhelimia, joissa käytettäisiin kaarevoitettua lasia. Prototyypeissä sanottiin olevan myös painetunnistukseen tarkoitetut sensorit.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.