Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft tienaa mobiilista kaksi miljardia vuodessa – Androidilla

Matti Vähäkainu

Microsoft tienaa mobiilista kaksi miljardia vuodessa – Androidilla
Muun muassa talouskonsultointiin erikoistuneen japanilaisyhtiö Nomuran analyytikko Rick Sherlund kertoo raportissaan, että Microsoft tienaa Googlen mobiilialustalle lisensoinnista paljon enemmän kuin omasta alustastaan. Sherlundin mukaan näin tulee tapahtumaan vielä muutaman vuoden ajan.

ZDNetin muutama päivä sitten näkemässä raportissa kerrotaan, että Android-lisenssointi tuottaa nykytahdilla Microsoftille vuodessa noin 2 miljardia dollaria.
Sherlundin laskelmissa vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä Microsoft sai 122,5 miljoonasta myydystä Android-puhelimesta rojaltimaksuja 386 miljoonaa dollaria. Vuoden 2013 toiseen neljännekseen mennessä summa oli noussut arviolta 489 miljoonaan.

Vastaavasti Sherlund uskoo, että Windows Phone tuo yhtiölle tänä vuonna vain reilun 300 miljoonan dollarin voitot. Raportti on kerätty avuksi Microsoftin uudelle toimitusjohtajalle. Nomuran raportti arvioi, että Android tuottaa Microsoftille Windows Phonea enemmän ainakin vuoteen 2015 asti.

Vielä Windows Phonea huonommin menee Xboxilla ja Bingillä, jotka maksavat amerikkalaisjätille miljardeja vuosittain. Raportissa kerrotaankin, että Android-lisensointi on auttanut kantamaan erityisesti näitä osastoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja