Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällainen suoritinpiiri voi löytyä ensi vuoden keskihintaisista älypuhelimista

1
Manu Pitkänen

Tällainen suoritinpiiri voi löytyä ensi vuoden keskihintaisista älypuhelimista
ARM on esitellyt uuden sen kehittämään ARMv7-A-arkkitehtuuriin perustuvan Cortex-A17-suoritinpiirin, joka on tarkoitettu keskihintaisiin älypuhelimiin ja tablet-tietokoneisiin, mutta se soveltuu myös autoihin ja älytelevisioihin. Lanseerauspuheiden mukaan piiri tuo tämän vuoden high-end-laitteiden suorituskyky ensi vuonna esiteltäviin keskihintaisiin laitteisiin.

Cortex-A9-suoritinpiiriin verrattuna A17:ssä sanotaan olevan 60 prosenttia enemmän potkua.

A17 on skaalautuu aina neljään ytimeen saakka, mutta big.LITTLE-arkkitehtuurin ansiosta suorittimeen voidaan tunkea tarvittaessa neljä A7-ydintä lisää, eli kaikkiaan prosessorissa voisi olla kahdeksan ydintä. Tällaiset prosessorit sijoittuvat kuitenkin ylemmän hintaluokan laitteisiin.

Kahdeksan ytimen prosessoria mietitään MediaTekillä, jonka kehitteillä olevassa suorittimessa on neljä 2,2–2,5 gigahertsin taajuudella toimivaa A17-ydintä ja neljä 1,7 gigahertsin taajuudella tikittävää A7-ydintä. Graafisesta suorituskyvystä vastaa PowerVR Series6 -mallinen grafiikkaohjain.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Vipeltäjä
Vipeltäjä

1

Onhan noita 8-ytimellä jo käytössä ja myynnissä, esim. Zopo ZP998. Android 4.2.2, hyvin toimii Suomi-käytössä ja on varsin nopea!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.