Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

BGR: Nokia X:n jakelu sovelluskehittäjille on jo alkanut – myyntiin huhtikuussa

2
Manu Pitkänen

BGR: Nokia X:n jakelu sovelluskehittäjille on jo alkanut – myyntiin huhtikuussa
BGR Indian mukaan Nokia on jo aloittanut Android-puhelimensa jakelun valikoiduille kehittäjille. Nokia X on tarkoitus esitellä julkisesti vasta viikon kuluttua Barcelonan MWC-messuilla.

Sivuston lähteiden mukaan Nokia aikoisi aloittaa puhelimen myynnin joillakin markkina-alueilla huhtikuun alussa. Voi olla, että Nokia X:ää ei myydä koskaan Nokian lipun alla, sillä matkapuhelinyksikön on tarkoitus siirtyä Microsoftin omistukseen maaliskuun loppuun mennessä. Nokia X perustuu AOSP:hen, eli avoimen lähdekoodin Androidiin, jota on höystetty Nokian ja Microsoftin palveluilla. Googlen kehittämiä palveluita ei puhelimeen ole esiasennettu.

BGR Indian haastattelemien sovelluskehittäjien mukaan Androidille luodut sovellukset on helppo muuntaa Nokia X:lle. Kehittäjien pitää vain varmistaa, etteivät sovellukset ole riippuvaisia Googlen palveluista. Nokia X:ssä on sanottu olevan neljän tuuman 800x480 pikselin näyttö ja kaksiytiminen suoritin, viiden megapikselin kamera (kiinteä tarkennus) ja neljä gigatavua tallennusmuistia.


Alla on vielä tuorein evleaks-vuoto Nokia X:ää koskien.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Agent_007
Agent_007

1

Lainaus:

BGR Indian haastattelemien sovelluskehittäjien mukaan Androidille luodut sovellukset on helppo muuntaa Nokia X:lle. Kehittäjien pitää vain varmistaa, etteivät sovellukset ole riippuvaisia Googlen palveluista.


Nokian täytyisi siis tarjota sovelluskaupan lisäksi mm. IAP-toiminnot, jokin sovelluksesta käytettävissä oleva kirjautumistoiminto ja saavutukset, jotta esim. erittäin suosittuja F2P-pelejä voi tuoda noihin luureihin. Eli lähes täysiverinen kilpailija Google Playlle ja Amazon Appstorelle. Itse kyllä epäilen, ettei näin ole tapahtumassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja