Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oikeus hylkäsi Applen vaatimuksen: Samsungin ei tarvitse vieläkään maksaa vahingonkorvauksia

Manu Pitkänen

Oikeus hylkäsi Applen vaatimuksen: Samsungin ei tarvitse vieläkään maksaa vahingonkorvauksia
Kalifornialaisen oikeusistuimen tuomari Lucy Koh on päättänyt hylätä Applen hakemuksen Apple v. Samsung -oikeusjutun tuomion voimaan saattamisesta. Apple yritti saada tuomion voimaan jo vuonna 2012, mutta silloinkin hakemus hylättiin.

Viime vuonna oikeus katsoi Samsungin olevan velvollinen maksamaan Applelle 929 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset, koska korealaisyhtiön puhelimissa oli hyödynnetty Applen käyttöliittymäpatentteja luvattomasti. Vuoden 2012 kesällä oikeus linjasi korvaussummaksi 1,05 miljardia dollaria, mutta summaa korjattiin 450 miljoonaan dollariin. Viime vuonna summaa korjattiin uudelleen, jolloin päästiin nykyiseen 929 miljoonaan dollariin.
Uuden päätöksen johdosta Samsungin ei tarvitse vieläkään maksaa Applelle latin latia, vaikka oikeus onkin todennut sen korvausvelvolliseksi. Samsung valitti päätöksestä lähes saman tien kun se julkistettiin, eli tuomari Kohin päätös ei näytä miellyttävän korealaisyhtiötäkään. Applen odotetaan valittavan päätöksestä myös.

Patenttioikeudenkäyntejä seuraava Florian Mueller arvioi, että Applen ja Samsungin oikeustaistelu saa lisää ulottuvuuksia tulevaisuudessa. Aiemmissa päätöksissä keskeiseen asemaan noussut nipistys zoom -patentin oikeellisuutta voidaan alkaa käsitellä uudessa oikeudenkäynnissä. Mikäli oikeus hylkää patentin, voidaan aiempia tapauksia joutua käsittelemään uudelleen.

Applen ja Samsungin välinen patenttitaistelu alkoi vuonna 2011.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja