Instagramilla yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää - haastaa jo Twitterin mobiilisovelluksena Yhdysvalloissa

Juha Tuppi

Instagramilla yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää - haastaa jo Twitterin mobiilisovelluksena Yhdysvalloissa
Kuvanjakopalvelu Instagram haastaa suosiossa jo Twitterin yhdysvaltalaisten älypuhelimissa.

The Guardian raportoi eilen suositun kuvanjakopalvelun Instagramin saavuttaneen 200 miljoonan aktiivisen kuukausittaiskäyttäjän rajapyykin maailmanlaajuisesti. Palvelun kautta jaetaan nykyään päivittäin 60 miljoonaa kuvaa, ja se on välittänyt yhteensä 20 miljardia kuvaa sen lanseeraamisesta vuonna 2010 lähtien. Viimeisen puolen vuoden aikana käyttäjämäärä on kasvanut huimalla 50 miljoonalla henkilöllä.

Instagramin kasvavan suosion myötä se on jo suoraan verrattavissa Twitteriin, ja vaikuttaa jopa ohittaneen sen Yhdysvaltojen markkinoilla, kirjoittaa eMarketer. Lähteen tilastojen mukaan Instagramia käytti vuonna 2012 Yhdysvalloissa 25,7 miljoonaa ihmistä, kun vastaava luku Twitteriä älypuhelimella käyttävistä oli 23,9 miljoonaa. Instagram vaikuttaa pysytelleen mobiilisovelluksena Twitterin edellä myös vuonna 2013, jolloin Instagramilla oli jo 34,6 miljoonaa käyttäjää, kun taas Twitter jäi 30,8 miljoonaan. Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna Twitter on kuitenkin edelleen Instagramin edellä 240 miljoonalla aktiivikäyttäjällään.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.