Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung Galaxy S5:n osat maksavat huimasti enemmän kuin iPhone 5s:n

9
Manu Pitkänen

Samsung Galaxy S5:n osat maksavat huimasti enemmän kuin iPhone 5s:n
Tutkimusyhtiö IHS:n arvion mukaan Samsungin Galaxy S5:n kokoamiseen tarvittavien komponenttien kokonaiskustannus on 256 dollaria. Komponenttikustannukset ovat kasvaneet viime vuonna esitellystä Galaxy S4:stä reippaalla 10 prosentilla (236 dollaria) ja vieläkin enemmän Galaxy S3:een verrattuna (n. 205 dollaria).

Suurin rahareikä (komponenteista) on Galaxy S5:n 5,1-tuumainen Full HD -näyttö, jonka hinnaksi on arvioitu 63 dollaria. Tallennus- ja keskusmuistiin uppoaa yhteensä 33 dollaria. Edellä mainitut komponentit ovat kuitenkin Samsungin itse valmistamia, joten raha ei valu ulos firmasta. Uudet syke- ja sormenjälkisensorit maksavat 1,45 ja 4 dollaria (vastaavasti). Sormenjälkitunnistin on huomattavan edullinen verrattuna Applen iPhone 5s:ssä käyttämään Touch ID:hen (15 dollaria).
Galaxy S5:n kokoonpanokustannukseksi on arvioitu viisi dollaria.

Vertailun vuoksi todettakoon, että Applen iPhone 5s:n komponentti- ja kokoonpanokustannukset olivat IHS:n mukaan 199 dollaria. Absoluuttinen ero ei kuluttajalle välttämättä tunnu kovin suurelta, mutta kun puhelimia valmistetaan kymmeniä miljoonia kappaleita, alkaa pienetkin serot näkymään viivan alla.

Puhelimien kustannuksiin liittyy paljon sellaisia menoja, jotka eivät näy komponenttien hinnoissa. Ohjelmistokehitys, markkinointi, logistiikka jne. vievät oman palasen Galaxy S5:n n. 650 euron myyntihinnasta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

R4ndom1
R4ndom1

1

Mutta kun tuohon lisätään suunnittelutyö ja ohjelmitokehitys jne. niin silloin luulisin iphonen olevat jopa hitusen kalliimpi.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Mutta kun tuohon lisätään suunnittelutyö ja ohjelmitokehitys jne. niin silloin luulisin iphonen olevat jopa hitusen kalliimpi.

Vaikea arvioida, mutta nykyisillä volyymeillä Apple voi käyttää iOS:n kehitykseen 1,5 miljardia dollaria vuodessa, jolloin iOS:n osuudeksi tulisi vain 10 dollaria per puhelin. Tuolla rahatukulla maksetaan jo aika monelle kehittäjälle hyvää palkkaa.

Samsung saa Androidin periaatteessa ilmaiseksi, mutta joutuu maksamaan lisenssidollareita Microsoftille Androidin takia (plus mitä TouchWizin kehittämiseen menee rahaa).

Vastaa
perhana
perhana

3

Ei noiden Samsungin itsensä valmistamien komponenttien hinta aivan noin mene, koska jos esimerkiksi Samsungin valmistaman näytön ulosmyyntihinta on sen 63 dollaria, on tässä hinnassa todennäköisesti vähintään 50% katetta, eli Samsungille itselleen se näyttöhän ei maksa kuin tuotankokustannukset, ehkä 30 dollaria.

Muutenkin erikoinen "teardown" artikkeli kun ei ole sitten kuitenkaan tarkemmin luetteloitu muita komponentteja, on vaan arveltu että näin paljon ne varmaan maksaa.

Vastaa
teppoI
teppoI

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ei noiden Samsungin itsensä valmistamien komponenttien hinta aivan noin mene, koska jos esimerkiksi Samsungin valmistaman näytön ulosmyyntihinta on sen 63 dollaria, on tässä hinnassa todennäköisesti vähintään 50% katetta, eli Samsungille itselleen se näyttöhän ei maksa kuin tuotankokustannukset, ehkä 30 dollaria.

Muutenkin erikoinen "teardown" artikkeli kun ei ole sitten kuitenkaan tarkemmin luetteloitu muita komponentteja, on vaan arveltu että näin paljon ne varmaan maksaa.

IHS julkaisee varsinaisen raporttinsa myöhemmin, mutta Re/codelle se annettiin etukäteen (kuten muutamana aiempanakin vuonna).

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ei noiden Samsungin itsensä valmistamien komponenttien hinta aivan noin mene, koska jos esimerkiksi Samsungin valmistaman näytön ulosmyyntihinta on sen 63 dollaria, on tässä hinnassa todennäköisesti vähintään 50% katetta, eli Samsungille itselleen se näyttöhän ei maksa kuin tuotankokustannukset, ehkä 30 dollaria.

Mikäli Samsungin näyttöjä valmistava yksikkö ja matkapuhelinyksikkö ovat itsenäisiä tulosyksiköitä (niin kuin uskoisin niiden olevan), niin näytön hinta voi todellakin olla Samsungille itselleen samaa luokkaa kuin muille. Ja vaikkei näin olisikaan, niin käytettäessä komponenttien hintaa eräänlaisena laatumittarina, on markkinahinta vertailukelpoinen luku.

Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

Mikäli Samsungin näyttöjä valmistava yksikkö ja matkapuhelinyksikkö ovat itsenäisiä tulosyksiköitä (niin kuin uskoisin niiden olevan), niin näytön hinta voi todellakin olla Samsungille itselleen samaa luokkaa kuin muille. Ja vaikkei näin olisikaan, niin käytettäessä komponenttien hintaa eräänlaisena laatumittarina, on markkinahinta vertailukelpoinen luku.

Ok, eli siis tarkoitat että sitten kun Microsoft omistaa Lumia puhelinten tuotannon, joka siis toimii itsenäisenä tulosyksikkönä, joutuu puhelinyksikkö maksamaan täyden hinnan Windows Phone lisenssistä?

Vastaa
teppoI
teppoI

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

Mikäli Samsungin näyttöjä valmistava yksikkö ja matkapuhelinyksikkö ovat itsenäisiä tulosyksiköitä (niin kuin uskoisin niiden olevan), niin näytön hinta voi todellakin olla Samsungille itselleen samaa luokkaa kuin muille. Ja vaikkei näin olisikaan, niin käytettäessä komponenttien hintaa eräänlaisena laatumittarina, on markkinahinta vertailukelpoinen luku.

Ok, eli siis tarkoitat että sitten kun Microsoft omistaa Lumia puhelinten tuotannon, joka siis toimii itsenäisenä tulosyksikkönä, joutuu puhelinyksikkö maksamaan täyden hinnan Windows Phone lisenssistä?

Näihin järjestelyihin sisältyy todennäköisesti paljon kirjanpidollista kikkailua. Jos Samsungin näyttöpuolella menee surkeasti, voidaan Samsungin mobiiliyksiköltä velottaa näytöistä enemmän, jolloin näyttöpuolen talous saadaan näyttämään hyvältä ja pomot saavat palkkionsa :)

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Ok, eli siis tarkoitat että sitten kun Microsoft omistaa Lumia puhelinten tuotannon, joka siis toimii itsenäisenä tulosyksikkönä, joutuu puhelinyksikkö maksamaan täyden hinnan Windows Phone lisenssistä?

Käyvillä arvoilla.

Tosin nyt lisenssin markkinahinta taitaa olla 0€ luurikoossa. Eli paljon halvempi kuin esim Android.

Jos jyvittävät OS puolen kustannukset Nokia Mobile puolelle per laite, niin sitten varmaan xxx€ per laite

No uutisen laskelmissa ei aineettomia arvoja oltu ynnätty.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:


Näihin järjestelyihin sisältyy todennäköisesti paljon kirjanpidollista kikkailua. Jos Samsungin näyttöpuolella menee surkeasti, voidaan Samsungin mobiiliyksiköltä velottaa näytöistä enemmän, jolloin näyttöpuolen talous saadaan näyttämään hyvältä ja pomot saavat palkkionsa :)

En näe mitään syytä että IHS alkaisi kikkaileen Samsungin eri yksiköiden tuloksilla. vaan uskoisin sen parhaan kykynsä mukaan yrittävän arvioida hintoja.

Jos esim Samsung investoi miljardeja puolijohde tuotantoon, niin asiakkailta ne rahat on saatava.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Ok, eli siis tarkoitat että sitten kun Microsoft omistaa Lumia puhelinten tuotannon, joka siis toimii itsenäisenä tulosyksikkönä, joutuu puhelinyksikkö maksamaan täyden hinnan Windows Phone lisenssistä?

Näihin järjestelyihin sisältyy todennäköisesti paljon kirjanpidollista kikkailua. Jos Samsungin näyttöpuolella menee surkeasti, voidaan Samsungin mobiiliyksiköltä velottaa näytöistä enemmän, jolloin näyttöpuolen talous saadaan näyttämään hyvältä ja pomot saavat palkkionsa :)

Tuo kikkailu tehdään itse asiassa ennen kuin ostoja suoritetaan. Siirtohinnoittelu on osa kansainvälistä kauppapolitiikkaa, eikä sitä voi aina kovin helposti muuttaa. Toisekseen hintojen nostaminen tarkoittaa, että ostavan pomon bonukset kärsivät, joten ei se siitäkään puolesta ihan läpihuutojuttu ole.

Summa summarum, sisäisissäkin ostoissa liikkuu rahaa, ja vaikkeivat ne aina markkinahintaan tapahdukaan, niin kyllä niissäkin yleensä katteet on kohdillaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja