Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti itselleen lisää karttaosaamista – Googlen ostoslistasta löytyy Songza

3
Manu Pitkänen

Apple osti itselleen lisää karttaosaamista – Googlen ostoslistasta löytyy Songza
Piilaaksossa on jälleen hierottu yrityskauppoja, sillä Apple on ostanut sosiaalista paikkatietoa tarjoavan Spotsetterin ja Google on tehnyt 15 miljoonan dollarin tarjouksen musiikkisovellus Songzasta.

Spotsetter on aiemmin Google Maps -kehitystiimissä työskennelleiden Stephen Tsen ja Johnny Leen kehittämä sovellus, joka kerää dataa kiinnostavista paikoista sosiaalisissa medioissa julkaistuista viesteistä sekä erilaisista arvostelulähteistä, kuten Zagatista, New York Timesista, Michelinistä ja TripAdviserista. Facebook-, Twitter-, Instagram- ja Foursquare-viestejä Spotsetter kaivaa talon sisällä kehitetyn algoritmin avulla, jolle ollaan parhaillaan hakemassa patenttia.

Spotsetterin käyttäjät pystyivät jaottelemaan ystävänsä asiantuntijaryhmiin, minkä avulla sovellus priorisoi kahviaddiktien tekemiä arvioita kahviloista ja jättää kiinalaisen ruoan ystävien näkemykset vähemmälle huomiolle. Spotsetterin jakelu App Storessa ja Google Playssä on lopetettu.Vaikka WWDC:ssä ei nähtykään isompia kartta-aiheisia uutisia, niin Apple on viime aikoina panostanut karttojensa kehittämiseen hurjasti. Viime vuoden aikana Apple osti useita kartta- ja paikkatietoyhtiöitä: WiFiSlamin (sisätilapaikannus), Locationaryn (joukkoistettu paikkatietopalvelu), HopStopin (julkinen liikenne), Embarkin (julkinen liikenne) ja BroadMapin (karttatietoyhtiö).

Siinä missä Apple hankki itselleen paikkatiedon kuratointiin erikoistuneen yhtiön, Google on kiinnostunut musiikin kuratointiin erikoistuneesta Songzasta (musiikin kuratointi oli yksi syistä miksi Apple osti hiljattain Beatsin). Songza on saanut osakseen paljon positiivista palautetta, koska se on kyennyt tarjoamaan käyttäjilleen erilaisiin tilanteisiin sopivia ja oikeanlaisista kappaleista koostuvia soittolistoja.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

tataka
tataka

1

Jos apple toisi oikeat offline kartat niin se olisi iso etu googlen karttoihin verrattuna joissa offline on rampautettu.

Vastaa
rockknee
rockknee

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Jos apple toisi oikeat offline kartat niin se olisi iso etu googlen karttoihin verrattuna joissa offline on rampautettu.

Jaa mikäs googlen offline kartoissa sitten sun mielestä mättää?

Vastaa
tataka
tataka

3

@2 Saat kerralla pienen auleen cachettua, se täytyy ladata uudelleen kuukauden kuluttua ja suurin ongelma jos ei ole netissä kiinni niin ei navigointi/osoitteenetsintä toimi. Toki kävellyssä voi olla siedettävä paremman puutteessa tosin androidille saa sygic jolla taitaa onnistua offline paremmin ilmaisenakin, tosin jos maksaa niin saa monia lisäjuttuja mutta silti kalliihko..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.