Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iOS 8:sta löytyi piilotettuja ominaisuuksia, joista Apple ei ole kertonut mitään

Manu Pitkänen

iOS 8:sta löytyi piilotettuja ominaisuuksia, joista Apple ei ole kertonut mitään
Kehittäjät ovat useina vuosina löytäneet WWDC:n yhteydessä julkistetuista iOS- ja OS X -käyttöjärjestelmistä piilotettuja ominaisuuksia, jotka ovat joko tulossa alustoille jossakin vaiheessa tai niiden sisällyttämistä on ainakin jossakin vaiheessa harkittu. Viime vuonna iOS:n beta-versioista löytyi merkintöjä, jotka viittaisivat biometriseen tunnistautumiseen – syksyllä Apple paljastikin Touch ID:llä varustetun iPhone 5s:n.

Piilotettuja ominaisuuksia on löytynyt tänäkin vuonna. Steve Troughton-Smith on esimerkiksi havainnut merkintöjä iOS:n koodista, jotka näyttäisivät vahvistavan ennen WWDC:tä liikkuneet huhut, joiden mukaan Apple aikoisi mahdollistaa sovellusten moniajon jaetulla ruudulla. Useaa sovellusta voi käyttää samanaikaisesti jo esimerkiksi Windows-tableteilla ja joillakin Android-tableteilla.
Apple paransi sovellusten välistä kommunikointia huomattavasti iOS 8:ssa ja mahdollisti sovellusten ominaisuuksien liittämisen muihin ohjelmiin sekä käyttöjärjestelmään. Extensions on samanlainen ominaisuus kuin selainten laajennoksetkin, mutta se on toteutettu käyttöjärjestelmätasolla. Sovellusten välinen kommunikointi näyttäisi sopivan kuin nenä päähän jaetun näytön moniajon kanssa.

Hamza Soodin havaintojen mukaan iOS 8:sta löytyisi myös mahdollisuus kustomoida Control Centerin sisältöä (poistaa, lisätä ja järjestellä uudelleen).

9to5mac löysi iOS 8:n karttasovelluksen sisältä kuvatiedostoja, jotka kertovat minne käyttäjän auto on parkkeerattu. Tällaista ominaisuutta huhuttiin iOS 8:aan jo viime vuoden puolella. M7-suorittimen avulla iOS tulkitsee koska käyttäjä liikkuu autolla, pysähtyy ja siirtyy liikkumaan jalkaisin. Liiketilojen muutosten avulla voidaan arvioida mihin kohtaan auto on jätetty parkkiin.

Applen WWDC-esityksessä on vuorostaan löydetty ruutukaappaus, jossa näkyy joukkoliikennetietoja esittävä logo. Applen karttapalvelu ei sisällä tällä hetkellä lainkaan joukkoliikenneinformaatiota.

Apple julkistanee kesän mittaan uusia beta-versioita iOS 8:sta, joista saattaa löytyä lisää tietoja piilotetuista ominaisuuksista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja