EU ja Etelä-Korea merkittävään 5G-yhteistyöhön, mukana mm. Nokia ja Samsung

Matti Robinson

EU ja Etelä-Korea merkittävään 5G-yhteistyöhön, mukana mm. Nokia ja Samsung
Euroopan Unioni ja Etelä-Korea ovat solmineet Soulissa sopimuksen 5G-teknologian kehittämisyhteistyöstä. Yhteistyöstä päätettiin Euroopan komission digitaalikomissaari Neelie Kroesin ja Etelä-Korean tiedeministeri Mun-Kee Choin johdolla.

Yhteistyön päätarkoituksina on kehittää yhdessä 5G-teknologiaa ja aikaansaada globaali ratkaisu. Tämä tarkoittaa, että tavoitteena on päästä yhteisymmärrykseen muun muassa taajuusspektristä, jolloin laitteet toimivat paremmin maailmanlaajuisesti. Nimenomaan maailmanlaajuisen standardin kehittäminen on tärkeää, jotta yhteentoimivuus ja edullisemmat kustannukset taataan.

Neelie Kroes kertoi tiedotteessa, että kyseessä on ensimmäinen kerta kuin tämänkaltaista yhteistyötä tehdään julkisten tahojen välillä ja yksityisen sektorin avustamana. Mukana tukemassa yhteistyötä ovat EU:n 5G-infrastruktuurijärjestö 5G-PPP, johon kuuluvat muun muassa Deutsche Telekom, Ericsson, Nokia ja Telefonica, sekä Etelä-Korean 5G Forum.

5G:n on tarkoitus nopeuttaa langattomia yhteyksiä monikymmenkertaisiksi verrattuna 4G-yhteyksiin. Gigabitin yhteyksillä on tarkoitus mahdollistaa myös uudenkaltaiset palvelut esimerkiksi kodinteknologiassa, älykkäissä autoissa ja terveydenhuollossa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.