Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft myi 5,8 miljoonaa Lumiaa ja 1,1 miljoonaa Xboxia

Manu Pitkänen

Microsoft myi 5,8 miljoonaa Lumiaa ja 1,1 miljoonaa Xboxia
Microsoft on julkaissut kirjanpitovuotensa viimeisen kvartaalin tuloksen. Huhti-kesäkuun kattavan ajanjakson aikana ohjelmistoyhtiö takoi 23,38 miljardin dollarin liikevaihdosta 6,48 miljardia dollaria operatiivista voittoa. Neljänneksen aikana Nokian entinen matkapuhelinliiketoiminta siirtyi Microsoftin omistukseen.

Microsoftin hallinnan alaisuudessa matkapuhelinyksikkö myi huhtikuun lopun jälkeen yhteensä 5,8 miljoonaa Lumia-älypuhelinta, jotka olivat suurilta osin alemman hintaluokan malleja. Windows Phone -malliston ulkopuolisia puhelimia myytiin samassa ajassa 30,3 miljoonaa kappaletta.

Puhelimista Microsoft otii takkiin neljänneksen aikana 692 miljoonaa dollaria, mikä kuvastaa miksi yhtiö näki näin nopeasti aiheelliseksi irtisanoa lähes puolet Nokialta tulleista työntekijöistä. Liikevaihtoa puhelimista kertyi 1,99 miljardia dollaria. Microsoftin arvion mukaan tappioputki päättyy yhtiön tilivuoden 2016 aikana (päättyy kesällä 2016).


Xbox-pelikonsoleita yhtiö toimitti neljänneksen aikana yhteensä 1,1 miljoonaa kappaletta.

Bing-hakukoneen mainostulot kasvoivat 40 prosentilla. Windows OEM -liikevaihto nousi hieman. Kaikkein kovin kasvutahti on yhtiön pilvipalveluissa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja