Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note 4:ään tulossa optinen kuvanvakain ja läjä uusia kuvausominaisuuksia

2
Manu Pitkänen

Galaxy Note 4:ään tulossa optinen kuvanvakain ja läjä uusia kuvausominaisuuksia
Syyskuun alussa Samsungin on määrä esitellä maailmalle uusi puhlettiluokan Galaxy Note 4, jonka kameraominaisuuksista SamMobile on jo saanut vihiä.

SamMobilen tietojen mukaan puhelimessa käytettäisiin Galaxy S5:n tapaan 16 megapikselin kameraa, mutta Samsungin oman ISOCELL-tekniikan sijaan Galaxy Note 4:ssä on Sonyn kehittämä IMX240-kenno. Puhelimen kameraa on ehostettu optisella kuvanvakaimella, joka puuttui vielä Note III:sta. Puhelimen etupuolelle on laitettu 3,7 megapikselin kamera. Etukameralla onnistuu WQHD-videoiden (2560x1440 pikseliä) kuvaaminen, kun taas pääkameralla videoita voi taltioida 4K-tarkkuudella.
Galaxy S5:n kohdalla Samsungin oli tarkoitus ottaa käyttöön niin sanottu Slide Touch -ominaisuus, joka mahdollistaa valokuvien ottamisen "näkymättömällä kamerapainikkeella". Käytännössä ominaisuus perustuu puhelimen oikean kyljen alaosaan (kohtaan, jossa oikea kamerapainike yleensä on) sijoitettuun sensoriin, joka aistii koska kohtaa painetaan sormella. Slide Touch ollaan nyt ottamassa käyttöön Galaxy Note 4:ssä. Ominaisuus ei toimi pystyasennossa.

Note 4:stä löytyy myös uusi elekomento, jossa kamerasovelluksen saa aktivoitua nipistämällä lepotilassa olevan puhelimen näyttöä ulospäin (zoom out).

Samsungin puhelimissa on jo nyt yllin kyllin erilaisia kuvaustiloja, mutta Note 4:n myötä niitä tulee neljä lisää: Wide Selfie (laajakuvaselfie), Selfie (ottaa kuvan hymyn tai silmäniskun perusteella), Selfie Alarm (pääkamera automaattisesti kasvoihisi) ja Create A GIF File (animaatiokuvaus).

Note 4:ssä huhutaan olevan 5,7 tuuman WQHD-näyttö ja Qualcommin Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri (toisessa versiossa on Samsungin oma Exynos 5433 -piiri).

Kommentit (2)

Boss93
Boss93

1

Ihan mielenkiintoinen toteutus tuo "hipaisulaukaisin" kameralle... Tosin itse suosin enemmän fyysistä, kaksivaiheista painiketta ^^

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja