Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple mahdollistaa mobiilimaksamisen myös iWatchilla

Manu Pitkänen

Apple mahdollistaa mobiilimaksamisen myös iWatchilla
Apple aikoo tuoda iWatch-rannelaitteen markkinoille kahdessa kokoluokassa sekä NFC-tekniikalla varustettuna, raportoi Wall Street Journal. Julkaisun arvion mukaan Applen suunnitelmissa olisi valjastaa iWatch mobiilimaksamiseen. Ensi viikolla esiteltävässä iPhone 6:kin on uutisoitu olevan mobiilimaksamisen mahdollistava NFC-siru.

Wall Street Journalin uutisointi on linjassa KGI Securitiesin uusimpien ja aiempien ennusteiden kanssa. Kuon mukaan iWatch tulisi saataville sekä 1,3 että 1,5 tuuman näytöllä varustetut mallit. Hänen mukaansa kuluttajat voivat lisäksi valita kellonsa rungon valmistusmateriaalin muutamasta vaihtoehdosta.
Mikäli Apple on todella mahdollistanut mobiilimaksamisen iWatchilla, on luontevaa ajatella että kellosta löytyy myös Touch ID -sormenjälkilukija tai muu biometrinen tunnistautumismekanismi.

Kelloon integroitua NFC:tä voidaan hyödyntää mobiilimaksamisen lisäksi myös hotellihuoneiden avaimena, kuten esimerkiksi Disneylandissä tehdään (MagicBand). IWatch voi siis liittyä tavalla tai toisella WWDC-messuilla esiteltyyn HomeKit-rajapintaan.

IWatchin on moneen kertaan raportoitu sisältävän useita erilaisia sensoreita, joiden avulla kello seuraa käyttäjänsä kehoa ja terveyttä. Mikäli viime aikoina esitetyt tiedot pitävät paikkansa, kaikki Applen tuoreimmat isot kehityshankkeet kiteytyisivät iWatchiin: kodinautomaatio, terveydenseuranta ja mobiilimaksaminen.

NFC on langaton teknologia, joka mahdollistaa turvallisen ja kontaktittoman tiedonsiirron. Monet suomalaiset kaupat ottivat keväällä käyttöön niin sanotut lähimaksupäätteet, joiden avulla ostokset voi maksaa vilauttamalla korttia päätelaitteen lähistöllä (korttia ei tarvitse tunkea lukijaan).

Wall Street Journalin mukaan iWatchia ei pystytä mitenkään tuomaan markkinoille tämän vuoden aikana. Tieto tukee Re/coden aiemmin esittämää väitettä, että kello esitellään syyskuun 9. päivä ja tuodaan myyntiin ensi vuoden alussa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja