Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ei edes häpeä: Toivottavasti Apple julkaisee iWatchin, jotta voimme kopioida sen

9
Manu Pitkänen

Samsung ei edes häpeä: Toivottavasti Apple julkaisee iWatchin, jotta voimme kopioida sen
Samsung ei edes häpeä myöntää odottavansa Applen iWatchin julkistusta kuin kuuta nousevaa: se toivoo Applen keksivän iWatchilla älykellojen menestyskaavan ja tekevän siitä uuden ison bisneksen, minkä imussa Samsung pääsisi myös apajille. Käytännössä Samsung siis odottaa iWatchia, jotta se voisi kopioida sen (mikäli se osoittautuu menestykseksi).

Reutersille puhuneen Samsungin Euroopan toimintojen johtajan Sunny Leen mukaan "iWatch on se, mitä me haluamme". LG:n kellopuolen johtaja Sung-jin Leen mukaan on selvää, että Applen mukaantulo johtaisi markkinoiden kasvuun. "Kultaryntäys" ei ole vielä käynnissä, mutta iWatchin myötä tilanne voi muuttua.

Android-valmistajilta on tällä viikolla nähty liuta erilaisia älykelloja, jotka ovat edelleen kovin raakilemaisia. Monissa tapauksissa ulkonäössä olisi vielä hiottavaa, eikä ominaisuuksissakaan ole kehumisen varaa. Älykellot eivät tee tällä hetkellä oikein mitään sellaista, mikä ei puhelimella sujuisi paljon luonnikkaammin. Akkukestokin täytyisi saada kuntoon.Strategy Analyticsin mukaan Samsungilla on tällä hetkellä noin 74 prosentin markkinaosuus. Korealaisyhtiö on pukannut markkinoille tiuhaan tahtiin lähes samanlaisia kelloja ja yrittänyt samalla oppia mitä kuluttajat oikeasti haluavat ("heittänyt spaghettia seinään ja katsonut mikä tarttuu kiinni"). Samsungin markkinaosuuden suuruutta selittää markkinoiden pienuus: markkinoilta ei ole löytynyt vielä älykelloa, jota oikeasti halutaan. Toisen neljänneksen aikana toimitettiin noin miljoona älykelloa, kun älypuhelimia toimitettiin samaan aikaan tuhatkertainen määrä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (9)

xbkrypt0n
xbkrypt0n

1

No johan on uutisointia. Ilmeisesti Manu on lukenut jotain ihan eri reutersin artikkelia kuin mihin uutisessa viitataan.

Vastaa
Jakele
Jakele

2

Näin se menee, niinkuin minäkin oon kirjoittanut jonnekin keskustelupalstalle, jossa Sampuukilaiset ei oo oikein tykänneet. Ja koittavat ensin vängätä jotain omaa halpiskännyjen myyntilastaa esittää ja sitt trolliksi väittää, kun muut argumentit ei riitä.
Mut noinhan se menee: Apple edellä ja kaikki muut yrittää perässä kopioida. Muttku ei taito ja tieto riitä edes sormenjälkitunnisteen toimivaksi tekemiseen. Eikä luovuus riitä kuin Nfc-sirun tälläämiseen luurin ennenkuin Apple tulee ja näyttää mitä sillä oikeesti voi tehdä ja hyödyntää muutenkin kuin tarralappuja kännyn kylkeen liimata... Ja muuten sama toistuu myös kellossa ...se Nfc... Maksaminen Visan ja knit yhteistyöllä...

Vastaa
aaarne
aaarne

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:

No johan on uutisointia. Ilmeisesti Manu on lukenut jotain ihan eri reutersin artikkelia kuin mihin uutisessa viitataan.

Todellakin kökköä uutisointia. Iltalehden otsikoissakin vääristellään vähemmän... Olikohan jutun tekijä edes lukenut tekstiä?

Vastaa
Happokala
Happokala

4

Kuulostaa niin Nokialta. Vanjokihan toivotti iPhonen tervetulleeksi ja totesi sen piristävän markkinoita, mutta ei pitänyt sitä varteenotettavana kilpailijana. Vastaava tilanne oli silloin: Nokialla suuri markkinaosuus pienistä markkinoista.

Vastaa
beget
beget

5

Oikeasti hei, nyt Manu vähän ammattitaitoa peliin, eikä kirjoiteta ihan mitä sylki suuhun tuo.

Tuo lähdeartikkeli ei sisällä puoliakaan niistä asioista mitä sinä tähän olet lisännyt. Vaikka te haluattekin tehdä raflaavia otsikoita klikkien toivossa, niin jotain ammattiylpeyttä pitäisi löytyä. Tämä on jo roskatason journalismia, jota ei toivota eikä haluta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

6

Kirjoittaja on selvästi ifanboy. Android watchit ovat jo muotoilultaan huippuja samoin ominaisuuksiltaan. Apple taitaa matkia nyt Android valmistajia. Motorolla on jo paras älykello ja siinä on jopa vesitiivis joka on hyvin tärkeä ominaisuus älykelloissa. Apple intekroi iwatchiin pierunapin jota painamalla kuuluu pieru ja Apple fanit on haltioissaan. Älykellojen ainoat tärkeät ominaisuudet ovat: ilmoitusten näyttäminen, sykkeen mittaaminen, ajan näyttäminen (päivämäärä, ajanotto..). Ja ei enää muuta joten älykellot ovat jo täydellisiä. Itseäni ei kiinnosta Applen kallis sekunda.

Vastaa
Jakele
Jakele

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Kirjoittaja on selvästi ifanboy. Android watchit ovat jo muotoilultaan huippuja samoin ominaisuuksiltaan. Apple taitaa matkia nyt Android valmistajia. Motorolla on jo paras älykello ja siinä on jopa vesitiivis joka on hyvin tärkeä ominaisuus älykelloissa. Apple intekroi iwatchiin pierunapin jota painamalla kuuluu pieru ja Apple fanit on haltioissaan. Älykellojen ainoat tärkeät ominaisuudet ovat: ilmoitusten näyttäminen, sykkeen mittaaminen, ajan näyttäminen (päivämäärä, ajanotto..). Ja ei enää muuta joten älykellot ovat jo täydellisiä. Itseäni ei kiinnosta Applen kallis sekunda.

Mulle taas on paljonkin merkityksellisempää, ett esim autoa ajaessa älykellolla voi soittaa kännyä räpläämättä ja esim kaupassa maksaa nfc:n ja Visan ansiosta ilman koodien näpyttämistä, esim toimivalla sormenjälkitunnisteella ...you know 'hipaise ja kuittaaa peukulla' Ei taida muilla kuin iWatchilla toimia ...ennenkuin Sampuuki saa kopionsa tehtyä...

Diabetikoille tod.näköisesti ois iloa sokeriarvojen mittaamisella rei'ittämättä alvariinsa sormenpäitään. Eipä taida sekään Sampuukin luurilla onnistua...

Vastaa
JoniS
JoniS

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

Mulle taas on paljonkin merkityksellisempää, ett esim autoa ajaessa älykellolla voi soittaa kännyä räpläämättä ja esim kaupassa maksaa nfc:n ja Visan ansiosta ilman koodien näpyttämistä, esim toimivalla sormenjälkitunnisteella ...you know 'hipaise ja kuittaaa peukulla' Ei taida muilla kuin iWatchilla toimia ...ennenkuin Sampuuki saa kopionsa tehtyä...

Tuon autossa soittamisen voi hoitaa ihan sen mankankin kautta siellä autossa, niin ei tarvitse maksaa ~400e siitä pienestä ilosta, että on kello millä soittaa. Tai sitten se tuttu ja turvallinen handsfree mihin voit puhua ohjeet kelle soitetaan niin ei taaskaan tarvitse maksaa sitä ~400e siitä pienestä ilosta saatika puhelinta räplätä ajossa.

Tap-and-pay on löytynyt androidin vakio varusteena vuoden(?) verran kohta, sormenjälki lukijaa tietty nexuksissa ei ole niin joutuu pin koodin näpyttämään maksua varten.

Vastaa
Samuelli
Samuelli

9

Olin hetken hämilläni että avasinko digiyesterdayn tai iltalehden sensaatiohakuisen uutisen.

Itse uutisesta sen verran että kyllähän Applen tulo mukaan nostaa koko markkinoiden arvoa ja yleistä kiinnostusta. Etenkin kun Apple on (tai ainakin oli Steven aikoina) hyvä tuomaan ihmisille uusia asioita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.