Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Isomman iPhone 6:n salaisuus: Pystyssä kuin iPhone, mutta vaaka-asennossa kuin iPad

4
Manu Pitkänen

Isomman iPhone 6:n salaisuus: Pystyssä kuin iPhone, mutta vaaka-asennossa kuin iPad
IOS-sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smith on havainnut iOS Simulator -kokeiluissaan, että isomman iPhonen oletetulla näyttötarkkuudella Applen omat järjestelmäsovellukset käyttäytyvät pystyasennossa aivan normaaliin tapaan, mutta vaaka-asennossa käyttöliittymä muuttuu ipadimäiseen landscape-tilaan.

Landscape-tilassa käyttöliittymä jakaantuu kahteen erilliseen paneeliin. Toisesta löytyy käyttöä nopeuttava navigointi ohjelman sisässä ja toisessa näkyy itse pääsisältö. Esimerkiksi yhteystietoja selatessa koko kontaktilista näkyy vasemmalla ja yksilöidyn henkilön tiedot vasemmalla, kun taas kalenteriohjelmassa kuukausinäkymä näkyy vasemmalla ja päiväkohtaiset tiedot oikeanpuoleisessa paneelissa.

5,5-tuumaisen iPhonen näyttö alkaa olla jo niin suuri, että "iPad-optimointien" käyttö puhelimessa on järkevää. On tietysti aina mahdollista, että kyseessä on jokin ohjelmointivirhe, minkä takia iOS Simulator tuottaa landscape-näkymän 16:9-kuvasuhteen näytölle. Steve Troughton-Smith käytti simuloinnissaan 736 x 414 pikselin perusresoluutiota (laitteen näytön resoluutio on 1472 x 828 @ 2x-tilassa tai 2208 x 1242 @ 3x-tilassa). IPadien kuvasuhde on 4:3, joten kyseinen resoluutio tuskin liittyy niihin.


Jää nähtäväksi miten "iPad-sovelluksia" toistava iPhone vaikuttaa esimerkiksi iPad minin myyntilukuihin – sikäli kun sellaista on edes tulossa markkinoille. Apple järjestää julkistustilaisuuden huomenna, jossa sen oletetaan esittelevän 4,7- ja 5,5-tuumaisen iPhonen lisäksi iWatch-älykellon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TeeR:

Onko tietoa mihinkä aikaan tilaisuus tulee?
Tai näkyykö netissä ylipäätään?

Live-lähetys tulee nettiin. Applen sivuilta löytyy laskuri, koska tilaisuus alkaa: http://www.apple.com/live/

Sivujen mukaan Windowsia ei tuettaisi (aiemmin ollut ainakin mahdollista jos koneeseen on asennettu QuickTime).

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Täältä pitäisi näkyä kaikille http://www.ustream.tv/ltktv

Applen lähetys näkyy vain Applen laitteilla Safarilla, mikään muu ei tue HTTP Live Streamia.

HLS on tuettuna myös monessa Androidissa ja älytelevisiossa, riippuu toki Androidin ja älytelevision versiosta.

Itse ajattelin katsoa sen Apple TV:sta, johon ainakin perinteisesti on ilmestynyt appi ennen tilaisuuden alkua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja