Tässä on iPhone 6 ja iPhone 6 Plus: Apple aikoo jyrätä Samsungin totaalisesti

27
Manu Pitkänen

Tässä on iPhone 6 ja iPhone 6 Plus: Apple aikoo jyrätä Samsungin totaalisesti
Applen mielestä puhelimen käyttämiseen ei pitäisi joutua käyttämään kahta kättä, minkä vuoksi iPhone on vaikuttanut lilliputilta kookkaiden tai jopa jättiläismäisten Android-puhelimien rinnalla. Nyt tämä kahtiajako johtavien mobiiliekosysteemien välillä on päättynyt, sillä Apple on esitellyt uudet "Android-mittaluokan" iPhonet, joiden myötä se kohdistaa aseensa aiempaa tiukemmin Samsungia kohti.

Näytön koon kasvu sekä uusi "ipodtouchimainen" pyöreälinjainen muotoilu ovat kahdeksannen sukupolven iPhonien näkyvimmät muutokset. Uutta on myös se, että iPhonea voi ostaa uusina malleina kahdessa eri kokoluokassa: 4,7- ja 5,5-tuumaisena. Niiden LCD-näyttöjen resoluutiot ovat vastaavasti 1334x750 pikseliä ja 1920x1080 pikseliä, minkä suojaksi on lisätty ionikovetettua lasia. Näytön ja lasin välistä löytyy parannettu polarisaatiokalvo.
Suuremman iPhonen näyttöalaa on hyödynnetty "iPad-optimoinnilla", minkä ansiosta iPhone 6 Plussaa käytettäessä vaakatasossa, käyttöliittymä jakaantuu kahteen paneeliin. IPhone 6 Plussaa voisi luonnehtia pienikokoiseksi ja puhelinominaisuuksilla varustetuksi iPad miniksi. Puhelimen aloitusnäkymä tukee myös landscape-tilaa

IPhone 6 ja 6 Plus ovat Applen historian ohuimmat puhelimet: paksuutta niillä on vain 6,8 ja 7,1 millimetriä (iPhone 5s on 7,6 mm:ä paksu).

Päällepäin näkyvien muutosten lisäksi Apple on uudistanut puhelintaan sisäisesti. Voimanlähteenä käytetään Applen omien insinöörien suunnittelemaa toisen sukupolven 64-bittistä A8-suoritinta. TSMC:n 20 nanometrin tekniikalla varustetusta piiristä löytyy peräti kaksi miljardia transistoria. Suoritin on 25 prosenttia suorituskykyisempi kuin iPhone 5s:ssä käytetty A7 ja grafiikat toimivat 50 prosenttia sukkelammin.

Suorittimen lisäksi Apple päivitti on päivittänyt liikeapusuorittimensa. Uusi M8 osaa mitata nyt korkeusvaihteluita barometrin ansiosta.

Puhelimien modeemi tukee nyt 150 Mbps:n latausnopeuksia LTE-verkosta, eli Apple käyttänee uusissa puhelimissaan Qualcommin MDM9625M-modeemia kuten aiemmin uumoiltiinkin. Radio-ominaisuuksiin muutenkin tullut parannuksia, esimerkiksi Wi-Fi-piiri tukee nyt viidennen sukupolven tekniikkaa (802.11 ac).Pääkameran kennossa on kahdeksan megapikseliä ja pikseleiden koko on 1,5 mikronia. Vaikka speksit ovat samat kuin iPhone 5s:ssä, on kenno Applen mukaan täysin uusi. Puhelimessa käytetään "focus pixel" -tekniikkaa, jonka ansiosta tarkennus on nopeampaa ja kuviin tulee vähemmän kohinaa. Nopeutta on saatu lisää myös uuden kuvasignaaliprosessorin avulla. Aukkoluku on f/2,2 ja salamana käytetään kaksiväristä True Tone -salamaa (nyt pyöreäksi muotoiltuna). IPhone 6 Plussassa on lisäksi optinen kuvanvakain, pienemmässä iPhone 6:ssa on vain digitaalinen vakain.


Uusien iPhonien kameroilla voi kuvata Full HD -videota 30 tai 60 FPS:n kuvataajuudella. Slo-Mo-hidastusvideo on nyt mahdollista 120 ja 240 FPS:n kuvataajuudella, eli videoita voi halutessaan hidastaa kertoimella kahdeksan. Etukameran kennokin on päivitetty uuteen ja optiikkaa on parannettu. Selfie-kuvien otto onnistuu niin sarjakuvauksella kuin HDR-tilassakin.

IPhone 6:n akkukestoksi Apple kertoo 14 tuntia (3G-puheaika), kun se iPhone 5s:llä oli 10 tuntia. IPhone 6 Plussassa akkukesto on vieläkin korkeampi, 24 tuntia.

Sokeriksi pohjalle Apple jätti uuden Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmän julkistuksen. Kuten ennakkoon osattiin odottaa, NFC:hen perustuvan järjestelmän ostokset hyväksytään iPhone-puhelimista löytyvien Touch ID -sormenjälkilukijoiden avulla. Apple tekee yhteistyötä American Expressin, MasterCardin ja Visan kanssa. Samalla Apple kertoi joukon myymälöitä, joissa ostoksia voi tehdä. Mukana ovat Subway, McDonald's, muutama apteekkiketju, Starbucks, Target, Disney, Uber, Macy's, Staples, ja niin edelleen. Applen mukaan maksut onnistuvat täysin turvallisesti ja edes kauppa ei pääse käsiksi maksukorttien tietoihin.

Applen mukaan se tekee kovasti töitä sen eteen, että sen mobiilimaksujärjestelmä levittäytyisi Yhdysvaltojen ulkopuolelle

Puhelimet tulevat myyntiin mustana, hopeana ja kullanvärisenä. Kokovaihtoehdoista 32 GB on pudotettu pois ja tilalle on tullut 128 gigatavun vaihtoehto. Myynti alkaa yhdeksässä tärkeimmässä maassa 19. syyskuuta. Vuoden loppuun mennessä saatavuus laajenee 115 maahan.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (27)

Anonyymi käyttäjä
jahvettipahvetti (vahvistamaton)

2

Ei Samsungia niin vain jyrätä. Ios on hankala käyttöiän, ruma ja muokkaminen hankalaa. Lisäksi iphone on liian kallis ominaisuuksiensa suhteen. Näyttö(ei edes hd) on myöskin surkea verrattuna Samsungin näyttöihin (super amoled full hd). Kuka Samsung käyttäjä vaihtaa rakeiseen näyttöön. Lisäksi on paljon muitakin syitä miksei kukaan Vaihda Applen

Vastaa
Haliaeetus_albicilla
Haliaeetus_albicilla

4

"Pienemmässä iPhone 6:ssa on vain digitaalinen vakain" - On se jännä kun eivät tuon hintaluokan puhelimeen saa edes kunnon kuvainvakainta... :D Kilpailijoilla se taitaa olla jo kaikilla, vaikka hinta sama tai alhaisempi.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sdooos:

Applen sivut kaatuivat: Access denied :D

Kaatuivat itsellänikin ainakin kymmenen kertaa. Harmitti kun en koko näytöksestä nähnyt kuin kymmenen minuuttia katkojen takia.

Vastaa
rockknee
rockknee

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Ei Samsungia niin vain jyrätä. Ios on hankala käyttöiän, ruma ja muokkaminen hankalaa. Lisäksi iphone on liian kallis ominaisuuksiensa suhteen. Näyttö(ei edes hd) on myöskin surkea verrattuna Samsungin näyttöihin (super amoled full hd). Kuka Samsung käyttäjä vaihtaa rakeiseen näyttöön. Lisäksi on paljon muitakin syitä miksei kukaan Vaihda Applen

Mielipiteitä, mielipiteitä. IPhonessahan maksaa "laadusta ja optimoidusta kokemuksesta", ei niinkään raudasta eihän se ole edes applen kilvoittelualue ollut koskaan. Ja tuo näyttöhän on HD molemmissa, toisessa 1080p ja toisessa käytännössä 720p tai hieman yli. Okei ei tietenkään pärjää millekkään UltraHD näytölle mutta jos miettii että näyttö on 4,7 tuumaa niin ei se kovin rakeinen ole. Samsungin Super amoled full HD on pelkkä kullinjatke, itellä löytyy nexus 5 lcd näytöllä ja ainoo missä hävii sampan näytöille on tuo mustan toistaminen IMHO. Ja loppuun sanon EN ole apple käyttäjä vaan päin vastoin Androidia käytän ja niin aion tehdä myös jatkossa, mutta en tajua miksi täällä joidenkin täytyy sokeina haukkua brändejä joista ei ymmärrä mitään. Ios vaan on niiiin suljettu, siinä on pääsyy miksi en Applen tuotteita käytä.

Vastaa
n1k0u
n1k0u

13

Saakos noita ostettua jenkeistä lukitsemattomana, kun noi jenkkihinnat vaikuttaa ihan siedettäviltä? Tai sitten pitää vaan venailla seuraavaa Nexusta ;)

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Ei Samsungia niin vain jyrätä. Ios on hankala käyttöiän, ruma ja muokkaminen hankalaa. Lisäksi iphone on liian kallis ominaisuuksiensa suhteen. Näyttö(ei edes hd) on myöskin surkea verrattuna Samsungin näyttöihin (super amoled full hd). Kuka Samsung käyttäjä vaihtaa rakeiseen näyttöön. Lisäksi on paljon muitakin syitä miksei kukaan Vaihda Applen

Mielipiteitä, mielipiteitä. IPhonessahan maksaa "laadusta ja optimoidusta kokemuksesta", ei niinkään raudasta eihän se ole edes applen kilvoittelualue ollut koskaan. Ja tuo näyttöhän on HD molemmissa, toisessa 1080p ja toisessa käytännössä 720p tai hieman yli. Okei ei tietenkään pärjää millekkään UltraHD näytölle mutta jos miettii että näyttö on 4,7 tuumaa niin ei se kovin rakeinen ole. Samsungin Super amoled full HD on pelkkä kullinjatke, itellä löytyy nexus 5 lcd näytöllä ja ainoo missä hävii sampan näytöille on tuo mustan toistaminen IMHO. Ja loppuun sanon EN ole apple käyttäjä vaan päin vastoin Androidia käytän ja niin aion tehdä myös jatkossa, mutta en tajua miksi täällä joidenkin täytyy sokeina haukkua brändejä joista ei ymmärrä mitään. Ios vaan on niiiin suljettu, siinä on pääsyy miksi en Applen tuotteita käytä.

Näin juuri. Itse en mikään Applen fani ole, vaan käytän Lumia 1020 sekä iPadia joten molemmat ekosysteemit ovat Androidin ohella tuttuja.

Naurettavaa todellakin väittää, että Applen iPhonen näytöt olisivat "rakeisia" kuvatarkkuutensa vuoksi, sillä se ei voi mitenkään näin pienissä näytöissä pitää paikkaansa. Lisäksi voisin sanoa, että muutamissa uusissa puhelimissa tämä 4K -tarkkuuden näyttö on täyttä järjettömyyttä, sillä eihän tämän kokoisissa näytöissä ole mitään järkeä käyttää niin suuria tarkkuuksia, kun koko hienous jää periaatteessa kokematta. Eri juttu olisi jos phuttaisiin esim. yli 20" näytöistä. Muutenkin 4K -näyttö tarvitsee enemmän suorituskykyä ja sitä kautta enemmän virtaa jota nykypuhelimien akuissa ei muutenkaan tietääkseni liikaa ole (suhteessa kulutukseen) joten jos virtaa on ehdottomasti tuhlattava mahdollisimman paljon niin käyttäkää sitä muuhun kuin miljardien oikseleiden näyttöihin.

Vastaa
JoniS
JoniS

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti n1k0u:

Saakos noita ostettua jenkeistä lukitsemattomana, kun noi jenkkihinnat vaikuttaa ihan siedettäviltä? Tai sitten pitää vaan venailla seuraavaa Nexusta ;)

Tuskinpa, en striimin pätkimiseltä tuota hinta kohtaa nähnyt, mutta eiköhän sen saa tuolla hinnalla vain jos ottaa usean vuoden ylihintaisen liittymän mukaan.

Vastaa
n1k0u
n1k0u

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti n1k0u:

Saakos noita ostettua jenkeistä lukitsemattomana, kun noi jenkkihinnat vaikuttaa ihan siedettäviltä? Tai sitten pitää vaan venailla seuraavaa Nexusta ;)

Tuskinpa, en striimin pätkimiseltä tuota hinta kohtaa nähnyt, mutta eiköhän sen saa tuolla hinnalla vain jos ottaa usean vuoden ylihintaisen liittymän mukaan.

Näin ite muistan aikaisemmin olleen, että tuohon hintaan on pakko sitoutua johkin liittymään.

Vastaa
joohu
joohu

19

storessa oli hinnat.
6 plus hinnat:
16GB
799,00 €

64GB
899,00 €

128GB
999,00 €


ja pienempi 6 on -100€ jokasesta pois.

Vastaa
n1k0u
n1k0u

20

Toi on kyllä jokseenkin törkeetä, ettei 32 gb versioo enää ole. Ja 1000 e kännykästä!!?! Huh huh... Saa tulla aikamoiset liittymätarjoukset ton kylkiäisenä, että ton päätyisin ostaan.

Vastaa
Ditt0
Ditt0

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Iphone 6 16Gt: 199$ +alv = 599 euroa...!?!

huoh.. aina sama juttu... $199 on kytkyhinta. Jos se olisi kytkytön hinta niin ei se maksaisi suomessa 600€. tilaisuudessa luki selkeästi että ne on 2v kytkyhintoja ja olisi se pitänyt jo näiden vuosien aikana oppia muutenkin mutta aina löytyy näitä jotka eivät sitä ymmärrä -.-

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
herää (vahvistamaton)

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti n1k0u:

Toi on kyllä jokseenkin törkeetä, ettei 32 gb versioo enää ole. Ja 1000 e kännykästä!!?! Huh huh... Saa tulla aikamoiset liittymätarjoukset ton kylkiäisenä, että ton päätyisin ostaan.

Kai sä tajuat että operaattorit ei hyödy tosta juuri mitään niin ei tule mitään liittymätarjouksia. Applelle ne rahat menee jos et sattumoisin tiennyt.

Vastaa
n1k0u
n1k0u

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti herää:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti n1k0u:

Toi on kyllä jokseenkin törkeetä, ettei 32 gb versioo enää ole. Ja 1000 e kännykästä!!?! Huh huh... Saa tulla aikamoiset liittymätarjoukset ton kylkiäisenä, että ton päätyisin ostaan.

Kai sä tajuat että operaattorit ei hyödy tosta juuri mitään niin ei tule mitään liittymätarjouksia. Applelle ne rahat menee jos et sattumoisin tiennyt.

Voi olla ikävä kyllä näinkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Comeagain (vahvistamaton)

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Ei Samsungia niin vain jyrätä. Ios on hankala käyttöiän, ruma ja muokkaminen hankalaa. Lisäksi iphone on liian kallis ominaisuuksiensa suhteen. Näyttö(ei edes hd) on myöskin surkea verrattuna Samsungin näyttöihin (super amoled full hd). Kuka Samsung käyttäjä vaihtaa rakeiseen näyttöön. Lisäksi on paljon muitakin syitä miksei kukaan Vaihda Applen

Rakeiseen näyttöön? Tiedätkö edes mistä puhut?? Selvästikään et.
Tänä päivänä puhelimen kokoisessa laitteessa Full HD-näyttö on jo täysin overkill. Kaikki siitä ylöspäin on silkkaa turhuutta akunkeston ja lompakon kustannuksella. Hienosti on markkinointipropaganda mennyt näemmä kuitenkin perille.

Nimim. ei ole paljon rakeita näkynyt Iphone 5:n näytöllä ja reso riittää paremmin kuin ihmissilmissä.

Vastaa
tonttila
tonttila

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Iphone 6 16Gt: 199$ +alv = 599 euroa...!?!

huoh.. aina sama juttu... $199 on kytkyhinta. Jos se olisi kytkytön hinta niin ei se maksaisi suomessa 600€. tilaisuudessa luki selkeästi että ne on 2v kytkyhintoja ja olisi se pitänyt jo näiden vuosien aikana oppia muutenkin mutta aina löytyy näitä jotka eivät sitä ymmärrä -.-

Eipä ne suomessa kytkyllä oo yhtään sen halvempia, saat vaan korotonta maksuaikaa 12/24/36kk joista viimeinen on aivan liian åitkä puhelimen elinkaarta ajatellen. etenkin jos iphonen julkaisutahtia ajattelee ja suurin osa ko. luurin ostaneista päivittää sen aika kun uutta tulee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.