Vuoto juuri ennen H-hetkeä: iPhone 6:n suorituskykytestin tulokset ja kameran näytekuva

Manu Pitkänen

Vuoto juuri ennen H-hetkeä: iPhone 6:n suorituskykytestin tulokset ja kameran näytekuva
Valokuvia ja videoesittelyitä toimivasta iPhone 6:sta verkkoon viikonloppuna vuotanut Weibo-käyttäjä on julkaissut nyt tänään julkistettavan iPhonen suorituskykytestituloksia.

Suorituskyvyn mittaamiseen on käytetty Geekbench-ohjelmaa. Ruutukaappausten mukaan iPhonessa olisi gigatavu keskusmuistia ja 1,4 gigahertsin kellotaajuudella tikittävä suoritin. Keskusmuistin tyyppi on ilmeisesti vielä LPDDR3:a, uudemman LPDDR4-muistipiirien tuotantoa on käynnistelty, mutta vielä lienee turhan aikaista siirtyä käyttämään niitä korkean volyymin tuotteissa.

Suorittimena Apple käyttää TSMC:n 20 nanometrin tuotantolinjoilla valmistettuja kaksiytimiä A8-piirejä. Geekbench-ruutukaappausten perusteella suorittimen kellotaajuutta oltaisiin hilattu 1,3 gigahertsistä 1,4 gigahertsiin. Vielä on liian aikaista sanoa onko Apple parantanut 64-bittisen mobiilisuorittimensa arkkitehtuuria jollakin tapaa. Joka tapauksessa päivitetyn piiri avulla saavutettiin Geekbenchissä tulokset 1633 (single-core) ja 2920 (multi-core), kun iPhone 5s:llä tulokset olivat vastaavasti 1412 ja 2540.



Samalla Weibossa julkaistiin hämärässä kuvattu sample-valokuva iPhone 6:lla, vertailun vuoksi julkaistiin myös kuvat iPhone 5s:llä sekä LG G3:lla. Alla olevissa iPhone 6:lla otettu kuva ylimpänä, iPhone 5s:llä otettu kuva keskellä ja LG G3:lla otettu kuva alimpana.

Vuotoihin – jopa viimehetkellä tehtyihin – kannattaa aina suhtautua epäilevästi. Applen julkistustilaisuus alkaa muutaman tunnin kuluttua, joten silloin saadaan faktaa pureskeltavaksi.








Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.