Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vuoto juuri ennen H-hetkeä: iPhone 6:n suorituskykytestin tulokset ja kameran näytekuva

Manu Pitkänen

Vuoto juuri ennen H-hetkeä: iPhone 6:n suorituskykytestin tulokset ja kameran näytekuva
Valokuvia ja videoesittelyitä toimivasta iPhone 6:sta verkkoon viikonloppuna vuotanut Weibo-käyttäjä on julkaissut nyt tänään julkistettavan iPhonen suorituskykytestituloksia.

Suorituskyvyn mittaamiseen on käytetty Geekbench-ohjelmaa. Ruutukaappausten mukaan iPhonessa olisi gigatavu keskusmuistia ja 1,4 gigahertsin kellotaajuudella tikittävä suoritin. Keskusmuistin tyyppi on ilmeisesti vielä LPDDR3:a, uudemman LPDDR4-muistipiirien tuotantoa on käynnistelty, mutta vielä lienee turhan aikaista siirtyä käyttämään niitä korkean volyymin tuotteissa.
Suorittimena Apple käyttää TSMC:n 20 nanometrin tuotantolinjoilla valmistettuja kaksiytimiä A8-piirejä. Geekbench-ruutukaappausten perusteella suorittimen kellotaajuutta oltaisiin hilattu 1,3 gigahertsistä 1,4 gigahertsiin. Vielä on liian aikaista sanoa onko Apple parantanut 64-bittisen mobiilisuorittimensa arkkitehtuuria jollakin tapaa. Joka tapauksessa päivitetyn piiri avulla saavutettiin Geekbenchissä tulokset 1633 (single-core) ja 2920 (multi-core), kun iPhone 5s:llä tulokset olivat vastaavasti 1412 ja 2540.

Samalla Weibossa julkaistiin hämärässä kuvattu sample-valokuva iPhone 6:lla, vertailun vuoksi julkaistiin myös kuvat iPhone 5s:llä sekä LG G3:lla. Alla olevissa iPhone 6:lla otettu kuva ylimpänä, iPhone 5s:llä otettu kuva keskellä ja LG G3:lla otettu kuva alimpana.

Vuotoihin – jopa viimehetkellä tehtyihin – kannattaa aina suhtautua epäilevästi. Applen julkistustilaisuus alkaa muutaman tunnin kuluttua, joten silloin saadaan faktaa pureskeltavaksi.


Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja