Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 6 vastaan Galaxy S5 – Mitä valttikortteja Samsungille vielä jäi?

19
Manu Pitkänen

iPhone 6 vastaan Galaxy S5 – Mitä valttikortteja Samsungille vielä jäi?
Kuten jo iPhone 6:n julkaisu-uutisessa totesimme, Apple alkaa uusien puhelimien myötä kilpailla Samsungia vastaa Android-valmistajien omilla aseilla.

Samsung teki isonäyttöisistä puhelimista trendin, johon kaikki muut valmistajat ovat pikkuhiljaa hypänneet mukaan. Samsungin Note-lanseerauksen jälkeen isonäyttöisiä puhelimia nähtiin muilta Android-valmistajilta ja vuosi sitten Nokia/Windows Phone julkaisi ensimmäiset "puhletit". Windows Phonella on kuitenkin niin pieni markkinaosuus, ettei isot Lumiat muodostaneet suurtakaan uhkaa Android-puhleteille. Huoleton elo on kuitenkin päättymässä, sillä viimeisenä bileisiin saapunut Apple aikoo iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan ottaa haltuunsa isojen puhelimien premium-markkinan.

Uhka on kaikkein suurin Samsungin Galaxy Note -mallistolle, jolle ei ollut ennen 5,5-tuumaista iPhone 6 Plussaa varteenotettavaa kilpailijaa.


Galaxy S -mallistokin on saanut olla suhteellisen rauhassa noin viiden tuuman premium-puhelimien kategoriassa, mutta nyt sitä vastaan Apple on asettanut 4,7-tuumaisen iPhone 6:n. Vielä vuosi sitten kuluttaja saattoi perustella Galaxy S:n hankintaa sen isommalla näyttökoolla, mutta nyt tämä kilpailuetu on käytännössä hävinnyt korealaisyhtiöltä. Samsungin on keksittävä ensi keväänä uusia niksejä, joilla se onnistuu houkuttelemaan potentiaalisia iPhone-käyttäjiä omiksi asiakkaikseen (senhän takia koko Galaxy S -mallisto alun perin lanseerattiin).

Galaxy S5:llä on jo nyt havaittu olevan hienoisia ongelmia, sillä edeltäneiden vuosien kasvutahti ole jaksanut pysyä nyt yllä. Suomessakin viime keväänä esitelty iPhone 5s on päihittänyt tuoreemman Galaxy S5:n operaattoreiden myyntilistoilla. Mennyt kevät oli Samsungin huonoin kahteen vuoteen ja yhtiön mobiilidivisioonan johtaja kuvaili loppuvuotta vaikeaksi kovenevan kilpailun vuoksi.

Kuten alla olevasta vertailutaulukosta näkyy, ei Samsungilla ole tällä hetkellä muita erityisiä vahvuuksia kuin hinta ja akkukesto. Ohjelmistopuolellakin Apple riisui tänä vuonna Androidia aseista esiteltyään iOS 8:n myötä muun muassa widgeteille ja kolmannen osapuolen näppäimistöille.

 • Vertailussa
 • Apple iPhone 6
 • Samsung Galaxy S5
 • Järjestelmä
 • iOS 8
 • Android 4.4
 • Koko
 • 138 x 67 x 6,9 mm
 • 142,0 x 72,5 x 8,1 mm
 • Paino
 • 129 g
 • 145 g
 • Näyttö
 • 4,7" 1334x750 pikseliä, IPS (326 PPI)
 • 5,1" 1920x1080 pikseliä, Super AMOLED (305 / 432 SPPI, PenTile-matriisi)
 • Tallennustila
 • 16 / 64 / 128 GB (ei muistikorttipaikkaa)
 • 16 GB/32GB + microSD
 • Muisti (RAM)
 • 1 Gt (vahvistamaton tieto)
 • 2 Gt
 • Suoritin
 • 64-bittinen A8
 • Qualcomm Snapdragon 801, 2,5 GHz
 • Kestävyysluokitus
 • IP67 (kestää pölyä ja vettä)
 • Sormenjälkilukija
 • Touch ID
 • Pyyhkäisylukija
 • Kamerat
 • Takana 8 MP, vaihe-eroautomaattitarkennus, True Tone -salama, edessä 1,2 MP
 • Takana 16 MP, vaihe-eroautomaattitarkennussalama, edessä 2,1 MP
 • Videokuvaus
 • Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • UHD (30 FPS), Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • Akku
 • 2800 mAh
 • 3G-puheaika
 • 14 h
 • 21 h
 • Yhteydet
 • LTE: 150/50 Mbps, Bluetooth LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, NFC
 • LTE: 150/50 Mbps, Bluetooth LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, NFC
 • SIM
 • nano-SIM
 • micro-SIM
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

Caliber
Caliber

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

"Mitä valttikortteja Samsungille vielä jäi?"

Android.

Hinta.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

3

Vaihdettava akku, vedenkestävyys, muistikorttipaikka, langaton lataus. IP6 ei uhkaa S5:sta, uhka tulee mm. Sonylta ja LG:ltä sekä jopa Lumialta (hinta/laatu). Sampan sekä Ompun suurin uhka on se, että huippupuhelimissa on saavutettu tietty piste ja kallis uutuusmalli ei kiinnosta. Ompun plussaversiolla Apple yrittää saada vanhan mallin omistajat nopeammin vaihtamaan uuteen puhelinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LahnanPyytäjä (vahvistamaton)

4

Anteeksi siis onko tässä nyt jostain vitsistä kyse vai mistä? Speksien perusteella iPhone näyttää voittavan lähinnä painossa (ja vain jos tykkää kevyemmästä). Hinta on jopa halvimmassa mallissa on käsittämättömän paljon enemmän kuin Galaxyssa puhumattakaan että siihen saa lisätilaa kohtuuhintaan.

Täysin perustelematon artikkeli esim. käyttöjärjestelmän osalta. Millähän ihmeellä ios on parempi kuin android? Jos ei oteta henkilökohtaisia preferenssejä huomioon ulkoasusta (jonka senkin voi muokata hyvin vapaasti androidilla), niin iosin käyttis jää auttamattomasti jalkoihin.

Onko toimittajalle väläytetty omenan mallista pankkikorttia vai mistä moinen luku- ja arviointitaidottomuus johtuu? Nyt valoja päälle.

Vastaa
Kamerateline
Kamerateline

7

Niin, tai jäisi, jos toimisivat edes kunnolla lagisessa Samsungissa. Suorittimestakaan on turha ylpeillä, sillä Android tunnetusti vaatii enemmän tehoa kuin iOS. Päättäköön kukin, onko tämä hyvä vai huono juttu. Ainoat asiat, joita Samsungille jää käteen ovat turhat speksit. Kuka väittää tarvitsevansa UHD-tason videota puhelimessaan, vaikka puhelimen "kamerassa" ei edes ole täyden koon (eli kinokoon) kennoa? Näytön koollakaan ei ole väliä, jos pikselitiheys on huono, kuten Samsungissa. Ihmettelen myös toimituksen tapaa laittaa vahvistamatonta tietoa taulukkoon. Samalla logiikalla olisi sitten voinut laittaa iPhonen akun kestävän vaikkapa 5 päivää, sillä sehän on vain vahvistamatonta tietoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
servaaja (vahvistamaton)

8

Täällähän androidfanit käy kuumana. :D

Kaksi sanaa, hankkikaa lumia.

Vastaa
prunester
prunester

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LahnanPyytäjä:

Anteeksi siis onko tässä nyt jostain vitsistä kyse vai mistä? Speksien perusteella iPhone näyttää voittavan lähinnä painossa (ja vain jos tykkää kevyemmästä). Hinta on jopa halvimmassa mallissa on käsittämättömän paljon enemmän kuin Galaxyssa puhumattakaan että siihen saa lisätilaa kohtuuhintaan.

Täysin perustelematon artikkeli esim. käyttöjärjestelmän osalta. Millähän ihmeellä ios on parempi kuin android? Jos ei oteta henkilökohtaisia preferenssejä huomioon ulkoasusta (jonka senkin voi muokata hyvin vapaasti androidilla), niin iosin käyttis jää auttamattomasti jalkoihin.

Onko toimittajalle väläytetty omenan mallista pankkikorttia vai mistä moinen luku- ja arviointitaidottomuus johtuu? Nyt valoja päälle.

Samsung voittaa siinä että spekseistä löytyy hienoja, isoja numeroita. Se, että puhelimen speksit kehitetään markkinointiosastolla ei kuitenkaan tarkoita että puhelin olisi parempi. Ei kukaan osta puhelinta ihaillakseen speksilistaa paperilta.

Kamerassa olennaisempaa on kumpi tekee parempia kuvia, harvemmalle on todellista merkitystä sillä kumpi tekee isompia kuvia. Megapikseleitä on kuitenkin helpompi myydä esitteessä kuin kuvanlaatua.

Sama pätee näyttöön. Isot numerot näyttää esitteessä hienoilta, mutta todellisuudessa se merkitsee miltä se kuva näytöllä näyttää.

Prosessoreissakin toimii sama. Isot numerot on myyviä. Vaikeammin markkinoitavaa on se, minkä verran laitteessa todellisuudessa on tehoa mm. pelien pyörittämiseen. Ytimien lukumäärä ja kellotaajuus eivät ole prosessoritehon mittareita.

Spekseissä Samsing tarjoaa siis isompia numeroita, mutta tarjoaako isommat numerot parempaa käyttäjäkokemusta? Eivät mitenkään automaattisesti.

Vastaa
jetinf
jetinf

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta

Vastaa
mhonkala
mhonkala

11

Jos tuo lähimaksaminen puhelimella saa enemmän tuulta alleen, niin siinäpä on ainakin yksi valttikortti Applella Samsungia vastaan. Samsung yritti jonkunlaista maksuhommaa Paypalin kanssa, mutta en totta puhuen tiedä ketään joka sen käyttöä olisi edes oikeasti harkinnut... Tuossapa se suurin ero noiden "leirien" välillä. Apple saan hypen aikaiseksi ja isot yhteistyökumppanit mukaan noihin ominaisuuksien "uudistuksiin", toisin kuin kilpailijat.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta


Jos ottaisit hieman asioista selvää ennen kuin lähdet huutelemaan. Muistikortille muualle kuin appin omaan kansioon kirjoittamisesta tehtiin samalla tavalla luvan varaista kuin mm. kameran käytöstä. Appin tekijän moka jos ei ymmärrä päivittää tuotoksiaan.

Vastaa
jetinf
jetinf

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta


Jos ottaisit hieman asioista selvää ennen kuin lähdet huutelemaan. Muistikortille muualle kuin appin omaan kansioon kirjoittamisesta tehtiin samalla tavalla luvan varaista kuin mm. kameran käytöstä. Appin tekijän moka jos ei ymmärrä päivittää tuotoksiaan.

tämä juuri on ongelma, minulla ainakin on tarve kirjoittaa haluamaani kansioon, ei vain johonkin tiettyyn. esim. ladata torrentteja haluamaani kansioon niin puhelimen muistissa, muistikortilla ja ulkoisella usb muistilla, tallentaa ja muokata dokumentteja yms haluamissani paikoissa haluamillani ohjelmilla. tiedostonhallinnalla luoda ja tuhota kansioita/tiedostoja missä haluan. ennen tämä onnistui hyvin ja onnistuu nytkin kun roottasin puhelimen.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta


Jos ottaisit hieman asioista selvää ennen kuin lähdet huutelemaan. Muistikortille muualle kuin appin omaan kansioon kirjoittamisesta tehtiin samalla tavalla luvan varaista kuin mm. kameran käytöstä. Appin tekijän moka jos ei ymmärrä päivittää tuotoksiaan.

tämä juuri on ongelma, minulla ainakin on tarve kirjoittaa haluamaani kansioon, ei vain johonkin tiettyyn. esim. ladata torrentteja haluamaani kansioon niin puhelimen muistissa, muistikortilla ja ulkoisella usb muistilla, tallentaa ja muokata dokumentteja yms haluamissani paikoissa haluamillani ohjelmilla. tiedostonhallinnalla luoda ja tuhota kansioita/tiedostoja missä haluan. ennen tämä onnistui hyvin ja onnistuu nytkin kun roottasin puhelimen.


Niin ja vika on edelleenkin appien kehittäjissä eikä Googlessa.

Vastaa
jetinf
jetinf

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta


Jos ottaisit hieman asioista selvää ennen kuin lähdet huutelemaan. Muistikortille muualle kuin appin omaan kansioon kirjoittamisesta tehtiin samalla tavalla luvan varaista kuin mm. kameran käytöstä. Appin tekijän moka jos ei ymmärrä päivittää tuotoksiaan.

tämä juuri on ongelma, minulla ainakin on tarve kirjoittaa haluamaani kansioon, ei vain johonkin tiettyyn. esim. ladata torrentteja haluamaani kansioon niin puhelimen muistissa, muistikortilla ja ulkoisella usb muistilla, tallentaa ja muokata dokumentteja yms haluamissani paikoissa haluamillani ohjelmilla. tiedostonhallinnalla luoda ja tuhota kansioita/tiedostoja missä haluan. ennen tämä onnistui hyvin ja onnistuu nytkin kun roottasin puhelimen.


Niin ja vika on edelleenkin appien kehittäjissä eikä Googlessa.

Eli kitkatille voi koodata 3rd party appin jolla on ilman roottausta kirjoitusoikeudet kaikkiin SD kortin kansioihin, ei vain "home" folderiin? Onko tälläisiä vielä yhtäkään olemassa?

edit: Ihan googlen aiheuttamalta ongelmalta näyttää.
https://groups.google.com/forum/#!msg/a...jY/UsxMYwu02z0J

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta


Jos ottaisit hieman asioista selvää ennen kuin lähdet huutelemaan. Muistikortille muualle kuin appin omaan kansioon kirjoittamisesta tehtiin samalla tavalla luvan varaista kuin mm. kameran käytöstä. Appin tekijän moka jos ei ymmärrä päivittää tuotoksiaan.

tämä juuri on ongelma, minulla ainakin on tarve kirjoittaa haluamaani kansioon, ei vain johonkin tiettyyn. esim. ladata torrentteja haluamaani kansioon niin puhelimen muistissa, muistikortilla ja ulkoisella usb muistilla, tallentaa ja muokata dokumentteja yms haluamissani paikoissa haluamillani ohjelmilla. tiedostonhallinnalla luoda ja tuhota kansioita/tiedostoja missä haluan. ennen tämä onnistui hyvin ja onnistuu nytkin kun roottasin puhelimen.


Niin ja vika on edelleenkin appien kehittäjissä eikä Googlessa.

Eli kitkatille voi koodata 3rd party appin jolla on ilman roottausta kirjoitusoikeudet kaikkiin SD kortin kansioihin, ei vain "home" folderiin? Onko tälläisiä vielä yhtäkään olemassa?

edit: Ihan googlen aiheuttamalta ongelmalta näyttää.
https://groups.google.com/forum/#!msg/a...jY/UsxMYwu02z0J


Okei, ei näköjään siis ole aivan täyttä vapautta vakoilla ihmisten pankkitunnuksia yms. Valintojen maailma.

Vastaa
jetinf
jetinf

17

vakoilu onnistuu edelleen. LUKEMINEN sd kortilta onnistuu edelleen kaikilta appseilta, vapaasti KIRJOITTAMINEN sd kortille on estetty.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sokeripopkorni (vahvistamaton)

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta

Muistikorttipaikka ei ole aina plussa. Esim kokemuksena vaikka sinulla on 128gb muistikortti ja 5 gb muisti kännykässä sinulle tulee ongelmia, koska (esim samsung tunkee laitteensa täyteen kaikkea turhaa joka vie paljon tilaa jolloin kännykkäsi muisti vähenee. Sitten on paljon ohjelmia jotka voivat olla vain laitteen sisäisessä muistissa. jolloin sisäinen muisti täyttyy sen lisäksi kaikki latautuu ensiksi sisäiseen muistiin josta se pitää siirtää muistikortille. Sitten vielä lisäksi sd-korteilla on paljon eroja niiden tiedonsiirtonopeus, laatu jne. Jolloin jos ostat hyvän muistikortin se on ihan sama jos ostat iphonen paremmalla muistilla ja laadukkaammalla ja helpommalla toimivuudella. =plus miinus plus.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sokeripopkorni:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jetinf:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti huaweivogue:

Yksi aika iso plussa on muistikorttipaikka.

Ja senkin google kusee tehokkaasti. Kitkatissä käytännössä estetty 3rd party softilta muistikortille kirjoittaminen. Roottaamalla asia korjaantui kyllä, mutta siihen kaikki eivät osaa/halua ruveta

Muistikorttipaikka ei ole aina plussa. Esim kokemuksena vaikka sinulla on 128gb muistikortti ja 5 gb muisti kännykässä sinulle tulee ongelmia, koska (esim samsung tunkee laitteensa täyteen kaikkea turhaa joka vie paljon tilaa jolloin kännykkäsi muisti vähenee. Sitten on paljon ohjelmia jotka voivat olla vain laitteen sisäisessä muistissa. jolloin sisäinen muisti täyttyy sen lisäksi kaikki latautuu ensiksi sisäiseen muistiin josta se pitää siirtää muistikortille. Sitten vielä lisäksi sd-korteilla on paljon eroja niiden tiedonsiirtonopeus, laatu jne. Jolloin jos ostat hyvän muistikortin se on ihan sama jos ostat iphonen paremmalla muistilla ja laadukkaammalla ja helpommalla toimivuudella. =plus miinus plus.


Eli otat ennemmin puhelimen jossa on x gigan muisti ilman muistikorttipaikkaa kuin puhelimen jossa on x gigan muisti ja muistikorttipaikka? Selvä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja