Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (kevät 2020)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 200 euroa (kevät 2020)
Kävimme jo läpi parhaat vaihtoehdot alle sadan euron puhelimista. Nyt on aika nostaa hieman pykälää ja käydä läpi puhelimet, jotka maksavat alle 200 euroa. Tämä on sellainen hintaluokka josta jo löytyy varsin hyviä vaihtoehtoja.

Nämä puhelimet eivät tietenkään pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille, mutta yleiseen käyttöön sekä valokuvaukseen hyvässä valaistuksessa alle 200 euron puhelin on varsin näppärä peli. Akkukesto on näiden laitteiden vahvimpia puolia.

Yleisesti voidaan sanoa, että alle 200 euron puhelin tekee jo monta asiaa hyvin hintaansa nähden, joten ne sopivat useimmille, jotka etsivät edullista puhelinta.

Minkälainen on alle 200 euron puhelin?

Alle 200 euron puhelimen kohdalla puhutaan edelleen halvasta puhelimesta.

Näytön osalta löytyy edelleen pitkälti HD+ -resoluution vaihtoehtoja, mutta joissakin luureissa on korkeampi resoluutio eli Full HD+. Näytöt eivät kuitenkaan yllä laadultaan markkinoiden parhaimpien joukkoon, vaikkakin ne ovat tässä hintaluokassa hyvällä tasolla. Matalampi resoluutio kuitenkin yleensä tarkoittaa parempaa akkukestoa.


Tässä hintaluokassa löytyy erinomaisia vaihtoehtoja akkukeston osalta. Varsinkin Xiaomi Redmi 8 on hyvä vaihtoehto 169 euron hinnalla, sillä puhelimessa on peräti 5000 milliampeeritunnin akku ja se tukee myös 18 watin pikalatausta. Myös muista tämän listan puhelimista löytyy hyvä akkukesto.

Kamera on yksi nykypäivän tärkeimmistä ominaisuuksista puhelimessa. Vielä jonkin aikaa sitten näimme puhelimissa vain yhden kameran, mutta nyt kalleimmista puhelimista löytyy neljä tai viisi kameraa. Myös alle 200 euron puhelimista löytyy jo varsin vakuuttavaa rautaa, jotka sopivat pienemmän budjetin valokuvaukseen. Tästä hyvä esimerkki on Motorola One Macro (hinta 199 euroa), josta löytyy kolme takakameraa. Toisaalta yksi tämän puhelimen kameroista on erillinen makrokamera lähikuvausta varten, joka ei ole kaikille käyttäjille hyödyllinen.

Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että alle 200 euron puhelimella onnistuu kohtuullinen kuvaaminen hyvässä valaistuksessa, mutta heikommalla valaistuksella kuvanlaatu ei ole kovin erikoinen.

Hintaansa nähden monet alle 200 euron puhelimet tarjoavat ihan hyvällä tasolla olevaa suorituskykyä. Tästä hintaluokasta löytyy jo 4 gigatavun keskusmuistilla varustettuja puhelimia ja sisäistä tallennustilaa on 32/64 gigatavua.

Käyttöjärjestelmän osalta tässä hintaluokassa on saatavilla vain Android-puhelimia. Nämä puhelimet käyttävät Android 9 -käyttöjärjestelmäversiota ja osa puhelimista, kuten Nokia 3.2 (hinta 149 euroa) ja Nokia 4.2 (hinta 149 euroa), saavat päivityksen uusimpaan Android 10 -versioon. Useat Nokian puhelimet käyttävät Android One -käyttöjärjestelmää, joten nämä puhelimet saavat vähintään kahden vuoden ajan päivityksiä käyttöjärjestelmään. Tämä on hyvä asia, jos tarkoituksena on käyttää puhelinta pidemmän aikaa.


Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020)

Motorola One Macron hinta 199 euroa tai tarjouksesta puhelin voi irrota 149 eurolla. One Macro sisältää paperilla varsin vakuuttavan kolmen takakameran setin, joista mielenkiintoisin on 2 megapikselin makrokamera. Kaksi muuta ovat 13 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin kamera syvyystunnistukseen. Edessä on 8 megapikselin kamera. Näiden lisäksi puhelimesta löytyy 6,2 tuuman HD+ näyttö (1520 x 720), 4 gigatavua keskusmuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (+ muistikorttipaikka), sormenjälkilukija, USB-C -liitäntä, 3.5 mm liitäntä ja 4000 mAh akku. Toisin sanoen Motorola One Macro tarjoaa hintaansa nähden erinomaisen paketin varsinkin kuvauksesta kiinnostuneille.

Motorola One Macro on yksi edullisimmista vaihtoehdoista budjettivalokuvaukseen

Lue myös: Motorola tuo One Macro, Moto G8 Plus ja Moto E6 Play -puhelimet Suomen markkinoille.

Nokia 3.2 on yksi HMD Globalin viime vuonna julkaisemista uutuuksista. Sen suositushinta on 149 euroa, mutta puhelinta on nähty jo tarjouksessa alle 100 eurolla. Sisäistä tallennustilaa on kuitenkin vain 16 gigatavua, jota saa lisättyä muistikortilla. Takaa löytyy vain yksi kamera, mutta näitä vikoja paikataan isolla 4000 milliampeeritunnin akulla, josta pitäisi riittää virtaa kahden päivän käyttöä varten. Nokia 3.2 kuuluu myös Android One -ohjelmaan eli se saa vähintään kahden vuoden ajan päivityksiä käyttöjärjestelmään ja vähintään kolmen vuoden ajan päivityksiä tietoturvaan. Android 10 -käyttöjärjestelmäversio on tulossa vuoden 2020 alussa.


Nokia 3.2 sisältää ison akun

Lue myös: Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta.

Myös Nokia 4.2 kuuluu tähän samaan hintaluokkaan Nokia 3.2 kanssa. Nokia 4.2 puhelimen hinta on pysynyt jo hyvän aikaa 149 eurossa. Puhelimesta löytyy kaksi takakameraa, sormenjälkilukija, 5.71 tuuman HD+ -näyttö ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa muistikorttipaikalla varustettuna. Nokia 4.2 sisältää kuitenkin pienemmän akun kuin Nokia 3.2. Käyttöjärjestelmän osalta löytyy myös Android One -ohjelma eli päivitys Android 10 -versioon on luvassa.

Nokia 4.2 tarjoa myös hyviä ominaisuuksia

Lue myös: Tällainen on Nokia 4.2.

Samsung Galaxy A20e on yksi Samsungin edullisimmista puhelimista. Sen suositushinta on 199 euroa, mutta puhelinta myydään usein 149 euron hinnalla tai jopa halvemmalla. Takaa löytyy kaksi kameraa, jotka suorittavat tehtävänsä hyvin hyvässä valaistuksessa. Puhelimessa on myös 3 gigatavua keskusmuistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (+ muistikorttipaikka) ja 3000 mAh akku, joka tukee 15 watin pikalatausta. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 9, mutta puhelimeen odotetaan saavan Android 10 -version ensi vuoden aikana.

Samsung Galaxy A20e on yksi Samsungin edullisista puhelimista

Lue myös: Samsung julkaisi Galaxy A20s puhelimen.


Huawei P Smart 2019 suositushinta on 249 euroa, mutta puhelinta on jo hyvän aikaa myyty noin 199 eurolla ja halvimmillaan sitä on myyty noin 139 euron hinnalla. Tällä rahalla saa tasokkaan alemman hintaluokan laitteen, sillä puhelimessa on 6.21 tuuman Full HD+ (2160 x 1080) -resoluution näyttö, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka ja 3 gigatavua keskusmuistia. Puhelin saa myös Android 10 -päivityksen. Heikkoutena voidaan mainita Micro-USB -liitännän käyttö, mutta muu rauta on 139 eurolla varsin houkuttelevaa.

Huawei P Smart 2019 on usein alennuksessa noin 149 euron hinnalla

Motorola Moto E6 Plus yksi uusimmista edullisista puhelimista, joita Suomen markkinoille on ilmestynyt. Moto E6 Plussan hinta on 159 euroa. Puhelimesta löytyy muun muassa hieman yli kuuden tuuman HD+ -näyttö, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, muistikorttipaikka, 4 gigatavua keskusmuistia, 3000 mAh akku sekä kamerat, joilla saa otettua hyviä kuvia hyvässä valaistuksessa.

Motorola Moto E6 Plus on Motorolan uutuuspuhelin ja myös edullinen

Lue myös: Motorola tuo One Macro, Moto G8 Plus ja Moto E6 Play -puhelimet Suomen markkinoille.

Xiaomi Redmi 8 on myös uusi puhelin. Sen hinta on 169 euroa. Jos etsit puhelinta isolla akulla varustettuna, on tämä loistava valinta, sillä sisälle on saatu mahtumaan 5000 mAh akku. Akun pitäisi kestää helposti vähintään päivän käyttöä ja kevyemmällä käytöllä akku kestää todennäköisesti pari päivää. Akku tukee myös 18 watin pikalatausta. Puhelimessa on myös HD+ -näyttö, 4 gigatavua keskusmuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja muistikorttipaikka. Takaa löytyy pari kameraa sekä sormenjälkilukija.


Redmi 8 sisältää massiivisen akun

Lue myös: Xiaomi esitteli alle 500 euroa maksavan Mi 9 Pro 5G:n sekä edulliset Redmi Note 8 Pro ja Redmi 8A puhelimet.


Honor 9X on erinomainen löytö, mikäli näet sen jossakin myynnissä 199 euron hintaan. Pakettiin kuuluu neljän gigatavun käyttömuistin lisäksi 128 gigatavu tallennusmuistia, suuri ja tarkka 6,59 tuuman (2340 x 1080 pikseliä) IPS-näyttö. Takapuolelta löytyy kolmoiskamera, jonka pääsensorin tarkkuus on peräti 48 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia.

Honor 9X:n suositushinnat ovat yli 200 euroa, mutta tarjouksista sen voi napata hyllyltä 199 eurolla


Katso myös:
Parhaat puhelimet tällä hetkellä.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja