Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 200 euroa
Kävimme jo läpi parhaat vaihtoehdot alle sadan euron puhelimista. Nyt on aika nostaa hieman pykälää ja käydä läpi puhelimet, jotka maksavat alle 200 euroa. Tämä on sellainen hintaluokka josta jo löytyy varsin hyviä vaihtoehtoja.

Nämä puhelimet eivät tietenkään pärjää suorituskyvyn, kameran tai näytön suhteen kärkipään puhelimille, mutta yleiseen käyttöön sekä valokuvaukseen hyvässä valaistuksessa alle 200 euron puhelin on varsin näppärä peli. Akkukesto on näiden laitteiden vahvimpia puolia.

Yleisesti voidaan sanoa, että alle 200 euron puhelin tekee jo monta asiaa hyvin hintaansa nähden, joten ne sopivat useimmille, jotka etsivät edullista puhelinta.

Minkälainen on alle 200 euron puhelin?

Alle 200 euron puhelimen kohdalla puhutaan edelleen halvasta puhelimesta, mutta ne tarjoavat kuitenkin useita parannuksia alle 100 euron puhelimiin nähden.

Tämän hintaluokan puhelimien tyypillisiin ominaisuuksiin lukeutuvat HD+ -näyttö tai myöskin joidenkin puhelimien kohdalla Full HD+ -näyttö, vähintään 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä monipuolista kameraa. Näytöt ovat tyypillisesti isohkoja tässä hintaluokassa.Suorituskyky yltää joidenkin puhelimien kohdalla jopa erittäin hyvälle tasolle, vaikka ihan huippuluokan tehokkuudesta on turha haaveilla. Tyypillisesti alle 200 euron puhelimella pärjää erittäin hyvin sosiaalisen median selaamisessa sekä kevyemmän puoleisessa pelaamisessa.

Monet tämän hintaluokan puhelimista tarjoavat erittäin hyvää akunkestoa 4000 mAh akulla ja lisäksi jotkut mallit tarjoavat peräti 5000 mAh akun. Kevyellä käytöllä puhelimella voi pärjätä helposti parin päivän ajan.

Pääkameran osalta osa puhelimista tarjoaa jopa 48 megapikselin sensoria, vaikka megapikselin määrä ei kerro kaikkea kuvanlaadusta. Yleisesti tämän hintaluokan puhelimet ovat kuitenkin suhteellisen hyviä laitteita kuvaamiseen valoisissa olosuhteissa. Lisäksi useat puhelimet tarjoavat pääkameran rinnalle ultralaajakulmakamera sekä makrokameran.

Parhaat puhelimet alle 200 euroa

HMD Globalilta löytyy useita malleja, jotka sijoittuvat alle 200 euron hintaluokkaan. Näistä edullisin älypuhelimeksi laskettava laite on Nokia 2.4, jonka saa itselleen 129 eurolla. Ihmeitä tämän hintaluokan laitteelta ei kannata odottaa suorituskyvyn osalta, sillä peruskäytössäkin puhelin hieman takkuaa. Isohko HD+ -näyttö on kuitenkin kohtuullisen hyvä. 4500 mAh akun myötä akunkesto on laitteen vahvuuksia, mutta latausaika kestää kauan vanhemman Micro-USB-liitännän kautta. Puhelimelle luvataan kaksi käyttöjärjestelmäpäivitystä, joka on vahvuus tällä hinnalla.

Hieman isommalla panostuksella eli 159 eurolla saa Nokia 3.4 -puhelimen. Tämä puhelin tarjoaa hieman parempaa suorituskykyä sekä monipuolisemmat kamerat. Akunkesto on hyvä ja lataus tapahtuu USB-C -liitännän kautta. Noin 199 eurolla puolestaan saa Nokia 5.3 -puhelimen. Puhelin tarjoaa kohtuullisesti suorituskykyä Snapdragon 655 -piirin myötä, jonka lisäksi puhelimessa on 4000 mAh akku sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näyttö on kookas, mutta tarkkuus yltää edelleen vain HD+ -tasolle.


Nokia 5.3 on yksi HMD Globalin edullisista nokia-puhelimista
Nokia 5.3


Samsung Galaxy A21s on yksi Samsungin uusista edullisemman hintaluokan puhelimista. Sen suositushinta on hieman yli 200 euroa, mutta puhelinta myydään jo pitkälti 199 eurolla. Tällä hintaa saa muun muassa 20:9 -kuvasuhteen 6,5 tuuman HD+ -resoluution (720 x 1600) Infinity-O-näytön, 48 megapikselin pääkameran, 5000 mAh akun, sormenjälkilukijan, 3 gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa muistikorttipaikan kera.

Galaxy A21s

Lue myös: Samsung Galaxy A21s julkaisu.

Kovaa nousua Suomessa tekevältä Xiaomilta löytyy useita vaihtoehtoja tässä hintaluokassa. 169 euron Redmi 9 tarjoaa tällä hinnalla ison ja tarkan näytön (Full HD+), laadukkaan pääkameran sekä erittäin hyvän akunkeston. 199 euron Redmi Note 9 tarjoaa myös ison ja tarkan näytön, jonka lisäksi puhelimesta löytyy hyvin suorituskykyä, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 5000 mAh akku sekä 48 megapikselin pääkamera.

Redmi 9 tyylikkäässä violetissa värissä
Redmi 9


Motorola on panostaa HMD Globalin tavalla erityisen paljon edullisten puhelimien hintaluokkaan. Yksi tuoreimmista puhelimista on Moto G9 Play. Tämä tarjoaa 199 euron hinnalla erityisesti erittäin hyvää akunkestoa. Lisäksi 48 megapikselin pääkamera on laadukas. Suorituskyky on kohtuullinen, mutta näytön resoluutio yltää vain HD+ -tasolle. Lue: Moto G9 Play arvostelu.


Moto G9 Playn kamerat

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja