Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2021 kevät)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2021 kevät)
300 - 500 euron hintaluokka tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Varsinkin tämän hintatason yläpään laitteista löytyy jo useita sellaisia laitteita, jotka pärjäävät ominaisuuksien suhteen ihan kärkipään laitteille.

Vaihtoehtoja siis löytyy ja tämähän on erinomainen asia kuluttajan kannalta. 500 euroa on tietenkin paljon rahaa puhelimesta, mutta tällä summalla saa erittäin hyvin vastinetta.

Minkälainen on alle 500 euron puhelin?

Varsinkin 300 - 500 euron hintaluokan yläpään laitteissa suorituskyky on kohdallaan, jotka haastavat jopa lippulaivapuhelimet. Keskusmuistia löytyy poikkeuksetta vähintään kuusi gigatavua. Enemmän keskusmuistia tarkoittaa, että laite pystyy pitämään enemmän sovelluksia auki taustalla.

Tallennustilan määrä on myös kohdillaan, sillä useimmat tämän hintaluokan laitteet tarjoavat sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavun verran. Joistakin laitteista löytyy myös muistikorttipaikka, jos sisäinen tallennustila ei riitä.

Tähän hintaluokkaan mahtuu jo useita uuden sukupolven 5G-yhteyksiä tukevia puhelimia.Alle 500 euron laite on sellainen, joka sopii kuvauksesta kiinnostuneille vakuuttavaa rautaa. Hintaa on kuitenkin eniten säästetty noin 1000 euron hintaluokkaan nähden kameroiden kohdalla, vaikkakin monet alle 500 euron laitteista tarjoavat neloiskamerajärjestelmän. Tässä hintaluokassa on kuitenkin yleistä laadukas pääkamera, jonka vierellä on hyvä ultralaajakulmakamera. Kaksi muuta ovat yleensä makrokamera sekä syvyystunnistuskamera, jotka eivät ole niin laadukkaita tai hyödyllisiä päivittäisessä kuvaamisessa.

Näyttö on myös tärkeä ominaisuus puhelimissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tämän hintaluokan laitteista löytyy iso ja laadukas näyttö. Samsung tunnetaan markkinoiden parhaimmista näytöistä, joten Samsung-puhelin tai muut OLED-näytöillä varustetut laitteet ovat kohtuullisen varma valinta jos näytön laatu on tärkeää. Monet puhelimet tässä hintaluokassa tarjoavat myös sulavan kokemuksen 90 hertsin tai 120 hertsin virkistystaajuuden myötä.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa

OnePlus Nord on yksi parhaista vaihtoehdoista tässä hintaluokassa. Nord tarjoaa 399 euron hinnalla tehokasta suorituskykyä Snapdragon 765G 5G -järjestelmäpiirin muodossa, jonka pariksi on valikoitunut 8 gigatavua keskusmuistia. Edessä on puolestaan laadukas 6,44" Full HD+ AMOLED -näyttö, joka toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi puhelimessa on hyvä pääkamera, isohko akku sekä 30 watin pikalataus. Nordista löytyy myöskin 12 / 256 Gt:n versio 449 euron hinnalla.

Lue myös: OnePlus Nord arvostelu.

OnePlus Nord puhelin edestä
OnePlus NordApplelta löytyy tähän hintaluokkaan iPhone SE 2020 -puhelinmalli, jonka 64 gigatavun versiota myydään 349 eurolla. Tämä on myös hyvä vaihtoehto, mikäli pienempi älypuhelin kiinnostaa, sillä puhelimessa on vain 4,7 tuumainen HD -näyttö ja puhelin painaa vain 149 grammaa. Edessä on myöskin sormenjälkitunnistin, kun taas taakse on laitettu yksi kamera.

Lue myös: Applen uuden iPhone SE -puhelimen myynti on alkanut - hinta alkaa 499 eurosta.

iPhone SE 2020 eri väreissä
iPhone SE 2020


Samsung Galaxy A51 5G on vuoden 2021 keskitason uutuus. Hintaa tällä puhelimella on 429 euroa. Tähän hintaan saa 120 hertsin 6,5-tuumaisen Full HD+ AMOLED-näytön, Snapdragon 750G:n, 5G-yhteydet, 128 gigatavua tallennustilaa, 6 gigatavua RAMia, IP67-luokituksen rakenteessa sekä neloiskamerajärjestelmä, jossa on optisesti vakautettu 64 megapikselin pääkamera.

Galaxy A52 5G eri väreissä
Galaxy A52 5G


Xiaomilta saa tässä hintaluokassa Mi 10T:n, jota myydään 399 eurolla. Tällä hintaa saa erittäin sulavan, 144 hertsin LCD-näytön Full HD+ -tarkkuudella. Suorituskykyä riittää Snapdragon 865:n myötä ja virtaa riittää 5000 mAh akusta. Myös kamerat ovat hyvällä tasolla, sillä takana on 64 megapikselin pääkamera sekä 13 megapikselin ultralaajakulma.


Mi 10T mustassa värissä
Mi 10T


Katso myös muut hintaluokat:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja