Apple keksii pyörää uudelleen? Lisää iPhone 7:ään "bluetoothinomaisen" tekniikan

Manu Pitkänen
7. syyskuuta, 2016 9:46

Apple on ollut Bluetoothin tärkeä kannattaja, eikä ole yleensä aikaillut uusiin standardeihin siirtymisen kanssa. IT-jätillä on kuitenkin haluja ottaa käyttöön oma langattomaan tiedonsiirtoon soveltuva tekniikka iPhone 7:n myötä, kertoo KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo.
Kuon mukaan Apple on lisännyt iPhone 7:ään tse suunnitteleman piirin avulla "bluetoothinomaisen" langattoman tiedonsiirtotekniikan, jota aiotaan ilmeisesti käyttää ainakin langattomien AirPod-nappikuulokkeiden kanssa. Apple tuskin luo kokonaan uutta piiriä vain nappikuulokkeita varten, joten todennäköisesti suunnitelmat tekniikan hyödyntämiselle on paljon laajemmat. Tekniikkaa voisi käyttää esimerkiksi Apple Watchissa.
Tekniikan yksityiskohdista ei ole tietoa, joten on mahdotonta sanoa onko se yhteensopiva Bluetoothin spesifikaatioiden kanssa. Applella on ollut taipumus luoda omia standardeja, joiden avulla kuluttajat on saatu sitoutettua Applen tuotteisiin. Forbesin elokuussa raportoimien tietojen mukaan Apple käyttäisi tulevassa iPhonessa omaa Bluetooth-piiriä, joten tämän tiedon valossa kyseessä olisi standardin kanssa yhteensopiva teknologia.
Apple osti vähävirtaisia tiedonsiirtopiirejä kehittäneen Passif Semiconductorin vuonna 2013.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Bluetooth bluetooth-kuulokkeet Apple iPhone Bluetooth 4.2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.