Snapchatiin tuli lisää filttereitä – Facebook kirii perässä

Manu Pitkänen
19. huhtikuuta, 2017 11:55

Snapchatiin on tulossa taas lisää hauskaa digitaalista krääsää, jolla voi koristella viestipalvelussa jaettavia kuvia ja videoita. Toisin kuin vuonna 2015 esitellyt Lenses-linssit, uudet World Lenses -filtterit ei ole tarkoitettu selfie-kuvaamiseen, vaan niitä käytetään puhelimen takakameralla otettuihin laajemman kuva-alan otoksiin.
Koiranpentu- ja kukkakruunufiltterit ovat olleet varsin suosittuja ja uusista World Lenses -filttereistäkin löytyy varmasti jokaiselle omat suosikit. Uusien filttereiden avulla kuviin voi lisätä vaikkapa sateenkaaria, pilviä tai koristeltuja tekstejä. Lisäksi käyttäjä voi istuttaa virtuaalisia kukkasia nurmikolle.
Pikaviestipalveluista Snapchat näyttäisi olevan kaikkein pisimmällä laajennetun todellisuuden hyödyntämisessä. Facebook on kuitenkin tulossa perässä ja se esittelikin F8-kehittäjätapahtumassa sovelluskehittäjille suunnatut työkalut, joilla he voivat luoda omia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä filttereitä ja efektejä Stories-sovelluksella jaettaviin kuviin ja videoihin.


Lue myös nämä
Tägit
pikaviestin Snapchat laajennettu todellisuus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.