Apple valmistautuu vallankumoukseen – Kehitti oman näyttöteknologian

Manu Pitkänen
8. kesäkuuta, 2017 9:19

Applen vuonna 2014 tekemän LuxVue-yrityskauppa alkaa tuottaa tuloksia ehkä jo ensi vuonna, kirjoittaa talousmedia Nikkei. Apple saattaa nimittäin siirtyä Apple Watch -älykellossa uuden sukupolven näyttöteknologiaan.
LuxVue kehitti pieniin mikro-LEDeihin perustuvaa näyttöteknologiaa, jossa näytön taustavalaistus on toteutettu isojen LED-valojen sijaan pikselikohtaisilla valoa tuottavilla diodeilla. Teknologia on täysin uusi, minkä takia sitä ei hyödynnetä kaupallisissa tuotteissa juuri missään. Nikkeille puhuneen johtaja-tason lähteen mukaan Applen tuotekehitys on kuitenkin edennyt niin pitkälle, että se voisi ensi vuonna korvata Apple Watchin OLED-näytön mikro-LED-näytöllä.
Tuotantoprosessin vaatii kuitenkin todennäköisesti vielä paljon kehitystyötä jotta se saadaan skaalattua tarpeeksi suureksi esimerkiksi iPhonen tuotantoa varten.
Mikro-LED-näyttöjen suurimmat edut OLEDiin verrattuna ovat alhainen energiankulutus sekä suurempi kirkkaus, jolloin näyttö pysyy luettavana myös auringonpaisteessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone OLED AMOLED Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.