Microsoft vahvisti – Nyt on aika hankkiutua eroon Lumia-puhelimista

Manu Pitkänen
9. lokakuuta, 2017 14:40

Microsoft on vahvistanut ettei se aio enää julkaista uusia Windows 10 Mobile -pohjaisia älypuhelimia eikä se aio myöskään julkaista käytössä jo oleville puhelimille uusia ominaisuuspäivityksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Microsoftin mobiilialusta hiipuu ja kuolee hiljalleen.
Nykyistä asiakaskuntaa Microsoft ei hylkää täysin, sillä Windows 10 Mobile -laitteiden omistajille on luvassa vielä bugikorjauksia ja tietoturvaan liittyviä päivityksiä. Uusia ohjelmisto-ominaisuuksia on kuitenkin turha enää odottaa. Päivityksiä ylläpidetään lähinnä yritysasiakkaiden tarpeiden palvelemiseksi.
Windows Phonen ja Windows 10 Mobilen kehityksestä vastannut Joe Belfiore kertoo itsekin siirtyneen jo Android-puhelimen käyttäjäksi, mikä on vahva signaali muillekin Windows-älypuhelimien omistajille, että ekosysteemin vaihto kannattaa laittaa aktiiviseen harkintaan.
Belfioren mukaan Microsoft päätyi hylkäämään Windows 10 Mobilen sovelluskehittäjien vähäisen kiinnostuksen takia. Se tarkoitti myös sitä, että kuluttajat eivät olleet kiinnostuneita alustasta, koska sovellukset ja ohjelmien ominaisuudet saapuivat alustalle aina myöhässä tai niitä ei tullut lainkaan. Viime viikolla Microsoft kertoi julkaisevansa Microsoft Edge -nettiselaimen Androidille ja iOS:lle.

(1/2) Depends who you are. Many companies still deploy to their employees and we will support them! ... https://t.co/LKQBL3w7gA

-- Joe Belfiore (@joebelfiore) October 8, 2017


(2/2) As an individual end-user, I switched platforms for the app/hw diversity. We will support those users too! Choose what's best 4 u. https://t.co/LKQBL3w7gA

-- Joe Belfiore (@joebelfiore) October 8, 2017

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 10 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.