Nokia N95: oikeastaan kaikki löytyy?

Markus Lehtiniitty
25. marraskuuta, 2006 11:56

Nokian N95 tuntuu lähestulkoon täydelliseltä puhelimelta, jollei nyt esimerkiksi satu kaipaamaan juuri QWERTY-näppäimistöä.
N95 sopii mainiosti päivittäiseen käyttöön ainoaksi puhelimeksi, kameraksi, musiikkisoittimeksi, radioksi, navigointilaitteeksi/paikantimeksi ja niin edelleen. Ja kaikki tämä on saatu puristettua todella kompaktiin kokoon ja 120 grammaan. N95:n kohdalla Nokia osoittaa ainakin parasta mahdollista tekniikkaosaamistaan.
N95 on myös rakenteeltaan jälleen uusi kokeilu. Oikealla olevasta kuvasta sitä ei välttämättä huomaa (vertailun ohessa paremmat kuvat), mutta N95:n kansi liukuu kahteen suuntaan. Kun sitä liu'uttaa hieman alaspäin, yläpäästä paljastuu yksi rivi media/musiikkinäppäimiä. Kätevää. Ja kun kansi avataan tavallisesti ylöspäin, paljastuu puhelimen numeronäppäimistö. Hieno oivallus tämä rakenne Nokialta.
N95 on Nokian ensimmäinen puhelin, josta löytyy GPS-navigointi sisäänrakennettuna. Eli siis N95 haastaa myös Benefonin TWIG Discoveryn. ;) N95 on myös Nokian eniten pikseleitä kuvaava kamerapuhelin, N95:ssä ollaan hypätty jo 5 megapikseliin. Ja vielä yhtenä juttuna, N95 lienee ensimmäinen markkinoille tuleva puhelin, joka on varustettu S60 3rd Editionin Feature Pack 1 -versiolla.
Hieno puhelin kaiken kaikkiaan. Kaiken voi tosin pilata huono akkukesto, mutta toivotaan ettei näin käy tällä kertaa.
Ja mikä on syy kaikelle tälle N95:n ylistykselle? Se on nyt lisätty mukaan vertailu- ja hakutietokantaamme, kas tässä: Nokia N95.
N95:n voi hankkia esimerkiksi KLC.fi tai Pixmania.com -verkkokaupoista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.